Wednesday, June 19, 2024

Ulica straha 1. dio: 1994. – Fear Street Part One: 1994 (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, ovo je bio obećavajući početak za horor trilogiju. Povratak na stranu horora, ovaj film koristi uobičajenu formulu da ima mnogo scena za prestrašivanje. Glavni likovi u filmu bili su tipični srednjoškolci sa svojim uobičajenim tinejdžerskim problemima. Kad sam gledao ovaj film, početni dio doista se osjećao poput filmova Vrisak.
- Advertisement -

Puno je novih filmova i serija objavljeno ovaj tjedan na raznim platformama što me oduševilo i jako veselilo. Sinoć sam odlučio pogledati ovaj novi koji me zanima otkako sam vidio trailer koji me podsjetio na dobri stari slasher film iz 1990-ih. Pa krenimo onda u Ulica straha 1. dio: 1994 .

Priča je smještena 1994. godine u gradić Shadyside gdje se već dugo događaju razna nasilna ubijanja. Kada je jedan od njihovih prijatelja postao žrtvom najnovijih ubojstava osobe koja je imala masku lubanje, srednjoškolke Deena (Kiana Madeira – Trinkets TV serija itd.) I njezini najbolji prijatelji Kate (Julia Rehwald) i Josh (Benjamin Flores Jr. – Game Shakers TV serije itd.) nisu baš obraćali pažnju na to. Više su bili usredotočeni na svoja osobna pitanja, uključujući žestoko rivalstvo s njihovim bogatijim susjednim gradom Sunnyvaleom.

Nakon incidenta u kojem su sudjelovali učenici škole Sunnyvale, posebno sa Samanthom (Olivia Welch – Shithouse itd.) I njezinim dečkom Peterom (Jeremy Ford), osoba koja je imala istu masku počela je terorizirati Deenu i njezine prijatelje. Zajedno s Deeninim mlađim bratom Simonom (Fred Hechinger – Žena u prozoru itd.). Pokušali su uvjeriti šerifa Nicka Goodea (Ashley Zuckerman – Manhattan TV serija itd.) o ovom novom ubojici, ali smatralo se da je to samo podvala.

Pa kako bi se Deena i ostali spasili? Sve ih možete pronaći u ovom zabavnom horor filmu.

Ulica straha 1. dio: 1994 Filmske Recenzije

Kao osoba koja nije pročitala seriju knjiga R. L Stine’s Fear Street, iskreno nisam znao što mogu očekivati. Znam samo da je bio jedan od onih plodnih horora poznatih po Goosebumpsu, ovoj i nekolicini drugih serija. Unatoč tome što moja supruga posjeduje kompletan set romana iz Fear Street, nikada ih nisam imao priliku pročitati, ali supruga mi je rekla da joj se sviđaju, što je značilo da bi se i meni svidjeli. Svejedno, nakon što sam saznao za trilogiju horor filmova koji će na osnovu toga biti objavljeni na Netflixu, bio sam znatiželjan i želio sam saznati više.

Kad sam gledao ovaj film, početni dio doista se osjećao poput filmova Vrisak, sa snažnim osjećajem iz 1990-ih i glasnim zvukom zvona u telefonu koji me podsjetio kada je krivac počeo terorizirati žrtve. Uz to ima i nekoliko lijepih pjesama iz 90-ih. Kako se priča nastavila s ubojicom koji je imao masku, ubijajući ljude nožem i cijelim krvavim dijelom, osjećao sam se više nostalgično. Ali onda je priča krenula drugim obratom, pogotovo kad je iznenada došlo do nadnaravnog elementa. Tada sam shvatio da ovo nije uobičajena vrsta slasher filma.

Likovi

Glavni likovi u filmu bili su tipični srednjoškolci sa svojim uobičajenim tinejdžerskim problemima. Iako bi Deenina ljubavna priča mogla biti iznenađenje jer ja nisam vidio da to dolazi. Ipak, od svih mi se likova najviše svidio Josh čije je znanje o onome što se događalo u Shadysideu, kao i njegovo zaljubljivanje u popularnu djevojku u srednjoj školi bilo upravo osvježavajuće. Ali i ostale je bilo zanimljivo gledati.

Povratak na stranu horora, ovaj film koristi uobičajenu formulu da ima mnogo scena za prestrašivanje. Što je bilo zabavno i nevjerojatno se moglo osjetiti iako sam ga gledao na televizoru. Vjerojatno je to bilo zbog dobrog zvučnog efekta. Mogao sam samo zamisliti da sam ovo vidio u kinu gdje bih vjerojatno bio pomalo šokiran. Pogotovo ako bih ga gledao zajedno sa suprugom. Iako je bilo natprirodnih elemenata, ali nije imao doista zastrašujuću uznemirujuću sliku. Kraj koji sam trebao vidjeti bio je prilično dobar jer se lijepo pripremio za nastavak. Prije zatvaranja kredita postojala je najava za drugi film. Fear Street Part 2: 1978., ali nije bilo srednje ili poslije kreditne scene.

Zakljucak:

Sve u svemu, ovo je bio obećavajući početak za horor trilogiju. Volim nostalgični osjećaj dok gledam film i uz podršku prilično pristojne, premda nepoznate glumačke ekipe (za mene) čineći ovaj zanimljivim za gledanje. Oni koji su ljubitelji djela R. L. Stinea svakako bi trebali pokušati, pogotovo jer je rečeno da je prilično odan izvornim materijalima. I sam sam uživao u ovom filmu i sigurno ću pogledati nastavke kako bih upotpunio svoje triloško iskustvo. IMDB Ocjena Filma: 6.2/10

Ulica straha 1. dio: 1994. (2021)
Fear Street Part One: 1994

Žanr: Drama, Horor, Misterija, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Leigh Janiak
Producent: R.L. Stine, Kyle Killen, Phil Graziadei, Leigh Janiak
Glavne Uloge Glumci: Sadie Sink, Maya Hawke, Kiana Madeira, Gillian Jacobs, Olivia Welch, Jordana Spiro, Benjamin Flores Jr., Emily Rudd, Jeremy Ford, Jordyn DiNatale, Ashley Zukerman, Fred Hechinger, Ryan Simpkins, Darrell Britt-Gibson, Julia Rehwald
Zemlja: USA, Canada
Trajanje filma: 1h 47min
Datum izlaska: 02.07.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, ovo je bio obećavajući početak za horor trilogiju. Povratak na stranu horora, ovaj film koristi uobičajenu formulu da ima mnogo scena za prestrašivanje. Glavni likovi u filmu bili su tipični srednjoškolci sa svojim uobičajenim tinejdžerskim problemima. Kad sam gledao ovaj film, početni dio doista se osjećao poput filmova Vrisak.Ulica straha 1. dio: 1994. - Fear Street Part One: 1994 (2021) Recenzija Filma