Wednesday, June 19, 2024

Ulica straha 2. dio 1978. – Fear Street Part Two (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Moj najdraži trenutak u ovom filmu zapravo je bilo iznenađenje pred kraj. Baš kao i u bilo kojem drugom slasher filmu, i ovaj je koristio formulu prestrašivanja s nekim krvavim prizorima. Rani dio ovog filma bio je malo prespor po mom mišljenju, s previše fokusa na uvođenju likova u Nightwing camp.
- Advertisement -

Već sam objavio prvi dio ove horor trilogije, a kako sam se jako radovao drugom dijelu, pogledao sam ovaj čim sam jučer mogao. Pa krenimo odmah na to.

Ovaj drugi dio usredotočio se na događaje koji su se dogodili 1978. godine, tijekom ljetnog kampa tinejdžera iz Shadysidea i Sunnyvalea u kampu Nightwing. Baš kao i u prvom dijelu, ove su dvije skupine uvijek bile jedna drugoj za vratom. Ziggy (Sadie Sink – TV serija serije Stranger Things od 2. sezone nadalje itd.) koja je bila iz Shadysidea maltretirala je Sheila (Chiara Aurelia). Međutim, savjetnik za kampove Nick Goode (Ted Sutherland) iz Sunnyvalea uvijek je branio Ziggyja.

U međuvremenu, Ziggyjeva starija sestra Cindy Berman (Emily Rudd) imala je zategnute odnose sa svojom starom prijateljicom Alice (Ryan Simpkins) dok su se nosile s mračnom budućnošću Shadyside. Ali kad je jedan od savjetnika iznenada bio opsjednut i počeo ubijati ljude u logoru, Cindy, Alice i ostali morali su surađivati ​​kako bi preživjeli.

A što bi se dogodilo s tom djecom? Pronađite ih sve u ovom horor slasher filmu.

Ulica straha 2. dio 1978. Filmske Recenzije

Kad sam gledao ovaj film, nisam mogao ne osjetiti snažan osjećaj za filmove od petka 13., koji su uglavnom bili smješteni u ljetni kamp, ​​a njegov prvi film bio je iz 1980. (nedaleko od 1978.). Ali baš kao i u prvom dijelu, i ovaj je film imao pomalo natprirodni element s likom vješticom Sarah Fier. Dakle, to ima malo razlike na tom području.

Rani dio ovog filma bio je malo prespor po mom mišljenju, s previše fokusa na uvođenju likova u Nightwing camp. Prošlo je neko vrijeme prije nego što su ubojstva zapravo započela. Od tada nadalje, priča je bila puna napetosti i uzbuđenja. Ono što sam zapravo najviše volio bila je glazbena partitura. Bože, držao sam se na rubu zbog uistinu napetog osjećaja koji je stvorila glazba bez prestanka i sve jačeg zvuka dok je ubojica neprestano dolazio.

Baš kao i u bilo kojem drugom slasher filmu, i ovaj je koristio formulu prestrašivanja s nekim krvavim prizorima. Oh, jedna stvar koja je izdvojila ovaj film od prvog filma je što je ovaj imao seks na više scena, a također ima i golotinju. Činilo se da je redateljica Leigh Janiak prilično nadahnuta filmovima koje sam ranije spomenuo, a koji također ima neke od tih scena.

Glumačka ekipa ovdje je lijepo obavila svoj posao. Treba odati priznanje Sadie Sink koja je izgledala prikladno u ulozi Ziggy (zapravo je pomalo slična njezinom liku u Stranger Things). Osim nepoznatih lica u filmu, bilo je ljudi koje sam već vidio poput Gillian Jacobs (Vizije itd.) kao odrasla osoba C. Berman, Jordana Spiro (TV serija Ozark itd.). Kao medicinska sestra Mary Lane i Michael Provost (Nezasitna TV serija itd.) ) kao savjetnik Kurt.

Zaključak:

Moj najdraži trenutak u ovom filmu zapravo je bilo iznenađenje pred kraj. Bilo je osvježavajuće imati ovakve stvari u slasher filmu. A kao drugi dio trilogije, ova se uopće nije osjećala kao punilo. Zbog svojih različitih karakteristika (slasher u ljetnom kampu u odnosu na slasher u gradu), ovaj se zapravo nije osjećao kao nastavak. Na otvaranju i završetku bila je scena koja ju je lijepo povezala s prvim i trećim filmom. Jedino za što sam mislio da će mi biti ugodnije bilo je kraće predstavljanje likova u ranom dijelu. Međutim, kao što sam već rekao, neizvjesnost nakon toga bila je zaista sjajna, čineći je i dalje zadovoljavajućom. IMDB Ocjena Filma: 6.8/10

Dakle, ako ste pogledali prvi film i želite upotpuniti svoje triloško iskustvo, svakako pogledajte ovaj. I sam sam jedva čekao pogledati završni dio.

Ulica straha 2. dio 1978. (2021)
Fear Street Part Two: 1978

Žanr: Drama, Horor, Misterija, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Leigh Janiak
Producent: R.L. Stine, Kyle Killen, Phil Graziadei, Leigh Janiak
Glavne Uloge Glumci: Sadie Sink, Maya Hawke, Kiana Madeira, Gillian Jacobs, Olivia Welch, Jordana Spiro, Benjamin Flores Jr., Emily Rudd, Jeremy Ford, Jordyn DiNatale, Ashley Zukerman, Fred Hechinger, Ryan Simpkins, Darrell Britt-Gibson, Julia Rehwald
Zemlja: USA, Canada
Trajanje filma: 1h 49min
Datum izlaska: 09.07.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Moj najdraži trenutak u ovom filmu zapravo je bilo iznenađenje pred kraj. Baš kao i u bilo kojem drugom slasher filmu, i ovaj je koristio formulu prestrašivanja s nekim krvavim prizorima. Rani dio ovog filma bio je malo prespor po mom mišljenju, s previše fokusa na uvođenju likova u Nightwing camp. Ulica straha 2. dio 1978. - Fear Street Part Two (2021) Recenzija Filma