Wednesday, June 19, 2024

The Discovery 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

The Discovery 2017

Žanr: Drama, Misterija, Romansa
Godina: 2017
Redatelj: Charlie McDowell
Producent: Justin Lader, Charlie McDowell
Glavne uloge: Jesse Plemons, Rooney Mara. Riley Keough, Jason Segel, Robert Redford, Ron Canada, Leah Procito, Mark Burzenski, Kateri DeMartino. Connor Ratliff, Kimleigh Smith, Richard O’Rourke, Arthur Hiou, Jim Boyd, M.J. Karmi
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 1h 42min
Datum izlaska: 20.01.2017 (svjetska premijera)

 

Šta ako bi postojao dokaz o životu posle smrti? U najnovijem filmu Charlie McDowell-a The Discovery, čovječanstvo dostiže rekordnu stopu samoubistava, jer ljudi jedva čekaju da stignu “tamo” i počnu iz početka. Međutim, iako je dokazano da “tamo” postoji, niko ne zna da li je to mjesto bolje ili lošije od našeg svijeta.

Vil uopšte nije ubijeđen da život posle smrti postoji, iako je upravo njegov otac odgovoran za istraživanje. Njega plaši stanje u kojem se čovječanstvo nalazi, ljute postupci njegovog oca, koji sada pokušava da snimi život posle smrti u okruženju koje uveliko nalikuje okruženju kulta. Ali Vil se takođe polako zaljubljuje u Islu, djevojku kojoj je spasio život i koja sada živi vili njegovog oca sa ostatkom “kulta”.

The Discovery potiče od interesantnih ideja

The Discovery potiče od interesantnih ideja, koje teško funkcionišu zajedno. McDowell jednostavno nije mogao da odluči šta želi od ovog filma. Da li disutopijsku romansu, crnu komediju ili sci-fi dramu, zbog čega je sve to upakovao zajedno. Rezultat? Neopisivo haotičan film, koji je povrh svega toga i začuđujuće dosadan.

Dok sukobljava realnost i fantaziju, The Discovery koristi svoj sci-fi elemenat i ideju života posle smrti kako bi istražio moć sjećanja i skrivene motive ovih likova, što ne bi bilo loše (čak iako je daleko od obećavajuće scene na početku filma) da nije izvedeno poprilično traljavo.

Gotovo sve u ovom filmu dolazi sa upola snage i sa izvjesnom nekonzistentnošću, od kinematografije, muzike i dizajna produkcija (koji izgleda previše jeftino), do režije i scenarija, pa čak i glume. Dok se Rooney Mara uklapa u romantični i komični aspekt filma, Robert Redford kao da pripada nekom drugom ostvarenju. Međutim, potpuno neuklopljen je Jason Segel u glavnoj ulozi, sa obrvama koje uvjek govore “Ja sam tako nesrećan čovjek” i dramatičnim ispadima koji vrište “Shvatite me ozbiljno”, dok istovremeno između njega i Mara-e nema ni trunke hemije.

The Discovery je film koji je toliko fantastičnih elemenata uspio nevjerovatno loše da iskombinuje. Moja preporuka je da umjesto njega pogledate McDowell-ov prethodni film The One I Love (ujedno i njegov režiserski prvijenac). Dok ove glumce svakako možete gledati u daleko boljim ulogama.

Ocjena Filma: 2.5/5

IMDB Ocjena Filma: 6.3/10

Trailer Filma:

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave