Friday, February 23, 2024

Welcome to Me (2015) Recenzije Filma

Share

- Advertisement -

Welcome to Me (2015)

Žanr: Komedija, Drama
Godina 2015
Redatelj: Shira Piven
Glavne uloge:  Kristen Wiig, James Marsden, Linda Cardellini
Trajanje filma : 01:27:00
Datum izlaska :   1 May 2015 (USA)Kada Alice King, koja je opsjednuta televizijom i talk show-ovima osvoji milion dolara na lutriji, odluči sama kupiti show za sebe.

Kristen Wiig mi je jedna od dražih holivudskih glumica koju lakše možemo zamisliti u nekoj humorističnoj ulozi, ali opet je dokazala više puta da se i u drama itekako dobro snalazi. U ovom filmu, svojim odličnim i unikatnim performansom ona ‘steals the show’.

Radnja filma se vrti oko mentalno nestabilne osobe koja dane provodi pred tv-om gledajući Oprah show i slične emisije, živeći za to da ona jednog dana i sama ima jednu takvu emisiju. Kada osvoji nekoliko miliona dolara, kupit će vlastitu emisiju sa jedinim jedinim ciljem – da ne bude zaustavljena kada priča o sebi. Njena emisija postat će iznenadno popularna a sam kraj niko neće očekivati. Uglavnom, u najavi je film izgledao kao komično-psihološka parodija na televiziju, ali u realnosti, ‘Welcome to Me’ je jedna crnohumoristična, depresivna priča o djevojci i poruku koju na kraju odašilje i zahvaljujući maestralnom portretu te djevojke, imamo zapravo ipak jedan dopadljiv i topao film. Ponekad pomalo nejednak, pomalo nekad gubi ritam, ‘Welcome to Me’, neće naići na veći odjek, ali na nekakvu vrst, definitivno bi trebao. Uglavnom, cijenim mračan ton filma protkan humorističnom i toplom idejom i cijenim performanse. Ovo ostalo je manje-više neuspjeli pokušaj potpunog sjaja crne komedije. Nemojte da vas iznenadi nepristupačnost filma, njegova nepopularnost je rezultat toga, ali zauzvrat mislim da je lijepo nekad vidjet i ovakav, one of a kind koji univerzalnu poruku toliko neobično pakuje i plasira. Da je imao zrnu više humora i malo više dinamičnosti, možda bi ga raja više i gotivila i gledala, ali ko zna, opet, možda bi to ubilo njegovu posebnost koju sada ima. Ocjena na IMDb.com mu je solindih 6/10 a na Tomatoesima solindih 69%. Shira Piven je rediteljka filma koja iza sebe ima jednu nepoznatu komediju ‘Fully Loaded’. Film je zaradio tek malo više od pola miliona dolara u Americi.

‘Welcome to Me’ nije za svakoga, ali svako bi ga trebao pogledati, da se opusti, da se nasmije, da shvati i da prihvati da nas naše mane i nedostatci nužno ne moraju razlikovati od svih i činiti nas lošim osobama te da je to upravo možda što trebamo cijeniti kako bi se izgradili i postali bolja osoba. Kristen Wiig na savršen način donosi sve to i još mnogo toga.

Ocjena:7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave