Friday, February 23, 2024

9. Život Louisa Draxa – 9th Life of Louis Drax 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
9. Život Louisa Draxa - 9th Life of Louis Drax 2016 Recenzija Filma
9. Život Louisa Draxa – 9th Life of Louis Drax

9. Život Louisa Draxa 9th 2016
Life of Louis Drax

Žanr: Mystery, Thriller
Godina 2016
Redatelj:  Alexandre Aja
Glavne uloge:  Jamie Dornan, Aiden Longworth, Sarah Gadon
Trajanje filma: 01:47:00
Datum izlaska:     2 September 2016 (USA)
U kinima od :    Hrvatska 16.03.2017.

Louis Drax može biti u prosjeku devet godina star dječak širom otvorenih očiju i smiješno ošišan. Sa svojom šarmantnom majkom Natalie (Sarah Gadoni) i očuhom Petar(Aaron Paul) će činiti zajedno jednu zadovoljnu obitelj. No Louis je magnet za nesreće, cak ima osam za dlaku izbjegnutih smrti, male ozljede niti računamo. On odlazi terapeutu (Oliver Platt) s kojim se vise šali, nego sto mu se povjerio, zašto je uvijek jednom nogom u grubu, i kako mu smeta svađa roditelja. Tokom piknik provoda dječakovog devetog rođendana Draxa je pogodila još jedna tragedija. Louis pada s visoke litice i u bolnici je proglašen mrtvim. Nakon dva sata u mrtvačnici, on ponovo počinje disati.

Pacijent se sprijatelji s DR. Allan Pascal (Jamie Dornan), stručnjak za djecu gdje se sada i Louis nalazi. Luisov slučaj je vrlo neobičan pod sumnjivim okolnostima nesreće. Petar je nestao u nepoznatom pravcu i šokirana Natalije tješi svoju bol u Allanovim rukama. Liječnik smatra da osoba koja padne u komu, može komunicirati s vanjskim svijetom. On odlučuje da se poveze s dječakovim umom. Hoce li onda objasniti šta se to dogodilo sudbonosnog dana na grebenu i tko je kriv za Luisove ozljede?

The 9th Life of Louis Drax se igra s gledateljevim umom, dio protagonista odvija se u podsvijesti dijela stvarnog života. Triler je napravljen od strane istoimenog romana britanskog pisca Liz Jensen. Obradu filma je napravio redatelj Alexandre Aja, zajedno sa scenaristom Max Minghellaom. Hladnu i tužnu atmosferu u isto vrijeme mogla je naglasiti muzika Patricka Watsona, rafinirani uglovi kamere koje otkrivaju samo dio istine, bio je odgovoran Maxim Alexandre. On je nekoliko puta u prošlosti surađivao s Alexanderom Ajou.

Veliki dio kvaliteti i tonu filma daje uvijek aktivni glumci. Ne karakterom nego strogo (ne) simpaticnošču. Louis je pametniji i zreliji od svih ostalih, ili tako, barem sudeći po njegovom govoru gledaoci osjećaju. To je središnja tačka odlaska u veliko nepoznato. Održava publiku u neizvjesnosti vise od 100 minuta, bez obzira na činjenicu da još uvijek lezi u bolničkom krevetu. Sarah Gadoni igra ulogu nevine i ljepoticu slomljenog srca uvjerljivo, pogotovo kada Natalije uopće nije ono kao sto se čini… Petar i Allan predstavljaju dva različita muška lika. Petar u nama budi ambivalentne osjećaje. Vidimo očinsku ljubav, ali u isto vrijeme ga doživljavamo i kako krivca za sinove ozljede i kriminalca u bijegu. Osim toga Jamie Dornan zvani dr.Pascal je vrlo zanimljiv. Možda je zanimljiv iz gornje scene u kojoj hipnotičko stanje Louisovog uma gdje on govori umjesto njega.

Triler The 9th Life of Louis Drax nudi CSI, užas i igranje s idejama i stvarnosti u jednom. Izvorna priča koju ćemo dobro razumjeti iako je tvorci često mijenjaju, a istodobno ćemo uživati u prekrasnoj prirodi i klinici s djecom u kom koja djeluje najmanje alarmantno. Popularno lice Jamie Dornan će prevagnuti od manje poznati glumaca u glavnim ulogama, a zajedno formiraju grupu da njihovo djelovanje može pobuditi snažne emocije. Ljubavna priča između Allan i Natalije je malo pretjerana , ali inače to je dragocjen rad – nakon sto je rasplet radnje ostaviti gledaoce nekoliko trenutaka u soku.

Ocjena 7/10

 The 9th Life of Louis Drax (2016) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave