Thursday, May 16, 2024

Castlevania (Sezona 2) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Share

- Advertisement -

Castlevania (2018)

Žanr: Akcija | Avantura | Animacija | Recenzije Serija
Godina: 2018
Glavne uloge: Richard Armitage, James Callis, Graham McTavish, Fred Tatasciore, Alejandra Reynoso, Tony Amendola, Matt Frewer, Emily Swallow
Zemlja: SAD
Trajanje epizode: 23 min
Datum izlaska: 26.10.2018 (svjetska premijera)

 

Dame i gospodo … Sezona “Castlevania” 2!

Castlevania Recenzija Serije

Ubrzo po završetku sezone 1, ponovno pratimo Trevor Belmont (Richard Armitage) u svojoj potrazi za pronalaženjem i uklanjanjem Drakule (Graham McTavish). Ali ovaj put nije ni sam, jer se pridružio ovom zadatku čarobnjak Sypha Belnades (Alejandra Reynoso), kao i Drakulin sin Alucarda (James Callis). Sada imamo i našu vampirsku zavjeru. I mislio sam da je ovo zemljište sjajno. Prva sezona već je postavila dovoljno dobar zapis / temelj, ali je malo na kratkoj strani sa samo četiri epizode. Ovog puta imamo osam epizoda, što znači da možete dopustiti da se stvari razvijaju malo više, što dobro funkcionira za seriju, jer sam pronašao tu priču zabavnu, privlačnu, uzbudljivu i pravednu cjelinu. Čak mi je uspjelo malo da me dirne za srce. Super stvar.

Likovi u ovom su manjkavi, slojeviti, stvarno zanimljivi, a i prilično zabavni. Prvo se Richard Armitage vratio kao Trevor Belmont, posljednji član legendarnog Belmont klana. On je sarkastičan šup.., ali ne u tolikoj mjeri u kojoj ga ne volim, kao što možete reći da puno toga proizlazi iz njegovog slomljenog života. Takodje, zabavno je samo vidjeti kako se igra s drugim likovima. A Armitage radi sjajni posao s ulogom. Alejandra Reynoso se vraća kao Sypha, učenjak i čarobnica koja se pridružila Trevoru u njegovoj potrazi. Ona je gospođa koja je također pametna, šarmantna i općenito zanimljiva. I unatoč naglasku koji je čudan i nedosljedan, Reynoso radi zaista dobar posao u svojoj ulozi.

Jamesa Callisa

Dalje imamo Jamesa Callisa kao Alucarda, Dracula, poluvilaškog sina. Imao je dobar život koji se tada pretvorio u sra.. nakon što se nešto desilo, a sad nekoliko godina kasnije, naravno, želi spustiti vlastitog oca. Alucard je pametan, loš, zabavan, i samo sveukupni zanimljiv lik koji volim da vidim u prvom planu ovako. A Callis je sjajna u ulozi. Konačno, Graham McTavish se vraća kao Drakula, ovaj put ima mnogo važniju ulogu nego u sezoni 1. On je tragična figura koja ima razumljive motivacije, ali ekstremne metode i mislim da je on jedan od najzanimljivijih zlikovaca posljednjih godina. A McTavish je fantastičan u ulozi. Također imamo neke prateće predstave od ljudi poput Theoa Jamesa, Petera Stormarea, Adetokumboh M’Cormacka, Emily Swallowa, Matt Frewera, Jaime Murray i još mnogo toga, a svi su jako dobri u njihovim ulogama.

Fantastično

Kao i kod 1. sezone, rezultat je bio Trevor Morris, i to je posve fantastično. Velika je i bombastična, ali je i suptilna i kontemplativna, ali i emocionalno. Njegov rezultat, koji koristi mesing, žice, zborove, a ponekad čak i synth, savršeno se uklapa u svaku scenu i podiže sve na sasvim drugu razinu.

Temeljem klasične franšize video igara istog imena, a napisao ga je Warren Ellis, ovo je možda najsavremenija adaptacija video igrica svih vremena. Mnogo je zabavnih klimanja na igrama, a još uvijek radi samostalno ako ih niste igrali. Animacija ovdje je sjajna. Dizajni su izvrsni, a sve im je kvalitetno što volim. Akcijski prizori u tome su izuzetno fantastični, brzi, zabavni i brutalni kao i svi pakleni … toliko krvi. Ono što sam se malo iznenadio ove sezone je samo kako je to bilo smiješno. Nemojte me krivo shvatiti, ovo nije serija komedije u najmanju ruku, ali se tijekom cijele sezone pojavljuje pravi humor, i sve sam to smatrao smiješnim, a da se ne odmaknem od tamnijih i dramatičnijih dijelova.

Sezona je upravo izašla i nema toliko podataka na mojim uobičajenim mjestima. Ona postoji i na Rotten Tomatoes i Metacritic , ali nema bodova kod pisanja ove recenzije. Ali na IMDb.com ima rezultat od 8,1 / 10.

2. sezonu “Castlevania” uzima ono što je bilo dobro u prvoj sezoni. Imaju izvrsnu zaplet, stvarno dobre likove, velike predstave, fantastičnu muziku i fantastično pisanje / usmjeravanje / animaciju.

 

Trailer Serije:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave