Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeNovi FilmoviBeyond the Reach - Izvan dometa 2015 Recenzija Filma

Beyond the Reach – Izvan dometa 2015 Recenzija Filma

- Advertisement -

Izvan dometa (2015)
Beyond the Reach

Žanr: Triler
Godina 2015
Redatelj: Jean-Baptiste Léonetti
Glavne uloge: Michael Douglas, Jeremy Irvine, Ronny Cox
Trajanje filma : 01:31:00
Datum izlaska :  17. Travanj 2015.Madec, velika zvjerka i političar, unajmljuje mladog vodiča i s njim odlazi na lov u vrele pustinje Mohave. Nesretnim slučajem, Madec ubije jednog čovjeka i u namjeri da to zataška, htjet će ubiti i mladića Bena.

Sinoć kada nisam imao nikakvih obaveza, odlučio sam se posvetiti svojoj najiskrenijoj strasti, filmu, pa sam od noviteta ‘Good Kill’ i ovoga, izabrao ovaj jer mi je prvi bio u fazonu noviije, pilotske verzije ‘American Sniper’a, a nisam gledao dugo film o igri mačke i miša.

Radnja ovog filma se vrti oko mladića Bena koji sa djevojkom živi u pustinji(malte ne) i nakon što ona odluči da ode da se školuje, on ostaje tužan i utučen pa prihvati ponuđeni posao zamjenskog šerifa što znači vođenje krupne zvjerke Madeca kroz pustinju Mojave kako bi ovaj lovio, što mu je velika strast. Međutim, nakon što Madec sasvim slučajno ubije jednog od stanovnika koji živi u pustinji, on će odlučiti da prekrije tu ubistvo po svaku cijenu. Sve ovo izgleda itekako zanimljivo, pogotovo gledajući trejler, pa onda odjednom steknete utisak da će se raditi o vrhunskom trileru, pravo napetom, što sve i potvrđuje dvije glavne uloge, glumac starog kova Douglas i popularni Irvine, no sve pada u vodu već od samog početka. Osim nevjerovatno amaterskog dijaloga kojim se film otvara te nam na ofiran i nimalo suptilan način pokazuje kako se osjeća glavni protagonista koji će pasti u depresiju(a kasnije i u probleme), film je, nakon zapleta, poprilično tmuran i dosadnjikav pa gubite interesovanje za njega. Michael Douglas se odlično pokazao kao negativac, sa dosta entuzijazma i truda, ali i to postaje sporedna stvar, kada se sam kraj počne odvijati u nekom totalno drugom tonu, pretvarajući negativca Madeca, dakle Douglasa, u kriminalca ubojicu, a ne u političara odnosno privrednika koji je po svaku cijenu htio sačuvati dobru reputaciju. I s obzirom da je baziran po knjizi, mnogi su ga okrivili za neautentičnost. Jednostavno, filmu nije išlo.

Ocjena na IMDb.com mu je malih 5,6/10 a na Tomatoesima slabih 36%. Nije poznato koliko je film košta niti koliko je zaradio. Reditelj filma je Jena-Baptiste Leonetti koji iza sebe ima par kratkih filova i jedan francuski dugometražni ‘Carre blanc’, ne baš toliko poznat.

Ne da je toliko grozan, možda će nekima biti gledljiv, pa samim time i solidan B-filmčić sa prihvatljivim rolama, ali kad ne oduševiš potencijalom koji je privukao gledatelje i kada zauzvrat smoriš i zbuniš, crno ti se piše.

Ocjena:4/10

- Advertisement -