Monday, July 8, 2024

Zid – The Wall 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Zid – The Wall 2017 Opis Filma

ZID (2017)
The Wall (2017)

Žanr:  Drama, Thriller, War
Godina 2017
Redatelj:  Doug Liman
Glavne uloge:  Aaron Taylor-Johnson, John Cena, Laith Nakli
Trajanje filma: 01:30:00
Datum izlaska:    18 May 2017

Priča je ispričana 2007. godine kada su Sjedinjene Države izjavile da su “pobijedile” u ratu u Iraku i da su bile usred napuštanja zemlje. Dva muškarca tima snajperista Shane Matthews (WWE hrvač John Cena – 12 Rounds, Trainwreck etc) sa svojim promatračem Allen “Ite” Isaac (Aaron Taylor-Johnson – Kick-Ass, Nocturnal Animals etc) bili su neki od rijetkih američkih vojnika koji su bili još tamo. Imenovani su da bi posjetili gradilište naftovoda, koje je izgledalo da je napadnuto, kako su radnici, pa čak i neki vojnici ubijeni.

Nakon što su strpljivo čekali više od 20 sati, a ništa se nije dogodilo, Shane je odlučio otići do lokacije i izravno istražiti. Međutim, očigledno je postojao još jedan snajperist koji je isto čekao, budući da je na Shane iznenada zapucao. Ize je odmah potrčao prema Shaneu koji je bio imobiliziran.

S obzirom na to da se stanje činilo pocrnjelim, kao da se Shane doista uznemirio i kao da je izgubio svijet, Ize je pokušao tražiti pomoć putem radija. Nakon nekog vremena radio je konačno radio i uspio je kontaktirati nekoga tko je bio spreman pomoći, ali morao je čekati nekoliko sati. Šta će se dogoditi Izeu i Shaneu i mogli li preživjeti od ovog napada? Sve odgovore pronađite u ovom filmskom trileru.

Ovaj je film imao prilično kratko trajanje jer je vrijeme trajanja manje od 1h30min. Glavna priča bila je prilično jednostavna i imala je samo tri glavna lika. Mjesto filma nikada ne prelazi desert i mjesto Izea iza zida, zato je i naslov filma takav. Osjećam dosta sličnosti s drugim filmom koji sam upravo pogledao prošle sedmica, tj MINE, koji je bio o snajperima uhvaćenim usred akcije i bili su zarobljeni na tom mjestu. Jedina je razlika bila u Miniji, uhvaćeni su za više od dva dana u rudniku zemlje, dok su ovdje bili uhvaćeni na otvorenom mjestu sa snajperom spremnim da ih ubije.

Vjerujem da se ovaj film može kategorizirati kao mačka i miš u kojem su miš (u ovom slučaju Ize i Shane) uhvaćeni u zamku i bili u “milosti” mačke. Stvar je u tome, to nije bio stvarno brz tempo filma i bilo je vremena gdje je postao malo spor koje je rezultiralo osjećajem manje dosade.

Sad ono što sam volio u ovom film zapravo je intenzitet na početku i na kraju. Završetak je bio posve jedinstven i iznenađujući. U ovakvoj vrsti filma nije bilo mnogo posebnog efekta ali imao je lijepe zvučne efekte u kojima je vatreni zvuk pucnjave bio nevjerojatan. Jedna stvar koju treba uzeti u obzir je da je film imao puno psovanja koje definitivno nije prikladno za djecu.

Dakle, ako tražite kratki ratni film s vrlo malo glavnih likova i naglašavate psihološku stvar “mačke i miša”, onda bi ovaj film mogao biti dobar izbor. Međutim, ako vam se ne sviđa ova vrsta filma ili vam se više sviđaju puni ratni filmovi, onda ovo definitivno nije vaša stvar. Tvoj izbor.

Ocjena 3/5

 The Wall (2017) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave