Monday, June 10, 2024

Cloak & Dagger (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Sveukupno, ovo je bila serija koja je za mene bila bolja nego što sam očekivao. Razgovarajući o glavnim glavnim ulogama, mislio sam da je Aubrey Joseph prilično uvjerljivo igrala kao Tyrone, dok je Olivia Holt glumila snažan ženski lik, a ne djevojku u nevolji. U početku sam mislio da će serija biti poput ljubavne priče između tinejdžera koji imaju super moć.
- Advertisement -

Cloak & Dagger (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Akcija | Avantura | Drama | Recenzija Serija
Godina: 2018
Kreatori: Joe Pokaski
Glavne uloge Glumci:  Olivia Holt, Aubrey Joseph, Gloria Reuben  
Zemlja: USA
Trajanje Epizode: 44min
Datum izlaska: 07.06.2019 (svjetska premijera)

Nakon nastavka drugih starijih serija, želio sam isprobati još jednu dovoljno kratku da završim tijekom vikenda. Moj izbor je pao na Cloak & Dagger koja je premijerno izvedena prošle godine, a njezina se druga sezona tek završila prije nekoliko tjedana. Bila je to još jedna serija Marvela koja je imala samo 10 epizoda u sezoni, tako da je trebalo biti dovoljno lako dovršiti. OK, počet ćemo s više detalja sada.

Priča je postavljena u New Orleansu nekoliko godina nakon industrijske nesreće koja je zahvatila puno ljudi i usmrtila i nekoliko radnika. Tyrone Johnson (Aubrey Joseph) bio je srednjoškolac na čiji je život također utjecao taj incident. Njegova majka Adina (Gloria Reuben – Lincoln, ER TV serija itd.) I otac Otis (Miles Mussenden) ponekad su bili previše zaštitnički nastrojeni prema Tyroneu, zbog čega se osjećao prenapučeno. Ty je pošao u školu svetog Sebastijana gdje bi ponekad tražio savjet od svećenika Franciska Delgada (Jaime Zevallos).

U međuvremenu, druga tinejdžerka Tandy Bowen (Olivia Holt – Status Update, Kickin It TV serija itd.) Imala je drugačiju sudbinu. Život joj se nakon incidenta potpuno preobrazio i na nju je stvarno utjecala majka Melissa (Andrea Roth – kolekcionar, TV serija za spašavanje itd.). Tandy je imala sitnog kriminalnog dečka po imenu Liam (Carl Lundstedt) koji je imao veliki utjecaj na njen život. Život oba ova tinejdžera uskoro bi se promijenio kad bi prešli put i shvatili da imaju neku vrstu moći koja je vjerojatno rezultat prethodne nesreće.

Tandy i Tyrone uskoro bi se zapleli u pitanja koja se tiču ​​njihove prošlosti. Ali stvari su se zakomplicirale i uključivanjem detektiva iz New Orleansa O’Reillyja (Emma Lahana) i vice-detektive Connors (JD Evermore). Pa što bi se dogodilo s ove dvije? Pronađite ih sve u još jednoj pristojnoj seriji temeljenoj na Marvelovim stripovima.

Cloak & Dagger Recenzije Serije

Iskreno, tih likova iz Marvela uopće nisam bio svjestan, pa kad sam gledao ovu seriju, nisam znao što mogu očekivati. U početku sam mislio da će serija biti poput ljubavne priče između tinejdžera koji imaju super moć. Ali pokazalo se da je puno više od toga. Pilotna epizoda bila je zaista uzbudljiva za mene jer me natjerala da ne mogu prestati gledati. Bilo je prilično dosljedno što me je zaintrigiralo barem do epizode 4 ili 5. Snaga te epizode bila je definitivno u misteriji i uzbuđenju kada sam vidio kako će se ta dva glavna lika povezati.

Jednom kad sam prešao u sredinu, već sam mogao predvidjeti što će biti u potrazi za njih dvoje. Ali, još uvijek je bilo uzbudljivo gledati i dobro je što je razvoj likova bio prilično dobro izveden. Sviđa mi se način na koji su naučili kontrolirati svoju moć i postali Cloak i Dagger. Osim toga, sviđa mi se činjenica da su u životu Tyronea i Tandyja bili i drugi likovi zbog kojih se prva sezona nije u potpunosti usredotočila na romantiku, kao što sam se brinuo da će to biti.

Uloge Likovi

Razgovarajući o glavnim glavnim ulogama, mislio sam da je Aubrey Joseph prilično uvjerljivo igrala kao Tyrone, dok je Olivia Holt glumila snažan ženski lik, a ne djevojku u nevolji (btw ponekad sam osjećao da ima prilično jaku sličnost s Eliza Taylor, glavnom vodstvom 100 TV serija. Sigurno biste ih mogli guglati i vidjeti slažete li se sa mnom). Preostali dio sporedne uloge, međutim, smatrao je da ih treba samo podržati, a samo nekoliko njih za koje sam mislio da su dovoljno važni da opravdaju to što su postavljeni kao glavni nastup, kao što je Det. O’Reilly i Det. Johnson, plus Tyroneovi roditelji i Tandyna majka. Ostalo za koje sam se osjećao bilo bi više prikladno kao gostujuće zvijezde. Zapravo sam mislio da je druga osoba kao dio glavne uloge, tj. Tyina školska prijateljica Evita (Noëlle Renée Bercy) jer joj je uloga bila vrlo važna.

Kao superherojska serija smještena u Marvel Cinematic Universe, u epizodi je spomenuto samo jedno vrijeme. Specijalnih efekata nije bilo previše jer njihove moći nisu bile takve vrste za koje su potrebni najbolji vizualni efekti. Zato ne očekujte vrstu kakvu biste vidjeli u filmovima Marvel. Priča je ponekad bila prilično mračna i New Orleans je osjećao prilično snažno, kao i dio prikazanih kulturnih stvari / događaja. Od svih epizoda, najdraže su mi bile pilot, 7. epizoda (s prilično jedinstvenim snimkom) i deveta epizoda koja je bila fantastična. Nažalost, finale sezone prema meni se nije osjećalo dovoljno jakim. Da, dobio je svoj trenutak i neke zaključke, ali smatrao sam da su brzi tempo i intenzitet pomalo nedosljedni zbog namjere prikazivanja dijela tzv. “Božanskog uparivanja”. Ipak, završetak je bio lijep, plus što se ta finalna scena zaista postavila za zanimljivu drugu sezonu.

Cloak & Dagger Zaključak:

Sveukupno, ovo je bila serija koja je za mene bila bolja nego što sam očekivao. Počeo sam gledati s malim očekivanjem, ali na kraju sam se osjećao zaintrigiran i prilično gladan za više. Bilo je prilično mračno za seriju koja se usredotočila na tinejdžere s moćima, a ne na laganu vrstu s mnogo humora, u stvari, mislim da je serija prilično ozbiljna. Njegova misterija, posebno u ranom dijelu, plus dvije glavne voditeljske veze bile su najvažnije za mene ove serije. Dakle, ako tražite superherojsku seriju iz Marvela, koja nije toliko mračna kao ona s Netflixa, ali još uvijek dovoljno ozbiljna za fokusiranje na tinejdžerske superheroje, onda bi ovo mogla biti dobra opcija. Osobno uživam u ovom showu i tko zna da bi i ti mogao. IMDB Ocjena Serije: 7/10

Marvel’s Cloak & Dagger Trailer Serijer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sveukupno, ovo je bila serija koja je za mene bila bolja nego što sam očekivao. Razgovarajući o glavnim glavnim ulogama, mislio sam da je Aubrey Joseph prilično uvjerljivo igrala kao Tyrone, dok je Olivia Holt glumila snažan ženski lik, a ne djevojku u nevolji. U početku sam mislio da će serija biti poput ljubavne priče između tinejdžera koji imaju super moć. Cloak & Dagger (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije