Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeBiographyThe Infiltrator (2016) Recenzija Filma

The Infiltrator (2016) Recenzija Filma

- Advertisement -

The Infiltrator (2016)

Žanr: Biography, Crime, Drama
Godina 2016
Redatelj: Brad Furman
Glavne uloge:  Bryan Cranston, John Leguizamo, Diane Kruger
Trajanje filma : 02:07:00
Datum izlaska :  13 July 2016 (USA)Robert Mazur je američki federalni agent koji se prerušava u kriminalca kako bi se infiltrirao u kartel povezan sa Pablom Eksobarom.

Konačno da se neko sjeti i da ovaj film postoji i da ga izbaci online. To je bila moja prva misao kada je film postao dostupan jer me ova kriminalistička priča zaintrigirala, a glavna rola Bryana Cranstona bila je razlog da ne odlažem film i pogledam ga čim prije.

Bez obzira što film upošljava još kvalitetnih glumaca, što priča priču o svjetski poznatom narko-kartelu i narko-bosu Pablu Escobaru, ovaj film zapravo baca težište na Cranstona, skreće svu pažnju na njegov performans i angažman u ovom jednom krimi-biografskom filmu. Jedna od dobitnih kombinacija kako biti nagrađen Oskarom jeste glumiti u biografskom filmu, po mogućnosti glavnu ulogu i po mogućnosti kompleksnog lika. Nakon što je okrenuo svoju karijeru za tristo šezdeset stepni, pošto su ga polako zaboravljali od ”Malcoma u sredini”, Bryanu je serija ”Breaking Bad” omogućila sve što je ikada poželio. Ali sad on traži svoje mjesto pod filmskim nebom i želi osjetiti okus Oskarovog kipića. Prošle godine je zaigrao u takođe jednoj biografskoj drami, a riječ je o ”Trumbu” i bio je nominovan za Oskara, međutim ništa. Ni ove godine neće biti ništa, ako se oslonimo na ovaj film. Zašto? Ne da je Cranston loše glumio ili da se nije pokazao, on je razvalio, ali film nije izašao u pravo vrijeme i nema jake temelje da se progura do sezone nagrada i (p)ostane primjećen. Zato Bryan ima keca u rukavu i sprema jednu dramu koja izlazi potkraj oktobra ili početkom novembra i zato vjerujem da će to baš biti njegova filmska uloga karijere. No gledajući na ovaj film iz perspektive onoga ko ne razmišlja o Oskarima, Globusima i ostalim kipićima, ”The Infilitrator” ne ispunjava očekivanja, a ja sam svoja očekivanja postavio visoko. Izgledao mi je moćno, obećavajuće, kao jedna kriminalistička priča o narko bosovima i onima koji ih hvataju vrijedna pričanja i gledanja, ali za rezultat imamo jednu sporu, napola zanimljivu i dugu vožnju kroz rad i posvećenost jednog čovjeka svojoj državi i svome poslu. Da li je to ikoga zaintrigiralo? Ne vjerujem baš, s obzirom da oni koji čitaju ovo traže akciju, preokrete i adrenalin. Film ima toga svega ali nam servira na kašikice i u intervalima, zato će publika ovog filma biti posebno probrana. Najpozitivnija karika filma je i sam Cranston, zbog kojeg sam i pogledao čitav film do kraja, jer gdje i ne bih kada glumi u seriji zbog koje sam žalio što je završila(Breaking Bad), ali neću biti toliko sebičan i subjektivan, te ću pohvaliti i sporednu ulogu John Legiuzmana koji se također istakao u priči o Robertu Mazuru. Ono što me impresioniralo kako film suptilno zadire u detalje karaktera i olako ih prostudira dok se odvija radnja, ali u konačnici ćete vidjeti da li je to zaista vrijedno vašeg vremena.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,2/10 a na Tomatoesima 69%. Film je zaradio malo jače od 15 miliona dolara u američkim kinima. Brad Furman je reditelj filma koji iza sebe ima jednu uspješnu priču ”Cijena istine” i dva slabija projekta ”Runner, Runner” i ”The Take”.

Ne očajavajte ako ste fan Bryana i dočekao vas je hladan tuš. Možda vas film i pogodi i zavolite ga bezuvjetno, ali ja mislim da se moglo puno bolje i da mi zaslužujemo mnogo više. Kad izvagam i izmjerim sve napisano i ispričano, onda je to…

Ocjena:6/10

- Advertisement -