Friday, May 24, 2024

Zelena Knjiga: Vodič za život – Green Book (2018) Recenzija

Share

SUMIRANJE

Zelena knjiga: Vodič za život - Green Book (2018) Sve u svemu, ovo je bio sjajan film i lijepa opcija za običniju publiku koji su željeli uživati. Glavna atrakcija filma bili su nastupi dvojice glumaca koji su nas stvarno zapanjili. Bilo je toliko nezaboravnih trenutaka u ovom 130-minutnom filmu koji se nije tako dug osjećao. Zaista mi se svidio način na koji je ovaj film tek tako glatko tekao iz zamišljenih nezgodnih trenutaka u početku da bi se između njih stvorilo lijepo prijateljstvo.
- Advertisement -

Zelena knjiga: Vodič za život (2018)
Green Book

Žanr: Biografski | Komedija | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Peter Farrelly
Producent: Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie
Glavne uloge: Linda Cardellini, Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Don Stark, P.J. Byrne, Brian Stepanek, Sebastian Maniscalco, Iqbal Theba, Tom Virtue, Ninja N. Devoe, Daniel Greene, Joe Cortese, David Kallaway, Paul Sloan, Jim Klock
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:10:00
Datum izlaska: 16.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 14.02.2019.
Hrvatska 14.02.2019.
Srbija 07.03.2019.

Tony Vallelonga zvani Tony Lip (Viggo Mortensen) bio je talijansko-američki izbacivač koji je radio u noćnom klubu. Ali kada je zatvoren zbog obnove, morao je potražiti razne poslove kako bi podržao svoju ženu Dolores (Linda Cardellini ) I njegova dva mala klinca Nick i Frankie.

Srećom, zbog njegove poznate sposobnosti da “riješi” probleme, ponuđen mu je posao voziti se za poznatog i obrazovanog crnog pijanista dr. Don Shirleya (Mahershala Ali – serija Luke Cagea itd.) ) tijekom turneje osam sedmica od Srednjeg Zapada do Južne Amerike. Bio bi to ogroman izazov za Tonyja koji nije bio veliki obožavatelj za obojene ljude i kako bi se uvjerio da je doktor na putu za cijelo vrijeme bio u nevolji. Pogotovo u razdoblju šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada je rasizam još uvijek bio veliki dio američkog društva. Tonyju je također dodijeljena Zelena knjiga koja je popunjena listom lokacija i mjesta koja su dopuštena.

Što se dogodilo s tim dvjema osobama koje nisu mogle biti drugačije u osmotjednom putovanju? Pronađite ih sve u ovom zaista predivnom filmu komedije.

Zelena Knjiga Filmske Recenzije

Wow, ovo je doista veliki film. Kada sam prvi put vidio trailer za ovaj film, doista sam mislio da će to biti jako teški dramski film koji je uobičajeno obilježje nominiranih za više nagrada i film pobjednika. Ispostavilo se da je to bio film koji je bio ispunjen tolikim komedičnim trenucima i drama nije bila toliko teška. Bilo je to potpuno zabavno i potpuno ugodno.

Glavna atrakcija filma bili su nastupi dvojice glumaca koji su nas stvarno zapanjili. Jedan od njih bio je Viggo Mortensen, tip kojeg ću uvijek pamtiti kao Aragorna u trilogiji Gospodar prstenova . Ovdje je prikazao talijanskog Amerikanca koji je bio obiteljski čovjek i pun trikova. Ono što me doista potaknulo bilo je da se može pretvoriti u takvog lika sa svojim teškim talijanskim naglaskom dok je on sam bio dansko-američki. I namjerno je stavio na težinu kako bi njegov izgled bio još uvjerljiviji. Govor tijela i izraz lica bili su posve divni. Primijetio sam da može pokazati zaprepašteni izraz u djeliću sekunde.

Drugi je bio Mahershala Ali koji je također prikazao mnoge nevjerojatne uloge koje su mu donijele nekoliko nagrada (uključujući u ovom filmu gdje je osvojio Zlatni globus za pomoćnu ulogu). On je također bio impresivan kao Viggo gdje je mogao pokazati svoj “kraljevski” stav, a postojala je i jedna scena u kojoj nas je njegov nespretan, ali zabavan izraz doista nasmijao. Ova dva velika glumca imaju stvarno fantastičnu hemiju. Mogli bismo ih doista zamisliti kao nekoliko različitih jakih ličnosti koje su se ujedinile i postali veliki prijatelji tijekom putovanja. Dodatak Tonyjeve supruge Dolores također nam je pružio topao osjećaj.

Trenutci, scene

Bilo je toliko nezaboravnih trenutaka u ovom 130-minutnom filmu koji se nije tako dug osjećao. Film je bio usredotočen na neobičan odnos ova dva lika, u kombinaciji s nekim rasizmom koji je prikazan u kratkim scenama s velikim efektima i dao snažnu poruku (kao što je scena kupelji u jednoj od kuća ili restoranska scena i još nekoliko drugih). ). Komedijski trenuci ovdje nisu bili šaljivog tipa, više zbog situacije u kojoj su se nalazili i očito sasvim različitih osobnosti koje su se morale prilagoditi jedna drugoj. Jedan od mojih najdražih trenutaka bio je onaj koji je uključivao Fried Chicken.

Zaista mi se svidio način na koji je ovaj film tek tako glatko tekao iz zamišljenih nezgodnih trenutaka u početku da bi se između njih stvorilo lijepo prijateljstvo. Imao je sjajan završetak, a kraj kreditne scene čak nam je pokazao i stvarni život Tony Lip i Doc Shirley (nema drugih srednjih ili post-kreditnih scena). Film su napisali Peter Farrelly, Brian Currie i Tonyjev sin Nick Vallelonga. Sam je režirao Peter Farrelly (koji je zajedno sa svojim bratom Bobbyjem osnovao braću Farrelly i režirao neke komedije / romantične / dramske filmove kao što su glupi i gluplji, plitki Hal, postoji nešto o Mariji i nekoliko drugih).

Zaključak:

Sve u svemu, ovo je bio sjajan film i lijepa opcija za običniju publiku koji su željeli uživati. Bio je ispunjen mnogim radosnim trenucima u kojima smo se mogli glasno nasmijati, inspirirati lijepim prijateljstvom i čak dobiti snažnu poruku rasizma bez pretjeranog predavanja. Daleko, ovo je jedan od najboljih filmova koje sam ikada vidio u životu. IMDB Ocjena filma: 8.3/10

Titlovan Trailer Filma Zelena Knjiga :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Zelena knjiga: Vodič za život - Green Book (2018) Sve u svemu, ovo je bio sjajan film i lijepa opcija za običniju publiku koji su željeli uživati. Glavna atrakcija filma bili su nastupi dvojice glumaca koji su nas stvarno zapanjili. Bilo je toliko nezaboravnih trenutaka u ovom 130-minutnom filmu koji se nije tako dug osjećao. Zaista mi se svidio način na koji je ovaj film tek tako glatko tekao iz zamišljenih nezgodnih trenutaka u početku da bi se između njih stvorilo lijepo prijateljstvo.Zelena Knjiga: Vodič za život - Green Book (2018) Recenzija