Friday, October 15, 2021
HomeFilmovi 2018Časna - Opatica iz pakla -The Nun 2018

Časna – Opatica iz pakla -The Nun 2018

-

Časna (2018)
Opatica iz pakla
The Nun

Žanr: Horor | Misterija | Triler
Godina: 2018
Redatelj: Corin Hardy
Producent: Gary Dauberman, James Wan
Glavne uloge: Bonnie Aarons, Taissa Farmiga, Charlotte Hope, Demián Bichir, Lili Bordán, Ingrid Bisu, Sandra Rosko, Jonny Coyne, August Maturo. Emma Appleton, Lidiya Korotko, Sandra Teles, Mark Steger, Simon Rhee, Jamie Muscato
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:36:00
Datum izlaska: 05.09.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 06.09.2018.
Hrvatska 06.09.2018.
Srbija 06.09.2018.

SADRŽAJ
Kada mlađa redovnica umre u skrovitom rumunjskom samostanu, Vatikan šalje dva unutarnja istražitelja: svećenik koji je traumatiziran od svoje prošlosti i novakinja koja će uskoro preuzeti svoje vjerske zavjete. Zajedno, otkrivaju grješnu tajnu monaške zajednice. samo da su ugroženi njihovi životi, već i njihova uvjerenja, da, čak i njihove duše, su u pitanju jer se suočavaju sa začaranom moći koja preuzima oblik te vrlo demonske redovnice koja je već uplašila publiku u “Conjuring 2 “. Tako se samostan razvija u užasno bojište živih i prokletih.

KRITIKA Časna

Stvari koje su dugo vremena radile za Marvel-a sada idu i negdje drugdje: The Conjuring je oživio veoma uspješan hororski univerzum, koji sada također razgraničava novac od glavne serije. I filmovi Conjuring i Annabelle zaradili su više od 1,2 milijarde dolara diljem svijeta po cijeni od nešto više od 80 milijuna dolara! Svakako, nema kraja na vidiku, pored The Conjuring 3, a Annabelle 3 će imati još jedan spin-off s The Crooked Man u bliskoj budućnosti, dok Časna želi da nas nauči na strah i sigurno za početak predstavlja novu seriju.

I većinu vremena radi dobro. Kreatori su stvarno uživali u atmosferi priče i vizualnim efektima. Prva stvar koju treba uhvatiti na slici je strašno okruženje samostana u kojem se to dešava, I glumci su uspjeli u tome okruženju učiniti se tako realno zastrašujućim. Naravno, vizualni i specijalni efekti ne mogu se izostaviti, au ovoj užasnoj igri postoji značajna upotreba praktičnih učinaka, osobito zastrašujućih maski i kostima. Čak i ovaj put, odjel za maskiranje nije razočarao i donio nam demonsku redovnicu u svojoj ljepoti, kako to znamo i volimo. Ostale maske i nošnje također ne zaostaju, od onih autentičnih do nadnaravnih.

Slika je užitak

Vizualno, slika je nesumnjivo užitak, a ljubitelji horora zasigurno će uživati ​​u njemu. Ono što je već slabije je priča. Ne da je priča besmislena ili dosadna, ne može se reći, sat i pol dugi spektakl pada i ne pada. Kreatori nam stalno drže pažnju. Problem je u tome što je cijela priča malo plitka i nešto nedostaje. Premalo je objašnjeno porijeklo tajanstvene redovnice i jednostavno ne zadovoljava. Počinje s nadom, ali opat u Rumunjskoj je pod neobjašnjivim okolnostima ubijena medicinska sestra reda. Kao rezultat toga, otac Burke i njegova sestra Irene šalju se da istraže ovu neobičnu smrt otkrivajući nevjerojatne tajne Samostana. Slika jednostavno nema dublju tačku, koja je toliko klasična u hororu. Čak ni činjenica da James Wan, tvorac prethodnih dijelova, ne pomaže. Osim toga, to će biti lijepa veza s prvim snimljenim demonom na kraju filma, što će zaista oduševiti.

Glumci su dobri

Također je zadovoljan timom. Središnja figura je Ireneova sestra, Taissy Farmigy (ustvari, Very Farmigas, koja je glumila Lorraine Warren u prethodnim filmovima). Farmiga pruža kvalitetnu izvedbu, a njezina sestra Irene samo je jedna slatka riječ. Ne može se izbjeći, a u svijetu horora je takvo osvježenje. Čak i sa svojim bijelim kostimom, koji odiše crnim filmom, baca takvu pozitivnu svjetlost na priču. Osim nje, meksički Demián Bichir pojavljuje se kao otac Burkea. On je tipična mrmljiva figura koja djeluje kao mentor za centralnu heroinu, ali na kraju nema veću funkciju, što je sramota i čini se da je malo nedovoljno korišten. Sveti Trojstvo nadopunjuje Jonas Bloquet kao Frenchie, kako ga zovu. Njegov lik je komični element koji često olakšava ozbiljne situacije i oslobađa od sebe brojne glasine koje uživa.

Da, Časna je dijelom smiješan film, moglo bi se reći. Ili barem kreatori na čelu s redateljem Corin Hardy pokušavaju to učiniti. I to je ono što rade. Smiješni trenuci i zujanje osvjetljavaju cjelokupnu atmosferu filma, ali istodobno ne poriču užas koji je podigao spomenuti okoliš, kostimi, maske, ali i muzička pratnja, za koju se ovoga puta brinula Abel Korzeniowski (Night Animals, Penny Dreadful). Ukratko, Korzeniowski je vlastiti soundtrack, koji je u stanju isporučiti film sa zastrašujućim uzbuđenjem.

ZAKLJUČAK

Sve u svemu, Časna je stvarno horor film koji nije dosadan. Da, likovi često donose glupe odluke, ali bez njih ni jedan horor ne bi uspio. Ako se horor likovi ponašaju barem racionalno, većina događaja u tim snimcima ne bi se dogodila. Horori jednostavno nisu racionalni, njihov glavni zadatak je uplašiti, a SESTRA to radi dobro. To nije savršen horor. Cijeli ovaj stog još uvijek dominira prvim dijelom u hvatanju demona, ali još uvijek nosi kožu guske, ali nije dosadno. Čak i ako je priča ponekad apsurdna. IMDB OCJENA: 6.1/10

 

Titlovan Trailer Filma:

 

Rezime - Sažetak

Časna - Opatica iz pakla -The Nun 2018 Sve u svemu, Časna je stvarno horor film koji nije dosadan. Da, likovi često donose glupe odluke, ali bez njih ni jedan horor ne bi uspio. Ako se horor likovi ponašaju barem racionalno, većina događaja u tim snimcima ne bi se dogodila. orori jednostavno nisu racionalni, njihov glavni zadatak je uplašiti.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Ostanite Povezani

210FansLike
6,479FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest posts