Friday, June 14, 2024

ZG80 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

ZG80 (2016)
ZG80

Žanr Drama, Komedija
Godina 2016
Redatelj: Igor Šeregi
Glavne uloge: Rene Bitorajac, Filip Detelić, Matija Kacan
Trajanje filma: 01:30:00
Datum izlaska:  1 September 2016 (Croatia)Novi navijački film redatelja Igora Šerengija jedan je od onih domaći filmova gdje se glavni glumci doimaju potpuno autentično i prirodno. Ovo nije samo jedan navijački film nego je ovo priča o nostalgiji.Prica o jednoj ekstremnoj subkulturi i od društvenim problemima koji su okupirali tadašnju mladež. Iako su ovaj film stavili pod žanr akciona komedija iako tu ima dosta provokativnih sala, navijačkih fazona i drugih duhovitosti definitivno je da sve ovaj humor neće svidjeti svima. Prikazano je dosta scena tučnjave tj scena nasilja stoga upozoravamo gledaoce koji nisu ljubitelji istoga.

Već na početku filma vidimo dosta klišeja i ne poznavanja navijačke subkulture. Pjevanje pjesama koje tada nisu ni postojale ili ponašanje milicije koja u ono vrijeme ne bi ni sekunde tolerirala ono sto oni rade. Skupina Boysa odlučuje otići na utakmicu protiv Crvene Zvezde u Beograd.. Boyse predvodi Krpa (Rene Bitorajac), oni ulaze u voz i dolaze u Beograd koji na trenutke ne izgleda kao Beograd. Marakana ne izgleda kao Marakana.. Sve je lokalizirano pa sve Boysi voze u jednom autobusu bez pratnje milicije, a tako izgleda i tribina kao da navijača ima koliko se moglo platiti statista i koliko pokriva kadar. Vecina scena je bespotrebna i tu je da bi samo popunile sadržaj. Ćak ima i situacija kad vam je neugodno sto gledate film.

Humor u filmu je stvarno plitak jedan od gorih koje sam vidio u domaćim filmovima tu je dosta onih dječjih fazona kao: poštapalice, podrigivanje, prednje itd.. Najbolji glumci su sporedne uloge i tužno je kad vidite velikane pozorišta koji moraju za male pare tu glumatati. Grobari jeb.. delije, delije jeb.. babe, boysi nemaju ni trunke inteligencije, torcida se drogira.. Rezija prati tu sve ostalo, skraćeni kadrovi, skroz slabo snimanje kao na cam snimku nekog stranog filma, čudno poentiranje i ono malo dobrih scena. Ljubljenje dva puta u srcu Srbije, Ceca kao predratna zvijezda… Zaključka pa i nemam jer za ovo je ‘Tesna koža’ svemirski brod, a svaki drugi hrvatski film je nedostižan. Svi kritičari koji pljuju blockbustere iz Hollywooda trebalo bi pogledati ovaj film i onda dati svoje mišljenje.

Ocjena 5/10

 Zg80 (2016) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave