Tuesday, May 21, 2024

Terminal (2018) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Terminal (2018)

Žanr: Krimi, Drama, Triler, Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Vaughn Stein
Producent: Vaughn Stein
Glavne uloge: Margot Robbie, Simon Pegg, Mike Myers, Matthew Lewis, Max Irons, Dexter Fletcher, Katarina Cas, Thomas Turgoose, Nick Moran, Jourdan Dunn, Paul Reynolds, Jay Simpson, Robert Goodman, Benjamin Griffin, Les Loveday
Zemlja: Hong Kong, Mađarska, Engleska, SAD
Trajanje filma: 01:35:00
Datum izlaska: 11.05.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 21.06.2018.
Hrvatska 21.06.2018.
Srbija 21.06.2018.

 

Nemoguće je ne priznati slabost za produkcije uključene u neonska svjetla. Prošle godine filmovi koji su se izdvojili u ovom izdanju bili su Atomic Blonde , sa sveprisutnom Charlize Theron i Blade Runner: 2049 , nastavak znanstvene fantastike koju poznajemo. Terminal , debi Vaughn Stein u poziciji redatelja i scenarista, zanimljiva je studija slučaja. S jedne strane, ona ima zavodljivu i ugodnu stilističku suštinu oka, s druge strane, to narušava pripovijest s previše pukotina i pletiva koji nepotrebno isprepliću priču.

Film prati niz čudnih likova. Između njih, dvoje ubojica (Max Irons i Dexter Fletcher) su u misiji da dobiju visoke plate. Tijekom zadatka su Annie (Margot Robbie), tajanstvena i vrlo privlačna žena koja se otkriva kao važan dio trenutne misije. Sa sumnjivom sveprisutnošću, Annie nailazi na sve likove u filmu, bilo kao konobarica, striptizeta ili čak “priznajući svoje grijehe” u crkvi. Penjanje na scenu još uvijek je umirući engleski učitelj (Simon Pegg) i čudni promatrač (Mike Myers).

Pored sjajnih slika koje je snimio direktor režisera Christopher Ross, mamac je nastup Margot Robbie, svježa od nominacije za Oscara za najbolju glumicu za film I, Tonya (2017). To je uloga s aspektima sličnim liku Harley Quinn, jedne od snage filma Suicide Squad (2016). Annie uopće nije lik koji joj dopušta da ide dalje, ali otkriva spontanost kojom glumica igra ove vrste uloga. Pozitivno iznenađenje je i Simon Pegg, koji se suprotstavlja Robbieju, nudi neke od najboljih prizora u filmu – pogotovo kada teoretiziraju moguće načine samoubojstva.

Vaughn izvrsno usmjerava glumce, ali s druge strane nedostaje solidan argument. Redovi dijaloga pružaju male tragove, ali se mnogo toga dešava neočekivano i bez linearnog značenja. Za najzanimljivije gledaoce, čak i slika može rano otkriti dio misterije. Ali još gore je antiklimatski kraj koji će zasigurno ostaviti gorčinu onima koji su očekivali više.

Vremenski Prostor

Bez razjašnjenja o vremenskom prostoru filma (možemo biti u četrdesetim godinama ili suočavajući se s distopijskim svijetom), tema osvete je glavni fokus parcele. U tom je smislu zadovoljavajuće, iako upotrebljava nekoliko prečaca i manevara kako bi stigli tamo. Ima, međutim, veliku vrijednost zabave, nešto što je dodano u stil filma, pruža različito iskustvo, čak i ako nije inovativno.

Terminal ne prikazuje ogromni svijet, ali umjetnički direktor Richard Bullock radi puno toga s onim što ima na raspolaganju. To je jasan primjer konačnog “stila pod suštinom”, sa svim upozorenjima s kojima se možemo povezati, ali ipak ima svoj osobit šarm i hrabro ponašanje, osobito u usporedbi sa zajedničkim osvetoljubivim trilerom .

 

Ocjena Filma: 2/5

IMDB Ocjena Filma: Terminal
(2018) on IMDb

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave