Bježi – Run (2020) Recenzija Filma

Chagantyjev smjer za Run zaista je ponovno pokazao njegovu sposobnost upravljanja pripovijedanjem priča koja je tajanstvena i ispunjena neizvjesnošću. Glumačka podrška koju su pokazali Paulson i Allen također je presudan faktor za uspjeh Runova pripovijedanja. Run nudi priču koja je zapravo prilično jednostavna.

Prirodno, Diane Sherman (Sarah Paulson) toliko je zaštitnica svoje jedine kćeri Chloe Sherman (Kiera Allen). Diane Sherman rodila je kćer pre vremena – stanje koje je umalo oduzelo život njenom djetetu zbog urođene bolesti zbog čega srce, krv i kosti nisu mogli normalno funkcionirati. Unatoč raznim slabostima tjelesnog stanja, Diane Sherman je u stanju odgojiti svoje dijete kao i većina djece. Zapravo, s 17 godina, Chloe Sherman se sprema napustiti majku da bi nastavila školovanje na fakultetu. Međutim, sumnja se pojavila u Chloe Sherman nakon što je otkrila da joj je dana droga koja je zapravo propisana njezinoj majci. Ova sumnja polako postavlja pitanja Chloe Sherman o raznim postupcima koje joj je majka učinila u Bježi.

Bježi Filmske Recenzije

- Advertisement -

Film stvoren od ljudi koji su prethodno međusobno surađivali i proizveli Searching (Aneesh Chaganty, 2018.), Run nudi priču koja je zapravo prilično jednostavna (i možda se čini ljubiteljima sličnih filmova poznatom), ali umotana u sisteme karakterizacije i produkcije koji su uspjeli stvoriti da izgleda s dodirom maksimalne napetosti. Scenarij priče na kojem je radio Chaganty zajedno sa Sev Ohanianom polako iskopava svaki lik prisutan u vremenskoj traci za pripovijedanje filma, dajući im sloj priče koji igra presudnu ulogu u izgradnji elementa misterije, kao i u razvoju radnje koja je u stanju ispričati temeljitu priču. Potrebno je vrijeme da se zaista privuče pažnja publike, ali, vjerujte mi, Run neće popustiti i dalje će biti zadivljujuć do kraja priče.

Chaganty i Ohanianov rad u prikazivanju osobe s invaliditetom također zaslužuje posebnu poantu. Lik Chloe Sherman predstavljen je u tako pozitivnoj boji – nikad se na nju ne gleda kao na slabu figuru i uvijek se prikazuje kao snažan karakter. Osvježavajući dodir. Kao što su obojica to učinili u pretraživanju, Run na svojoj vremenskoj traci sadrži i preokret priče. Iznenađenje u priči obrađeno je lijepo, dok to može rezultirati zalogajem u sažimanju priče ovog filma u cjelini.

Za razliku od Searchinga, koji koristi brojne sukobe i likove u misterioznoj izgradnji priče, Run se čini minimalističkim i gotovo fokusira priču samo na dva glavna lika. Doduše, ova minimalistička vrijednost daje monotonu boju nekim dijelovima Runove pripovijesti – posebno u srednjoj polovici ovog filma gdje se ne događa puno napretka u sukobu priče. Monotono, ali nikad dosadno. Chagantyjeve su upute osigurale Runu da se nastavi kretati s čvrstim pulsom napetosti. Polazeći od uređivanja slika, muzičkog aranžmana i kinematografije, pruža potporu atmosferi napetosti koja nikad ne jenjava.

Chagantyjev smjer za Run zaista je ponovno pokazao njegovu sposobnost upravljanja pripovijedanjem priča koja je tajanstvena i ispunjena neizvjesnošću. Glumačka podrška koju su pokazali Paulson i Allen također je presudan faktor za uspjeh Runova pripovijedanja. Paulson je uspješno pokazala svoju sposobnost da djeluje kao majčina figura s dvije različite osobnosti. Paulson je doista jedna od glumica na koju se možete osloniti da glumi razne likove, a njezino pojavljivanje u ovom filmu dodatno jača njezinu glumačku vjerodostojnost. Allen također iznenađuje svojom uspješnom izvedbom koja se može podudarati s Paulsonovom izvedbom. Mnogi napeti trenuci u ovom filmu mogu se dobro isporučiti zahvaljujući Allenovom prizemnom, a progonljivom izgledu. IMDB Ocjena Filma: 6.7/10

Bježi (2020)
Run

Žanr: Horor, Misterija, Triler, Filmovi 2021
Godina: 2020
Redatelj: Aneesh Chaganty
Producent: Aneesh Chaganty, Sev Ohanian
Glavne Uloge Glumci: Sarah Paulson, Onalee Ames, Kiera Allen, Pat Healy
Zemlja: USA | Canada
Trajanje filma: 90 min
Datum izlaska: 20.11.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : 18.03.2021. Srbija

Trailer Filma Bježi:

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...

Chagantyjev smjer za Run zaista je ponovno pokazao njegovu sposobnost upravljanja pripovijedanjem priča koja je tajanstvena i ispunjena neizvjesnošću. Glumačka podrška koju su pokazali Paulson i Allen također je presudan faktor za uspjeh Runova pripovijedanja. Run nudi priču koja je zapravo prilično jednostavna. Bježi - Run (2020) Recenzija Filma