Ulica straha 3 dio 1666 – Fear Street Part Three: 1666 (2021) Recenzija Filma

Sve u svemu, bilo mi je dostojno iskustvo gledajući ovu trilogiju. Raniji dio za mene je trebao neke prilagodbe jer je postavljen više od 300 godina prije drugog filma. Bilo je malo zaokreta, ali možda neće biti toliko šokantno ako ste pogledali mnogo filmova i već imate osjećaj.

Čekao sam ovaj treći film u trilogiji, pa sam ga sigurno, kad je objavljen, odmah pogledao čim sam imao priliku. Nakon što sam pogledao prva dva filma i volim ih, bilo bi čudno da nisam uzbuđen zbog toga. Bez daljnjega, evo još o filmu.

- Advertisement -

Smješten 1666. godine, gdje je sve počelo, Sarah Fier (Kiana Madeira) i njezin mlađi brat Henry (Benjamin Flores Jr.) živjeli su u Uniji zajedno s izvornim naseljenicima. Sarah i njezini prijatelji bili su prilično bliski i zajedno s Hannah (Olivia Scott Welch), Abigail (Emily Rudd) i Isaacom (Fred Hechinger) voljeli su se družiti u šumi po mraku.

Međutim, nakon velikog incidenta, stanovnici Unije počeli su tražiti osobu koju mogu kriviti. Na nesreću Sarah, ona se uklapala u kategoriju i svi je progone, a jedino joj je Solomon (Ashley Zukerman) voljan pomoći.

Pa kako se priča zaključila? Pronađite ih sve u ovom posljednjem filmu trilogije.

Ulica straha 3 dio 1666 Filmske Recenzije

Nakon gledanja prvog i drugog dijela zaintrigirao sam se kako će treći dio moći sve zaključiti. Napokon, ova je trilogija prilično jedinstvena gdje je započela u “trenutnom” razdoblju 1994. godine i kretala se unatrag u vrijeme do konačnog filma. Ali nekako su filmadžije / pisci uspjeli to izvesti na inteligentan način prema mom mišljenju. Jako mi se sviđa kako su uspjeli zaključiti na moderan način koji me i dalje zadovoljio i koji, čini se, ne odstupa previše od žanra slasher.

Raniji dio za mene je trebao neke prilagodbe jer je postavljen više od 300 godina prije drugog filma. No kako je priča odmicala, postajala je zanimljivija pogotovo nakon tog incidenta. Od tada nadalje, bilo je neizvjesno dok nismo znali što se zapravo dogodilo u prošlosti. Bilo je malo zaokreta, ali možda neće biti toliko šokantno ako ste pogledali mnogo filmova i već imate osjećaj. Intenzitet filma uvelike je povećan tijekom drugog dijela, sve do kraja.

Btw, tijekom zatvaranja kredita, postojala je scena za koju biste i vi pretpostavili da ste je ranije primijetili u sceni. To je bilo prilično zanimljivo i to je nešto sasvim uobičajeno što se koristi u mnogim drugim horor filmovima. Kao i u prethodna 2 filma, jedan od fantastičnih elemenata bila je pozadinska glazba. Ovaj put se, međutim, scene prestrašivanja skokom zapravo nisu osjetile. Uglavnom jeziv, mračan i pomalo depresivan osjećaj kao kad gledate nešto poput M. Night Shyamalana’s Village. Osim toga, također sam smatrao da preokreti ovdje nisu toliko dobri kao drugi film jer ih je bilo lako uočiti.

Sve u svemu, bilo mi je dostojno iskustvo gledajući ovu trilogiju. Svaki film ima svoj atribut i horor posebnost. Inteligentan način njihova međusobnog povezivanja i povratničke priče bio mi je najdraži dio. Iako možda ne bi bio tako spektakularan kao Memento Christophera Nolana, ali svejedno pozdravljam redateljevu hrabrost da napravi ovakvu priču. Kao samostalni film, treći dio možda i nije bio sjajan, ali kao finale bio je nevjerojatan. I ne bih imao ništa protiv gledanja još jedne trilogije temeljene na romanima R. L Stinea, ako u budućnosti bude još jedne. IMDB Ocjena Filma: 6.7/10

Ulica straha, 3 dio 1666. (2021)
Fear Street Part Three: 1666

Žanr: Drama, Horor, Misterija, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Leigh Janiak
Producent: R.L. Stine, Kate Trefry, Phil Graziadei, Leigh Janiak
Glavne Uloge Glumci: Sadie Sink, Maya Hawke, Kiana Madeira, Gillian Jacobs, Olivia Welch, Jordana Spiro, Benjamin Flores Jr., Emily Rudd, Jeremy Ford, Jordyn DiNatale, Ashley Zukerman, Fred Hechinger, Ryan Simpkins, Darrell Britt-Gibson, Julia Rehwald
Zemlja: USA, Canada
Trajanje filma: 1h 54min
Datum izlaska: 16.07.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma:

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...

Ulica straha 3 dio 1666 - Fear Street Part Three: 1666 (2021) Recenzija FilmaSve u svemu, bilo mi je dostojno iskustvo gledajući ovu trilogiju. Raniji dio za mene je trebao neke prilagodbe jer je postavljen više od 300 godina prije drugog filma. Bilo je malo zaokreta, ali možda neće biti toliko šokantno ako ste pogledali mnogo filmova i već imate osjećaj.