Monday, July 1, 2024

Berlin 2023 Serija Recenzija

Share

SUMIRANJE

Iako bi moglo biti zabavno, nekako sam osjetio da sama pljačka nije postala glavni fokus. I postala je sve manje glavna radnja dok su ljubavna priča i romansa likova bili više naglašeni. Glumačka postava ove serije općenito je bila prilično pristojna, ali Pedro Alonso se zaista isticao u ovoj skupini novih glumaca. Dakle, ako odlučite ovo isprobati i nadate se nečemu vrlo sličnom Money Heistu, tada morate upravljati svojim očekivanjima.
- Advertisement -

(TV SERIJA) Berlin 2023 – Lagana ljubavna serija s pljačkom kao pozadinom u Money Heist Univerzumu.

Žanr: drama, krimi, akcija
Datum objave: 2023
Glavne Uloge: Pedro Alonso, Michelle Jenner, Tristán Ulloa, Begoña Vargas, Julio Peña, Joel Sánchez …

Unatoč tome što je već objavljena na Netflixu od kraja prošle godine, ova serija je i dalje bila prilično popularna. Prilično sam kasnio s gledanjem ovog jer sam pokušavao nadoknaditi korak s ranijim drugim serijama i filmovima. Ali u subotu sam je pogledao i završio. Sada ću nastaviti sa serijom.

Berlin radnja serije

Smještena godinama prije događaja iz originalne serije, Andres de Fonolossa zvani Berlin (Pedro Alonso – Gran Hotel TV serija itd.) planirao je pljačku dragulja koji će biti stavljeni na aukciju u vrijednosti od oko 44 milijuna eura. Zatražio je pomoć od svog starog prijatelja Damiana (Tristán Ulloa – Warrior Nun TV serija itd.) zajedno s hakericom Keilom (Michelle Jenner – Los hombres de Paco TV serija itd.), Berlinovim tipom od povjerenja Roijem (Julio Peña Fernández – Through My Window itd.) ), Bruce (Joel Sanchez) i pridošlica Cameron (Begoña Vargaz – TV serija Dobrodošli u Eden itd.).

Tijekom pljačke tim je morao nadzirati upravitelja aukcijske kuće Francoisa (Julien Paschal), no Berlin se nekako zaintrigirao i kasnije se zaljubio u suprugu Camille (Samantha Siqueiros) što je očito zakompliciralo stvari.

Pa bi li uspjeli dovršiti pljačku i što bi se dogodilo s Berlinom i timom? Mogli biste saznati u ovoj seriji.

Berlin serija recenzija

OK, moram priznati da sam veliki obožavatelj serije Money Heist. Iako sam počeo gledati tek nakon što su cijele sezone završene prije nekoliko godina, i dalje sam je smatrao jednom od najboljih serija o pljačkama do sada. Dakle, kada je najavljeno da će biti spin off serija fokusirana na lik Berlina, očito je ne bih želio propustiti. I kad sam počeo gledati prvu epizodu ove serije, odmah me uhvatila nostalgija, pogotovo zbog pojave Berlina i načina na koji je držao predavanje o svom planu pljačke.

Međutim, kako je priča napredovala, mogao sam osjetiti da će ovo biti puno lakše i da je dodatno poboljšano šaljivim pristupom Berlinovom ponašanju (divno je vidjeti ga tako beznadno zaljubljenog poput tinejdžera). Iako bi moglo biti zabavno, nekako sam osjetio da sama pljačka nije postala glavni fokus. I postala je sve manje glavna radnja dok su ljubavna priča i romansa likova bili više naglašeni. Sama prilično jednostavna i kratka pljačka (koja je po mom mišljenju bila prekratka) nije baš pomogla da me potpuno oduševi. Tek tijekom posljednje dvije epizode počeo sam osjećati nalet i intenzitet zbog kojih sam toliko zavolio Money Heist.

Glumačka ekipa

Glumačka postava ove serije općenito je bila prilično pristojna, ali Pedro Alonso se zaista isticao u ovoj skupini novih glumaca. Osim njega, dobar dojam na mene je ostavio i Tristán Ulloa (kojega nisam prepoznao bez brade), vjerojatno zato što je karakterno bio drugačiji, a njegova kemija s Berlinom bila je užitak vidjeti. Uz imena koja sam gore spomenuo, bilo je i sporednih likova poput Camilleine najbolje prijateljice Susi (Maria Isabel Rodriguez), dame Limoncello (Belén López) i nekoliko drugih. Ali nijedan nije bio bolji od pojavljivanja likova iz serije Money Heist (pustio bih da sami vidite tko su).

Ovdje nije bilo toliko akcijskih scena, a samu pljačku sam smatrao prilično inteligentnom, iako ne toliko kompliciranom kao u originalu. Mogu razumjeti želju kreatora serije Alexa Pine i Esther Martínez Lobato da ovu učine lakšom, ali loša strana je bila što sam se osjećao kao da gledam romantičnu dramsku seriju s pljačkom kao pozadinom. Bilo je OK, ali pomalo neočekivano i meni osobno vjerojatno ne najzabavnija serija pljački. Dakle, ako odlučite ovo isprobati i nadate se nečemu vrlo sličnom Money Heistu, tada morate upravljati svojim očekivanjima. Ali ako samo želite gledati laganu seriju o pljačkama s puno romantike i panoramskim pogledom na Pariz (barem na TV-u jer definitivno nije bilo isto u stvarnom životu), vjerojatno biste u ovome jako uživali. A gledajući kraj, moguće je da su razmišljali o daljnjim sezonama.

Berlin Trailer serije se nalazi na početku ovoga teksta.

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Iako bi moglo biti zabavno, nekako sam osjetio da sama pljačka nije postala glavni fokus. I postala je sve manje glavna radnja dok su ljubavna priča i romansa likova bili više naglašeni. Glumačka postava ove serije općenito je bila prilično pristojna, ali Pedro Alonso se zaista isticao u ovoj skupini novih glumaca. Dakle, ako odlučite ovo isprobati i nadate se nečemu vrlo sličnom Money Heistu, tada morate upravljati svojim očekivanjima.Berlin 2023 Serija Recenzija