Saturday, June 15, 2024

Vječnici Recenzija & Trailer Filma (Eternals) 2021

Share

SUMIRANJE

Zhaovu viziju pripovijedanja često ometa Zhaov scenarij za Vječne s Patrickom Burleighom, Ryanom Firpom i Kazom Firpom. Nažalost, priča o Vječnima zapravo pruža veći prostor za pripovijedanje dosadnim likovima s dosadnim melodramskim pričama. Snažni trenuci u ovom filmu zapravo dolaze kada se pojavljuju lik Kingo i Karun.
- Advertisement -

Nakon “Black Widow” (Cate Shortland, 2021.) i “Shang-Chi i Legend of the Ten Rings” (Destin Daniel Cretton, 2021.), tempo četvrte faze Marvelovog kinematografskog svemira nastavlja se s “Vječnici” (Eternals). Kao i Shang-Chi i Legenda o deset prstenova, film redateljice Chloé Zhao (“Nomadland“, 2020.) čiji je scenarij adaptiran prema istoimenoj strip seriji redatelja Jacka Kirbyja priča je o porijeklu koja će uvesti niz novih likovi u Marvel Cinematic priči. Svemir. Za razliku od Shang-Chi i Legende o deset prstenova i drugih izvornih priča koje je ovaj filmski serijal ranije objavio, “Vječnici” su predstavljeni sa sasvim drugačijim narativom. Tema priče o egzistencijalnoj krizi i egzistenciji Zhaoa, koji je poznatiji kao filmski redatelj s intimnom pripovjedačkom bojom, daje drugačiji štih koji je zapravo prilično osvježavajući. Jesu li različiti dodiri dovoljni da proizvedu snažnu kvalitetu pripovijedanja? Pa… to je druga priča.

Priča “Vječnici” počinje s pozadinom priče 5000. godine prije Krista kada su deset izvanzemaljskih bića iz svemira stvorenih od strane Nebesnika zajednički poznati kao ETERNALS – Ajak (Salma Hayek), Sersi (Gemma Chan), Ikaris (Richard Madden), Kingo (Kumail Nanjiani), Sprite (Lia McHugh), Phastos (Brian Tyree Henry), Makkari (Lauren Ridloff), Druig (Barry Keoghan), Gilgamesh (Don Lee) i Thena (Angelina Jolie) – naručio jedan od Nebeskih , Arishem (David Kaye), da se spusti na Zemlju kako bi uništio skupinu izvanzemaljskih bića iz svemira koju su stvorili drugi Nebenici poznati kao Devijanci. Članovi Vječnih također uspostavljaju odnose s ljudima te ih usmjeravaju i potiču na stjecanje znanja i bolji život.

Zadatak je dovršen 1521. godine prije Krista kada su ubijeni posljednji Devijanci. Dok su čekali da ih Arishem pozove da se vrate kući, i ohrabreni sve većim brojem razlika u mišljenjima među njima, članovi “ETERNALS” konačno su se odlučili odvojiti i pomiješati sa životima ljudi na Zemlji. Više od 500 godina kasnije, u modernom životu nakon što je Thanos zbrisao polovicu Zemljine populacije, grupa Devijanata pojavila se još jednom. Devijanci koji su se pojavili bili su još moćniji i opasniji od grupe Devijanata s kojima su se “Vječnici” prije suočavali. Naravno, to je potaknulo članove Eternalsa da potraže jedni druge gdje se nalaze i još jednom se zajedno bore.

Vječnici Filmske Recenzije

Dok se većina priča o podrijetlu u Marvel Cinematic Universe priča o tome kako lik pronalazi, koristi i navikava se na svoje nove moći, likovi prikazani u “Vječnici” su niz likova koji su razumjeli funkciju sposobnosti ili moći koje leže u njima. Sukob ovog filma više se fokusira na različita pitanja koja proizlaze iz duhovnosti svakog lika člana grupe “Vječnici” o smislu njihovog postojanja – kako u njihovom odnosu s Arishemovim likom kao predstavnikom Nebenika koji su ih stvorili, tako iu njihovom odnosu. jedni s drugima, kao i njihovi odnosi i odgovornosti, njihov odgovor čovječanstvu. Rasprava je prilično duboka i jasna da bi bila svojevrsna parabola o ljudskom odnosu sa Stvoriteljem, drugima i drugim stvorenjima oko njih.

Nije iznenađujuće da Zhao tada daje meditativni i melankolični pristup linijama sukoba i likovima predstavljenim u “Vječnici”. Dijalozi oko aspekata duhovnosti zamjenjuju gotovo sve duhovite dijaloge koji obično karakteriziraju dijalog koji postoji između likova u filmskom serijalu Marvel Cinematic Universe. Zhao se čak usudila predstaviti niz ključnih scena u ovom filmu kroz poetsko vizualno odijevanje poput filmova Terrencea Malicka i pustla je publiku da se potom uživi u ljepotu i veličanstvenost tih scena. To ne znači da Eternals sadrži samo interakcije dijaloga između likova i bez adrenalinskih akcijskih scena. Zhao komponira ove akcijske scene u pripovijedanju “Vječnici” i, iako nema bombastičan osjećaj, uspijeva ih učinkovito izvesti.

Ne u potpunosti uspješno. Zhaovu viziju pripovijedanja često ometa Zhaov scenarij za Vječne s Patrickom Burleighom, Ryanom Firpom i Kazom Firpom. S obzirom na to da priča traje 157 minuta, fokus ovog filma je sve češće ometen naporima filmskog scenarija da uvede i svakom liku da svoju priču. Pripovijedanje s pozadinom priče koja se kreće naprijed-natrag također nije u potpunosti u stanju izgraditi nezaboravne trenutke priče. Da ne spominjemo da postoje mnoge strukture dijaloga o “identitetu” i “čovječanstvu” koje se čine previše propovjedničkim, a onda na kraju postanu dosadne. Niz problema u priči o “Vječnici” također se još pridodaje složenosti uređenja priče iz mitologije koju donose glavni likovi u ovom filmu, kao i razvojnim naporima u oblikovanju tkane priče s pričom o filmu. Marvel Cinematic Universe u većoj mjeri.

Broj likova predstavljenih u narativu “Vječnici” možda neće predstavljati veliki problem ako su ti likovi niz likova koji imaju zanimljivu priču za praćenje. Ovo nije vlasništvo likova u ovom filmu. Nažalost, priča o Vječnima zapravo pruža veći prostor za pripovijedanje dosadnim likovima s dosadnim melodramskim pričama kao što su Sersi i Ikaris nego likovi koji zapravo imaju zanimljivije boje priče kao što su Kingo, Makkari ili Thena likovi. Chan i Maddenov fizički izgled zanimljiv je za pogledati, ali njihove glumačke izvedbe su previše blage da bi se osjetile kako bi se publika doista osjećala zabrinutom ili privrženom problemima koje predstavljaju likovi koje glume. Snažni trenuci u ovom filmu zapravo dolaze kada se pojavljuju lik Kingo kojeg glumi Nanjiani i lik Karun (Harish Patel) koji je opisan kao pomoćnik Kingova lika i donosi niz komičnih momenata za ovaj film.

Izvedba koju je Zhao dala za Eternals pružila je osvježavajući dodir i boja za filmsku prezentaciju iz serije Marvel Cinematic Universe. Međutim, Zhaovo ambiciozno pripovijedanje – i od ideje, i od razvoja, i od izvedbe priče – nije moglo biti praćeno zanimljivim objašnjenjem priče i lika. Ogroman potencijal koji se, nažalost, ne može optimalnije obraditi. IMDB Ocjena Filma: 6.9/10

Vječnici Trailer Filma

Film Credits

“Vječnici” Film (Eternals) 2021

Žanr

Akcija, Avantura, Fantazija, Filmovi 2021

Redatelj

Chloé Zhao

Producent

Chloé Zhao, Patrick Burleigh, Ryan Firpo, Kaz Firpo

Zemlja: United States, Uk

Trajanje filma

2h 36min

Datum izlaska 18.10.2021 (svjetska premijera)

U kinima od 04.11.2021

Glavne Uloge Glumci

Gemma Chan kao Sersi

Richard Madden kao Ikaris

Angelina Jolie kao Thena

Salma Hayek kao Ajak

Kit Harington kao Dane Whitman

Kumail Nanjiani kao Kingo

Lia McHugh kao Sprite

Brian Tyree Henry kao Phastos

Lauren Ridloff kao Makkari

Barry Keoghan kao Druig

Ma Dong-seok kao Gilgamesh (as Don Lee)

Harish Patel kao Karun

Bill Skarsgård kao Kro

Haaz Sleiman kao Ben

Esai Daniel Cross kao Jack

Harry Styles kao Eros

Alan Scott kao Patrick

Hannah Dodd kao Sandra

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Zhaovu viziju pripovijedanja često ometa Zhaov scenarij za Vječne s Patrickom Burleighom, Ryanom Firpom i Kazom Firpom. Nažalost, priča o Vječnima zapravo pruža veći prostor za pripovijedanje dosadnim likovima s dosadnim melodramskim pričama. Snažni trenuci u ovom filmu zapravo dolaze kada se pojavljuju lik Kingo i Karun.Vječnici Recenzija & Trailer Filma (Eternals) 2021