The Whole Truth – Cijela Istina 2016 Recenzija Filma

The Whole Truth  (2016)
Cijela Istina

- Advertisement -

Žanr Drama, Triler
Godina 2016
Redatelj: Courtney Hunt
Glavne uloge: Keanu Reeves, Renée Zellweger, Gugu Mbatha-Raw
Trajanje filma: 01:33:00
Datum izlaska:  21 October 2016 (USA)“Cijelu istinu i ništa osim istine, tako vam Bog pomogao” Koliko smo puta samo ćuli ovu frazu u nekim sudskim dramama? I to je ujedno i najveći nedostatak u ovom filmu. Zar smo svi ranije negdje? Postojala je samo jedna stvar koju sam se pitao nakon nekog vremena. Ko do sad nije lagao tijekom ovog suđenja? I to je ono sto Richard Ramsay (Keanu Reaves) govori novoprimljenom Janelle (Gugu Mbata-Raw) na početku. Cinjenica da svi svjedoci uvijek lažu. Osim Mike Lassiter (Gabriel Basso). On nije rekao laz još. On je držao jezik za zubima od ubojstva. Činjenica da se njegov otisak nalazi na krvavom nožu kojim je njegov otac Boone (Jim Belushi) ubijen, dovoljno je da ga smatraju kao glavni osumnjičeni.

Film nije bas tako los. Ali to je sve tako traljavo i poznato da na kraju izgleda kao da gledate u prosječnu televizijsku dramu. To je takav film sto kasnije ponovo gledate jedan dan i nakon nekog vremena shvatite da ste to već vidjeli. Dobro poznati klišea koji idu uz takvu priču zločina, su naravno prisutni. Možete već pretpostaviti da glavni osumnjičeni nije to uradio. Naravno da počnete da se fokusirate na drugi lik koji bi mogao ukrasti prvu nagradu kao glavni osumnjičeni. I na kraju, kao zaplet razvoja, shvaćate da si potpuno u pravu u vezi svega, iako sam pronašao rezultat sasvim logično.

U prošlosti sam ponekad potajno uživao u epizodi “LA LAW”. Način na koji je tužba razvijena, s blistavim advokatima koji pokušavaju da dođu do komada dokaza na lukav način, kako bi mogli dobiti oslobađajuću presudu za svog klijena. Nije da je to uvijek bilo tako strasno uzbudljivo, ali ukupnu atmosferu s intelektualnim. Opet, ovo intelektualno poziranja koriste Reeves i njegove kolege. I zapravo Reeves najbolje odgovara za ovu vrstu uloge. Njegov rezerviran i stoički miran stav je idealan kandidat za ulogu. Osim toga on ima Steely izraz lica gdje ne možete otkriti nikakve emocije.

Jedini koji zaista blistaju u ovom filmu su Jim Belushi i Gugu Mbatha-Raw, Belushi igra dosadno, arogantni Boone koji voli staviti sebe na pijedestal i kao dominantna porodična glava i ponižava svoju suprugu Loretta (Renee Zellwerger) psihološku. On se ne boji da koristi fizičko nasilje, kao jednom i neko vrijeme. On je despotska osoba koja ne trpi nikakve suprotnosti. Mbatha-Raw igra Reeves koji ima u sebi prirodni detektor laži, iako oba djela se cine prilično ograničeni i prazni, njihov utjecaj na cijelu povijest je značajan. Za razliku od Zellwerger koji zaista izgleda staro u ovom filmu, i gluma mu nije toliko predivna (svaki drugi vodeći glumac bi mogao da uradi posao)-

The Whole Truth je otrcano pravni spektakl koji rezultira obična igra pogađanja. To je nagađanje, je krajnji krivac. Cak je i generalna interakcija glumaca ne može izbjeći da bude potpuno dosadan bez spektakularnih događaja. Vecinu vremena se odvija u sudnici. To je sasvim očigledno i ne ćudi. Pokušaj da se dohvati rasplet koji izgleda kao veliko iznenađenje, tako da ćete biti zadivljeni konačnim otkrivanjem koji i nije bio takav uspjeh. Jeste li veliki ljubitelj ove vrste filmova? U tom slučaju će to biti ugodna poslastica. Međutim, ne očekujte previse, “The Whole Truth” sigurno neće stvoriti novi presedan u svijetu sudskih drama.

Ocjena 4.5/10

 The Whole Truth (2016) on IMDb

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...