Wednesday, May 22, 2024

Tully 2018 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Tully (2018)

Žanr: Komedija, Drama, Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Jason Reitman
Producent: Diablo Cody
Glavne uloge: Mackenzie Davis, Charlize Theron, Mark Duplass, Ron Livingston, Emily Haine.Kitty Crystal, Elaine Tan, Katie Hayashida, Marceline Hugot. Elfina Luk, Michael Patrick Lane, Maddie Dixon-Poirier, Colleen Wheeler. Steven Roberts, Gameela Wright
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:38:00
Datum izlaska: 03.05.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 28.06.2018.
Hrvatska 28.06.2018.
Srbija 28.06.2018.

Možda najveće iznenađenje 2018. godine mora biti Jason Reitmanov Tully, a ne zbog kvalitete filma. Umjesto toga, to je iznenađujuće zbog toga koliko se ona mijenja u drugoj polovici, dramatično trzajući od ugodnog i često smiješnog tona prije nego što je uronila u tami mentalne bolesti. Nakon dva neizvjesna filma, Jason Reitman se u velikoj mjeri vraća s Tullyom dok se pametno ponovno druži s piscem Diablom Codyom i zvijezdom Charlize Theron koji je radio s njom na svom posljednjem dobrom filmu Young Adult . S obzirom na Codyov rad s Reitmanom na tom filmu i u ranijem Juniu , Tully je često pošten i otvoren pogled na ljude koji prolaze kroz život i na one borbe koje ga čine. Za Marlo (Charlize Theron) taj život je stalni stres i nedostatak sna.

Njezina kći Sarah ( Lia Frankland ) ima osam godina i ne postaje mlađa. Doktori su opisali njenog sina Jonah (Asher Miles Fallica) kao “atipičnog”, dok su bili skloni eksploziji i na rubu izbacivanja iz škole zbog tih problema. Njezin muž Drew ( Ron Livingston ) je muž klišea koji se na kraju dana pojavljuje, a zatim igra video igre prije spavanja. Njezin brat Craig ( Mark Duplass ) je bogat sa ženom, G-vagonom, i troje djece. Kako bi se stvari pogoršale, Marlo je trudna i planira da porodi svakog dana. Do trenutka kad se dijete rodi i ona je naglašena bez uvjerenja, mlada noćna dadilja koju joj preporučuje njezin brat dolazi kucajući na vrata u šetnji s Tullyom ( Mackenzie Davis ).

Tully Filmske Recenzije

Međutim, ono što film može postići pokazuje unutarnje čežnje ne samo da je dobra majka, već i želja da bude tko je bila prije nego što je bila udata i imala djecu. Ona voli svoju djecu i svog supruga, ali ona bi ubila da bi bila mlada zbog toga kako se osjećala. Stoga Marlo zamišlja malu verziju sile koja stiže da spasi dan u obliku Tullya. Mackenzie Davis daje živahne i hiper-performanse, koja služi samo za naglašavanje mladosti i vitalnosti koju posjeduje, a Marlo želi da uđe u još jedno vrijeme. Istražujući shizofrenijske vizije mlađe verzije sebe pomažući joj novom bebom noću, Marlo čak izgleda kao da ima veliku korist jer se osjeća više odmornom i opuštena time što može raditi ono što je oduvijek željela učiniti – kao što su pečenje kolača za Jona’s ili čišćenje – dok više ne budu na rubu samouništenja zbog toga što je toliko umorna.

Izražavanje ovog koncepta najveći je uspjeh u Tullyu . Retroaktivno, dodaje veliki tematski sloj koji omogućuje filmu da ostaje u umu daleko više od smiješnog, ali izvedenog filma. Tully predstavlja borbe majčinstva, ali i potrebu da muž doprinese. Drew, ne radeći ništa, završava samo stavljajući Marlu u veću psihičku i mentalnu opasnost, jer očajnički daje svaki dio sebe kako bi se pobrinuli za Miju i drugu dječicu. Craig najprije predlaže noćnu dadilju kao dar Marlu kako bi mu pomogla “vratiti sestru”, ali ona odluči odbiti njegovu ponudu. Umjesto toga, ona sama pođe na to kako bi bila najbolja majka koja bi mogla biti. To je tragičan film u tom smislu, jedan s velikim brojem tematskih slojeva koji se tek počinju otkrivati ​​nakon završetka filma.

Tully ne samo da odbacuje pozitivnu percepciju Marla

Tully ne samo da odbacuje pozitivnu percepciju Marla – dok, u velikoj mjeri, ostavlja Drewovu percepciju netaknutom – ali njezini višestruki tonovi stvarno se sukobljavaju jedni s drugima, ostavljajući film osjećajem nekoherentnim, nespojivim i konfliktnim. Započinjući nevjerojatno realističan prikaz svog majčinstva i pitanja u braku kada jedan partner pridonosi daleko više nego drugi, Tully se prebacuje na fantaziju kada dođe vrijeme da se otkrije obrat.

Dok se Marlov auto pada u jezero, Tully spašava ona koja se pojavljuje kao sirena. Ne samo da je to klasični holivudski način da to otkrijemo uz glasan i uzbudljiv trenutak koji je u suprotnosti s filmom koji je prije toga niskokaluzivan, ali dodaje malo mašte da se film nikada zapravo ne odbija. Film do tada nije bio samo sjajni prikaz majčinstva, nego i velika slika žena koja je prijateljica i pomaže jedni drugima s Charlize Theron i Mackenzie Davis koji imaju veliku hemiju zajedno i kao komičnu i dramatičnu vezu.

U cjenlini nevjerojatno izveden film

U cjelini, Tully je nevjerojatno izveden film koji kombinira tipične dramatične elemente s jednako predvidljivim “sve je u njenom umu”. Bivši bitovi su njegov najjači element zahvaljujući iskrenosti koju posjeduju i sjajne glume Charlize Theron i Mackenzie Davis. Međutim, kad film počne skliznuti prema potonjem, naizgled se okreće peta i otvara sve što se učinilo dobro. Ne samo da postaje tamno i fantastično, ali potkopava neku karakterizaciju u ime slabo istražujuće postpartumne depresije. Ima nekoliko lijepih komentara o dolasku u život i kako podizanje djeteta treba biti timski napor, ali je i film koji nikada doista ne odabire ono što želi postati.

Čak i dok sam napisao ovu recenziju, veći dio vremena proveo sam pokušavajući se uvjeriti da to izrežem u nekakav opušten kao što to čini tematski smisao. Ona se želi sama riješiti okretanjem sata, ali jedino što joj treba je njezin muž da prestane igrati video igre sve dok joj se postporođajna depresija pogorša. Ima smisla i stvarno je stvaran. Ipak, postizanje tematskog smisla ne dopušta filmu da klizi kako se tonom izmjenjuje tako neugodno, ostavljajući Tullya osjećaj odvojenosti i prve dvije trećine tako neopozivo promijenjene da mijenja njihov cijeli utjecaj i osjećaj. Kao takav, Tully odlazi kao film koji je prijatan, ali ipak neodoljiv i nevjerojatno razočaravajući.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:
 Tully (2018) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave