Wednesday, June 19, 2024

Beyond the Reach – Izvan dometa 2015 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Izvan dometa (2015)
Beyond the Reach

Žanr: Triler
Godina 2015
Redatelj: Jean-Baptiste Léonetti
Glavne uloge: Michael Douglas, Jeremy Irvine, Ronny Cox
Trajanje filma : 01:31:00
Datum izlaska :  17. Travanj 2015.Madec, velika zvjerka i političar, unajmljuje mladog vodiča i s njim odlazi na lov u vrele pustinje Mohave. Nesretnim slučajem, Madec ubije jednog čovjeka i u namjeri da to zataška, htjet će ubiti i mladića Bena.

Sinoć kada nisam imao nikakvih obaveza, odlučio sam se posvetiti svojoj najiskrenijoj strasti, filmu, pa sam od noviteta ‘Good Kill’ i ovoga, izabrao ovaj jer mi je prvi bio u fazonu noviije, pilotske verzije ‘American Sniper’a, a nisam gledao dugo film o igri mačke i miša.

Radnja ovog filma se vrti oko mladića Bena koji sa djevojkom živi u pustinji(malte ne) i nakon što ona odluči da ode da se školuje, on ostaje tužan i utučen pa prihvati ponuđeni posao zamjenskog šerifa što znači vođenje krupne zvjerke Madeca kroz pustinju Mojave kako bi ovaj lovio, što mu je velika strast. Međutim, nakon što Madec sasvim slučajno ubije jednog od stanovnika koji živi u pustinji, on će odlučiti da prekrije tu ubistvo po svaku cijenu. Sve ovo izgleda itekako zanimljivo, pogotovo gledajući trejler, pa onda odjednom steknete utisak da će se raditi o vrhunskom trileru, pravo napetom, što sve i potvrđuje dvije glavne uloge, glumac starog kova Douglas i popularni Irvine, no sve pada u vodu već od samog početka. Osim nevjerovatno amaterskog dijaloga kojim se film otvara te nam na ofiran i nimalo suptilan način pokazuje kako se osjeća glavni protagonista koji će pasti u depresiju(a kasnije i u probleme), film je, nakon zapleta, poprilično tmuran i dosadnjikav pa gubite interesovanje za njega. Michael Douglas se odlično pokazao kao negativac, sa dosta entuzijazma i truda, ali i to postaje sporedna stvar, kada se sam kraj počne odvijati u nekom totalno drugom tonu, pretvarajući negativca Madeca, dakle Douglasa, u kriminalca ubojicu, a ne u političara odnosno privrednika koji je po svaku cijenu htio sačuvati dobru reputaciju. I s obzirom da je baziran po knjizi, mnogi su ga okrivili za neautentičnost. Jednostavno, filmu nije išlo.

Ocjena na IMDb.com mu je malih 5,6/10 a na Tomatoesima slabih 36%. Nije poznato koliko je film košta niti koliko je zaradio. Reditelj filma je Jena-Baptiste Leonetti koji iza sebe ima par kratkih filova i jedan francuski dugometražni ‘Carre blanc’, ne baš toliko poznat.

Ne da je toliko grozan, možda će nekima biti gledljiv, pa samim time i solidan B-filmčić sa prihvatljivim rolama, ali kad ne oduševiš potencijalom koji je privukao gledatelje i kada zauzvrat smoriš i zbuniš, crno ti se piše.

Ocjena:4/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave