Saturday, July 20, 2024

Zatočena – Shut In 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Zatočena (2016)
Shut In

Žanr: Drama, Triler
Godina 2016
Redatelj: Farren Blackburn
Glavne uloge: Naomi Watts, Charlie Heaton, Jacob Tremblay
Trajanje filma : 01:37:00
Datum izlaska :   11. Studeni 2016.Naomi Vots, ima glavnu ulogu u napetom trileru, u kojem glumi udovicu – dečiju psihološkinju, koja živi u izolovanom ruralnom području u Novoj Engleskoj. Zatočena u smrtonosnoj oluji, mora pronaći način da spasi dečaka pre nego nestane zauvek.ju.

Međutim, ”Shut In” je jedan izuzetno dosadan, predvidljiv i besmislen film koji je na prvi pogled, dakle kad sam prvi put pogledao trejler, imao relativno zanimljiv pristup jednoj već viđenoj tematici no u realizaciji ovo je totalni promašaj koji će vas uspavati, a uzalud će pokušati da vas razbudi jeftinim trikovima kroz ”bu trenutke” jer samo mu to preostaje od svega što je htio ponuditi. Ustvari, meni se već bilo spavalo prije nego što sam krenuo da gledam film jer sam prethodno baš fino jeo, a znate kako to ide; napolju zima, soba odnosno kino dvorana topla i svi uslovi su bili ispunjeni da se otkunja sahat-dva međutm nisam se odao snu, našem najvećem neprijatelju i odgledao sam film do kraja, s tim da sam u par navrata ulazio na mobitel i provjeravao notifikacije. A ako je film uistinu zanimljiv, ako vas uvuče unutar sebe onda vam nikada ne bi dozvolio da bacite pogled na vaš mobilni uređaj. Naomi Watts, koja igra glavnu ulogu u filmu je i izgradila karijeru na hororcima, a onda je dalje nastavila primati filmska priznanja kao što su nominacije za Oskara i činjenica je da je to vrsna australsko-američka glumica koja se odlično snašla i u ovoj ulozi, no ni njoj, a ni malom odličnom Jacobu Tremblayu ovakvi jeftini i slabi filmovi zaista nisu trebali. Na kakvim li je drogama bio menadžer ovog mladog ali izvrsnog glumca kada ga je prijavio za ovu ulogu jer mali Jacob razvaljuje kako glumi, kako je dokazao u filmu ”Room” kada je pokupio sve moguće hvalospjeve pa skoro i nominacije za Zlatni Globus i Oskara, a onda se zadesi ovaj film gdje on ne izgovori niti jednu jedinu riječ i zašto onda takva uloga pobogu, kada je on još uvijek na početku svoje karijere i treba pažljivo ali smjelo da korača kroz polje filmova, serija i ostalih projekata. Ako zanemarimo ovaj film i činjenicu da se desio u 2016., onda je jasno da neće imati uticaja na njegov talenat i vjerujem, svijetlu budućnost pa onda ću recenziju i odvesti u baš tom smjeru – pretvarajmo se da ovog filma nije ni bilo. Eh, ako ste kad pitali šta to znači ”preglumiti”, ”pretjerati u glumi”, ”preliti čašu i uništiti sve”, onda vam nastup, relativno poznatog Charliea Heatona treba biti definicija i odgovor na sva ova neodgovorena pitanja.

Ocjena na IMDb.com mu je 5,6/10 a na Tomatoesima niskih 45%. Adam Schindler je reditelj filma koji iza sebe ima samo jedan kratkometražni film i kao scenarista radio je na još jednom hororcu iz 2013 ‘Delivery’. Nema podataka o zaradi.

”Shut In” ili ”Intruders”, kakogod se već nazivao, za neke će proći možda kao gledljiva i simpatična triler dramica ali nema govora da je u pitanju onaj punokrvni horor. Ima puno krvi svakako, ali ni još desetak litara krvi ne bi mu spasilo život jer već ležipokopan na groblju klišeja, tanke priče i manjka pameti.

Ocjena:4/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave