Thursday, May 16, 2024

Ako me prevariš (Fool Me Once) 2024 Recenzija Mini Serija

Share

SUMIRANJE

Nakon što sam završio seriju, mislim da je prilično zabavna. Po mom mišljenju možda nije bio najbolji početak, ali je završilo vrlo blistavo i pružio mi zadovoljstvo. U seriji su glumili britanski glumci i glumice koji su bili prilično poznati. Ono što me zaista zadivilo serijom je 7. epizoda koja je dala šokantan obrat koji nisam očekivao.
- Advertisement -

Ako me prevariš 2024 | Fool Me Once 2024 (MINI SERIJA Sezona 1) – serija sa sporim početkom, ali nevjerojatnim obratom i završetkom.

Žanr: drama, krimi, misterija
Datum objave: 1. januar 2024
Glavne Uloge: Michelle Keegan, Adeel Akhtar, Dino Fetscher, Richard Armitage, Joanna Lumley

Kad je ova serija izašla na Netflixu na Novu godinu, bio sam previše zauzet drugim stvarima i koncentriran na druge filmove i serije koji su me tada više zanimali. No primijetio sam da je postala veliki hit od prošlog tjedna pa sam je odlučio pogledati prije nekoliko dana i jučer je završio. Bez daljnjeg, evo više o seriji.

Ako me prevariš 2024 (Fool Me Once) radnja serije ukratko

Maya Stern (Michelle Keegan – Coronation Street, Brassic TV serija itd.) upravo je izgubila muža Joea Burketta (Richard Armitage – Svemirski čistači, trilogija Hobiti itd.) koji je ubijen u pljački i još uvijek je bila u žalosti kad je snimila video držeći njihovu kćerkicu Lily u kameri za dadilju. Osjećajući se zbunjeno, Maya je počela sumnjati u svoj um i istraživati Joeovo ubojstvo. Njezina svekrva Judith (Joanna Lumley – Absolutely Fabulous TV serija, She’s Funny That Was itd.) bila je zabrinuta za Mayu, a posebno za svoju unuku.

U međuvremenu su Joeov slučaj istraživali DS Sami Kierce (Adeel Akhtar – Sweet Tooth TV serija, Victoria & Abdul itd.) i njegov novi partner DC Marty McGreggor (Dino Fetscher). Kako je istraga napredovala, uvidjeli bi da stvari nisu tako jednostavne kako su izgledale.

Pa što se zapravo dogodilo i kako bi priča završila? Mogli biste saznati u ovoj seriji.

Ako me prevariš 2024 Recenzija serije

Kao i većina psiholoških trilera, ova serija nije imala odmah uzbudljiv početak i više je nalikovala drami. Zapravo sam mislio da ima jaku sapunicu bogatog i slavnog ugođaja. Ali polako je postalo zanimljivije kada je istraga dobila više fokusa, iako je čak i to bilo usporeno s velikim dijelom datim osobnom životu DS Kiercea. Iako sam nastavio gledati dok sam pokušavao analizirati misterij, bio sam prilično zaintrigiran saznavanjem stvarnih događaja i razloga za ono što se dogodilo.

Ono što me zaista zadivilo serijom je 7. epizoda koja je dala šokantan obrat koji nisam očekivao. To me stvarno oduševilo i natjeralo me da vidim seriju u potpuno drugačijem pogledu i da je bolje cijenim. Također mi se svidjela zadnja 8. epizoda jer je pružila prekrasan zaključak serije. Moglo je završiti drugačije, ali bio sam sretan što su uspjeli ovako. Nisam siguran je li bio isti kraj kao roman na kojem se temelji. Da, doista je adaptirana prema istoimenom romanu Harlana Corbena iz 2016. Ovo je bio sedmi put da je Netflix adaptirao njegove romane u originalnu seriju, što je nevjerojatan podvig, ako mogu dodati. Danny Brocklehurst (kreator serijala The Stranger, No Return itd.) zaslužan je kao jedan od pisaca serije.

U seriji su glumili britanski glumci i glumice koji su bili prilično poznati iako sam poznavao samo nekoliko njih. Osim imena koja sam gore spomenuo, bilo je puno sporednih likova poput Mayinog druga iz vojske Shanea (Emmet J. Scanlan – TV serija Hollyoaks itd.), njezinog šogora Eddieja Walkera (Marcus Garvey), Joeove sestre Caroline (Hattie Morahan – Hijack TV serija itd.), zviždač Corey Rudzinsky (Laurie Kynaston – sitcom od kolijevke do groba itd.) i mnogi drugi. Od svih glumaca ovdje, najviše sam se divio Adeelu Akhtaru s njegovim prekrasnim portretom DS-a Samija Kiercea. Njegov izraz lica i gluma bili su stvarno izvrsni i mogao sam razumjeti zašto je bio nominiran i osvojio nekoliko nagrada u prošlosti.

Nakon što sam završio seriju, mislim da je prilično zabavna. Po mom mišljenju možda nije bio najbolji početak, ali je završilo vrlo blistavo i pružio mi zadovoljstvo. Nije imala dugo trajanje u svakoj epizodi s tim da je pilot bila najduža koja je imala samo 56 minuta, dok je finale bilo najkraće i samo 35 minuta. Obično bih ovu vrstu serije mogao lako završiti, ali kombinacija zauzetosti i možda nedostatka istinskog uzbuđenja u ranoj fazi usporila me. Kritičari su seriju prilično dobro prihvatili, ali ne toliko visoko ocijenjenu. Dakle, ako ste ljubitelj misterija, ovo bi vas vjerojatno zabavilo i mogli biste pogoditi što se dogodilo ili barem pravog negativca. Budite strpljivi dok je gledate i mislim da će vam se kraj isplatiti.

Ako me prevariš 2024 (Fool Me Once) Trailer serije

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Nakon što sam završio seriju, mislim da je prilično zabavna. Po mom mišljenju možda nije bio najbolji početak, ali je završilo vrlo blistavo i pružio mi zadovoljstvo. U seriji su glumili britanski glumci i glumice koji su bili prilično poznati. Ono što me zaista zadivilo serijom je 7. epizoda koja je dala šokantan obrat koji nisam očekivao. Ako me prevariš (Fool Me Once) 2024 Recenzija Mini Serija