Drama The Woman in Black: Angel of Death - Žena...

The Woman in Black: Angel of Death – Žena u Crnom: Anđeo Smrti (2015) Recenzija Filma

-

- Advertisment -
- Advertisement -

Žena u Crnom: Anđeo Smrti (2015)
The Woman in Black: Angel of Death

Žanr: Drama, Horor, Triler
Godina 2015
Redatelj: Tom Harper
Glavne uloge: Helen McCrory, Jeremy Irvine, Phoebe Fox
Trajanje filma : 01:38:00
Datum izlaska :   2. Siječanj 2015.40 godina nakon prvih zabilježenih paranormalnih događaja u u Eel Marsh kući, grupa siročića bježi u nju, skrivajući se od napada u 2. svjetskom ratu. No kuća je još uvijek opsjednuta

Nakon prvog, relativno uspješnog djela, sa popularnim Danielom Radcliffom, odnosno Harry Potterom, koji je bio rimejk filma iz 8o-ih. Uglavnom, film je uspio smaknuti finu lovu i pitanje je vremena bilo samo kada će najaviti drugi dio. A lekcije koje se ponavljaju u školama filma je da nastavci uvijek ‘suck’ i to je često dokazano u teoriji.

Nekako je neočekivano i bez puno najavljivanja, ovaj film odjednom došao do nas. Ustvari, dobili smo jednu najavicu, onako solidnu i finu, ali bez nekih visokih očekivanja sam ga i dočekao. Zapravo, šta možete očekivati od nastavka sa solidnim pričicom i relativno poznatim glumcima. Ne može biti najgori film svih vremena a ne može biti ni ”The Exorcist” modernog doba. A zapravo je jedno bezbolno razočarenje jer na osnovu atmosfere koju su u početku gradili, na osnovu potencijalne nove ”Đavolje kralježnice” mogli da dobiju epski nastavak ali sve je ispalo kao jeftin b-filmčić sa par strašnih scena i nepredvidljivim momentima i to je to. Teško je izignorisati dobre performanse, dobar uvod i neke napete momente, ali saberemo sve moguće pozitivne stvari, onda je zapravo to to. Ne želim reći da je u pitanju loš film, ali nekako je nezanimljiv i monoton, i tek poslije prve polovine filma kreće nešto da se dešava, a do tada možete slobodno da upalite wi-fi na mobitelu, da se prikačite na komšijin signal i da surfate po fejsbuku dok ne dođu zanimljivi momenti vrijedni gledanja. Šteta što je propalo nešto ovako što je u najavi imalo sve potrebne dijelove da načini jedan pravo dobar film vrijedan preporuke i svake pohvale i što je u konačnici ispalo nešto što se treba zaobići jer, naime, daleko je od pravog horora i što je najgore, nije nadoknadio manjak strašnih momenata i originalnosti, nekom intrigom i zanimljivošću. ”Žena u crnom 2: Anđeo smrti’ je nečujan pucanj u prazno.

Ocjena na IMDb.com mu je slabih 5,1/10 a na Tomatoesima siromašnih 22%. Reditelj filma je Tom Harper reditelj filma ‘War Brooks’. Film je Americi zaradio više od 26 miliona dolara i to je sve. Relativno slab odziv i skretanuta pažnja.

Ponovo ističem, nije najlošije ostvarenje u godini i nije najgori horor kojem sam prisustvovao, ali ovdje se radi o tome kada se nekog ozbiljnog ali dobrog posla prihvati neko ko je neiskusan i smotan, bez vizije i cilja.

Ocjena:4/10

- Advertisement -
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije

Line Of Descent (2019) Trailer Filma

Brendan Fraser glumi sumnjivog trgovca oružjem u novom traileru za zločinački triler "Line Of Descent" u New...

El vecino Season 1 (2019) Trailer Serije

Pogledajte prvi službeni trailer za novu originalnu seriju Netflixa "The Neighbor (El Vecino)", koja dolazi od kultnog...

Swamp Thing (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije

Swamp Thing - Moć močvare (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run 2020 Trailer

Objavljen je prvi službeni trailer za "The SpongeBob Movie: Sponge on the Run", nadolazeću animiranu avanturističku komediju,...

The Way Back 2020 Trailer Filma

Ben Affleck je na putu iskupljenja u prvom službenom traileru za nadolazeću košarkašku dramu "The Way Back".

Obavezno Pričitati

Ponos – Pride (2014) Recenzija

Ponos - Pride (2014)Žanr:  Biography, Comedy,...

The Escape (2018) Trailer

U kinima od aprila 2018. Godine Naziv: The Escape (2018) Žanr...

You might also likeRELATED
Recommended to you