Thursday, May 16, 2024

The Terminal List Recenzija Sezona 1 2022

Share

SUMIRANJE

Sveukupno sam uživao u radnji serije koja je bila zabavna, posebno u epizodama 4, 5 i 8. Priča se razvijala prilično brzo, posebno tijekom misije gdje sam tada shvatio da će ovo biti nasilna serija. Da, ova serija doista je temeljena na romanu istog naslova koji je napisao Jack Carr. Priča je bila prilično zanimljiva iako je možda bila pomalo depresivna, dok je intriga na trenutke djelovala previše općenito.
- Advertisement -

Ime Serije: The Terminal List
Autori Serije: Antoine Fuqua, Ellen Kuras (various episodes)
Glavne Uloge Glumci: Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Jeanne Tripplehorn, Riley Keough, Arlo Mertz, Jai Courtney, JD Pardo, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Stephen Bishop, Sean Gunn, Tyner Rushing, Jared Shaw, Christina Vidal, Nick Chinlund, Matthew Rauch, Warren Kole, Alexis Louder
Ukupno Epizoda: Osam – Recenzija za cijelu sezonu 1

Primijetio sam ovu novu seriju objavljenu na Prime Video prije nekoliko dana i zaintrigirala me, iako nisam imao pojma o premisi. Ali vidjevši prilično poznate glavne zvijezde svakako je povećalo moj interes. Pa sam je počeo gledati u nedjelju i završio sinoć. U redu, onda počnimo.

James Reece (Chris Pratt – Jurassic World Dominion, Guardians of the Galaxy Vol. 2 itd.) bio je zapovjednik mornaričkih SEAL-a i vođa voda Alpha koji je dobio zadatak uhvatiti opasnog terorista. Nakon njihovog posljednjeg pokušaja, Reece se vratio kući u SAD sa sumnjama oko misije, pokušavajući se prilagoditi normalnom životu sa svojom suprugom Lauren (Riley Keough – The Guilty, Mad Max: Fury Road itd.) i malom kćeri Lucy (Arlo Metz) .

Reeceu se obratila i novinarka Katie Buranek (Constance Wu – Wish Dragon, EastSiders TV serija itd.) koja je posumnjala na nešto vezano uz tu misiju. Kako su stvari napredovale, činilo se da je Reeceova sumnja bila opravdana te je odlučio potražiti pomoć od svog brata, agenta CIA-e Bena Edwardsa (Taylor Kitsch – 21 Bridges, Battleship itd.) da istraži.

Pa što je pošlo krivo tijekom te misije i kako bi priča završila? Sve možete pronaći u ovoj seriji.

The Terminal List serija recenzija

Kad sam gledao prvu epizodu serije, iznenadio sam se kad sam vidio Chrisa Pratta ovdje kako glumi ozbiljnog i vrlo zrelog (s bradom i svime) zapovjednika Navy SEAL-a koji ima nekoliko vojnika pod svojim zapovjedništvom. Bilo je to daleko od njegove uobičajene šale, šarmantan i zabavan tip. Dok sam se još uvijek pokušavao naviknuti na njegov izgled i karakterizaciju, priča se razvijala prilično brzo, posebno tijekom misije gdje sam tada shvatio da će ovo biti nasilna serija (što je objasnilo R ocjenu u SAD-u). Također je bilo vrlo mračno što je pojačano nekim dramatičnim trenucima.

Kasnije sam, međutim, osjetio da su stvari počele biti stvarno uzbudljive tek od epizode 3 gdje je postajalo sve bolje kako je napredovala. Moja omiljena je definitivno bila epizoda 5 pod nazivom Disruption koja je bila brza, nasilna i šokantna. Također mi se svidjela posljednja epizoda, iako je bilo nešto što sam mogao reći da je bilo iznenađujuće, ali ne na ugodan način. Nisam siguran je li to bila stvarna priča iz romana ili su je pisci izmijenili. Da, ova serija doista je temeljena na romanu istog naslova koji je napisao Jack Carr.

U svih 8 epizoda koje su trajale od 51 minute do nešto više od 1 sata, tamni ton je bio vrlo jak. Mislim da nije bilo niti jednog laganog trenutka i da je serija bila vrlo mračna s osjećajem da ništa nije dobro za glavnog lika. Kao što sam rekao gore, Chris Pratt je ovdje održao nastup za odrasle i činilo se da je dovoljno posvećen. Ostali glumci bili su OK u svojim ulogama. Uz imena koja sam spomenuo, pojavila se i stalna glumačka postava Jeanne Tripplehorn (TV serija Velika ljubav, Firma itd.) kao ministrica obrane Lorraine Hartley i neka meni poznata lica u sporednim ulogama kao što je Jai Courtney (Jolt, Terminator Genisys itd.) kao Steve Horn, J. D. Pardo (F9, TV serija Mayans M.C itd.) kao specijalni agent FBI-a Tony Layun i LaMonica Garrett (Primal itd.) kao zapovjednik Bill Cox.

Tijekom uvodne i završne špice također sam primijetio ime Antoinea Fuqua (redatelja The Equalizer 2, The Magnificent Seven verzija iz 2016. itd.) koji je bio jedan od izvršnih producenata zajedno sa samim Prattom, Jackom Carrom i nekolicinom drugih. Fuqua je čak režirao prvu epizodu koja je lijepo postavila seriju. Btw, do trenutka kada sam napisao ovaj post još nije bilo naznaka je li serija obnovljena za drugu sezonu. Ja bih osobno više volio da ovo bude ograničena serija jer je već imala prilično lijep kraj, ali budući da je Jack Carr napisao nekoliko romana u seriji The Terminal List, velike su šanse da bi to moglo biti više od jedne sezone.

Sveukupno sam uživao u radnji serije koja je bila zabavna, posebno u epizodama 4, 5 i 8. Epizoda 6 također me malo podsjetila na film Prva krv, možda zbog sličnih okolnosti na mentalno stanje Reecea i Ramba. Priča je bila prilično zanimljiva iako je možda bila pomalo depresivna, dok je intriga na trenutke djelovala previše općenito, kao nešto iz romana Jacka Reachera. Ali na kraju, ako je ono što tražite akcijski triler serijal s brutalnom nasilnom akcijskom sekvencom u kojoj se glavni lik mora boriti bez obzira na izglede, u kombinaciji s nekom zamršenom igrom moći u pozadini, onda bi vas ovo trebalo zadovoljiti.

The Terminal List Trailer Serije

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sveukupno sam uživao u radnji serije koja je bila zabavna, posebno u epizodama 4, 5 i 8. Priča se razvijala prilično brzo, posebno tijekom misije gdje sam tada shvatio da će ovo biti nasilna serija. Da, ova serija doista je temeljena na romanu istog naslova koji je napisao Jack Carr. Priča je bila prilično zanimljiva iako je možda bila pomalo depresivna, dok je intriga na trenutke djelovala previše općenito.The Terminal List Recenzija Sezona 1 2022