Saturday, April 10, 2021

U 2019, Disney će potrošiti na proizvodnju sadržaja 16,4 milijarde dolara

U 2019. godini Disney Studios mogao bi postati najveći proizvođač sadržaja na tržištu. Prema investicijskoj banci RBC Capital Markets, ove godine ukupni troškovi glavnih proizvodnih tvrtki iznosit će 107 milijardi dolara. Dionica Disneyja iznosi 16,4 milijarde dolara, ili 22 posto, uključujući troškove sportskih programa (u ovom slučaju iznos se povećava na 23,8 milijardi dolara).

Tako će troškovi Disneyja nadmašiti troškove AT & T / Time Warnera i Netlfixa, koji planiraju potrošiti 2019, odnosno 14,3 i 14 milijardi dolara.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Posljednjih godina Netflix je postao jedan od najvećih igrača na tržištu za izvorni sadržaj. Tvrtka se čak pridružila Američkom filmskom savezu, prvom novom članu organizacije. U skoroj budućnosti, Disney planira pokrenuti vlastitu Disney + platformu, a natjecanje s gigantima će zahtijevati dobre novčane infuzije.

U Disney +, studio planira objaviti seriju Ratova zvijezda Mandalorets , remake crtanog filma The Lady i Vagabond i nekoliko projekata s herojima Svemira Marvel. Prema izračunima RBC-a, Disney će potrošiti najmanje 500 milijuna dolara na stream-uslugu. Može se pretpostaviti da će se nakon spajanja s Foxom taj iznos značajno povećati.

Disney nije komentirao te informacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Točan datum pokretanja Disney + nije prijavljen.

Nominacije za Oscar 2021

Nick Jonas i Priyanka Chopra najavili su nominirane za Oscara 2021. godine. O ugodnim...

Zlatni Globus 2021 – Lista Pobjednika

U Los Angelesu i New Yorku održana je 78. dodjela Zlatnih globusa hollywoodskih udruga...

Uži izbor za Oscare 2021.

Sezona dodjela nagrada 2021., koliko god neobična bila, zahuktava se! Akademija je, kao i...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU