Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaWhite Bird in a Blizzard (2014) Recenzija

White Bird in a Blizzard (2014) Recenzija

- Advertisement -

White Bird in a Blizzard (2014)

Žanr Drama, Misterija, Triler
Godina 2014
Redatelj: Gregg Araki
Glavne uloge:  Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni
Trajanje filma : 01:31:00
Datum izlaska :  25 September 2014 (USA)1988 godina je i majka tinejdžerke jednog dana iznenada nestaje, pretvarajući život njene kćerke u kaos.

Možda me nije bilo dugo i nisam bio toliko aktivan, ali imam dobre razlog, ustvari, pripremam se za faks, tako da ćete mi, ako pratite District for the movies, vjerujem oprostiti. Ništa novijeg za gledanje nije bilo od ovog, pa reko da vidimo šta nudi.

No nažalost, nije mi se isplatilo gledanje jer nisam dobio ono što sam očekivao. Dobio sam melodramu, malo grublju verziju ”Krive su zvijezde” sa eksplicitnijim scenama i oštrijim dijalozima, no da mi je makar film dozvolio da se uživim i da opustim uz njeg, no nije nam se dalo. Razlog zbog kojeg bi se imalo pročulo za film jeste svakako to što su zvijezde filma, odnedavna zvijezda u usponu, Woodley, ali i veteranka Eva Green, no film se nije nešto marketinški trudio da bi se makar malo probio do vrha, ali ja barem uspio ponuditi dobre performanse i solidan rasplet da ga ne bi samo pamtili po golotinji glavne glumice i po činjenici da je relativno propao projekat. Potencijalo je sve u redu, u najavi imate finu složenu pričicu i mislite sada slijedi jedna misteriozna triler retro drama, ali film sam sebi postavlja problem, ne želeći da se deklariše kao drama, niti kao psihološki triler, niti kao komedija, pa nama ostavlja prostora da sami odlučujemo. Slabo urađeno, slabo, pa čak postoji mogućnost da ćete biti toliko nezainteresovani za nestanak majke glavne junakinje da možda nećete htjeti znati šta se na kraju desilo s njom. Ali šta je tu je, na vama je da li me poslušati ili samoinicijativno krenuti na nesiguran i neutaban put.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,4/10 a i na Tomatoesima takođe solidnih 75%. Za sada nema podataka o zaradi samo filma, ali je poznato ko je reditelj. Naime riječ je o čovjeku koji stoji iza filmova kao što su ‘Mysterious Skin’, ‘Kaboom’, ‘Smiley Face’ ili ‘Nowhere’ a zove se Gregg Akari’.

Potencijalno dobra priča koja je željela da nam kroz perspektivu jedne tinejdžerke ispriča priču o životu njoj sličnih u osamdesetim ali i o raspadu jedne porodice koje su živjele u toj deceniji, no ko što bi amerikanci rekli, a mi preveli, film jednostavno ”ne dostavlja”.

Ocjena:4/10

- Advertisement -