Tuesday, May 24, 2022
HomeAdventureCoco i velika tajna (2017) Recenzija Filma

Coco i velika tajna (2017) Recenzija Filma

-

Coco i velika tajna (2017)
Coco i velika tajna (2017) Radnja Filma

Coco i velika tajna (2017)
Coco

Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina 2017
Redatelj: Lee Unkrich, Adrian Molina
Producent: Adrian Molina
Glavne uloge: Alanna Ubach, Benjamin Bratt, Edward James Olmos
Trajanje filma: 01:49:00
Datum izlaska: 27.10.2017 (svjetska premijera)
U kinima od: 21 November 2017 (USA)
B i H 23.11.2017.
Hrvatska 23.11.2017.
Srbija 23.11.2017.

 

Coco Miguel Rivera (glas od Anthony Gonzales) bio je 12-godišnji meksički dječak. On je živio u malom selu i doista je bio u muzici i želio je biti kao njegov idol Ernesto (Benjamin Bratt – Miss Congeniality, Cloudy with a Chance of Meatballs itd.), koji je bio najveći muzičar u Meksiku. On je došao iz obitelji koja je poštivala tradiciju, ali potpuno mrzila muziku jer se vjeruje da je uništila Rivera. Miguel je morao prikriti svoje snove ispred svoje obitelji, osobito od svoje bake Abuelita Elena (Renee Victor – Paranormal Activity: The Marked Ones itd), koja je bila kći Mama Coco (Ana Ofelia Murguía).

Jedne noći, tokom Day of the Dead, gdje se obitelj okupila da se pomoli za svoje članove obitelji koji su umrli i gdje pomažu u podršci njihovom duhovnom putovanju. Miguel je umjesto toga želio pratiti natjecanje za talente gdje će pokazati svoj talent za muziku, unatoč velikom neodobravanju njegove Abuelite i njegovih roditelja. Kroz jedan incident, Miguel se nekako zaglavio u Zemlji mrtvih gdje su živjeli duhovi mrtvih ljudi. Našli su ga njegove stare obitelji koje je poznavao samo iz njihovih fotografija u stolu za prezentaciju obitelji Rivera (ofrenda). Upoznao je svoju veliku baku Imeldu (Alanna Ubach – Rango itd.). Miguel je imao samo jedan put da se vrati u život, ali je odlučio učiniti nešto prvo, a to je pronaći Ernesta.

U svojoj tzv. “Avanturi” u potrazi za Ernestom, susreo se s Hector (Gael García Bernal – Babel, Mozart in the Jungle TV series) koji je imao i svoju ličnu misiju i bili su voljni da pomognu Hectoru. Budući da je njegova obitelj tjerala Miguela da mu pomogne da se vrati među žive. Miguel se morao boriti protiv vremena zajedno s Hektorom i psom koji ga je slijedio po imenu Dante da se sastane s Ernestom.Da li će Miguel uspjeti prije nego što vrijeme istekne? Hoće li ostvariti svoje snove da postane muzičar? Sve odgovore pronađite u ovom vrlo emtivnom filmu iz Disney-Pixara.

Coco i velika tajna Filmske Recenzije

Film je započeo prilično sporo, gdje će nam se pokazati historiju Miguelove obitelji, a zatim njegova strast za muzikom koja se kasnije preselila u Zemlju mrtvih. Isprva sam iskreno osjetio da su ti dijelovi bili malo previše čudni za mene. Kako je film napredovao, posebno tijekom sredine prema kraju, priča je iznenada podigla tempo i postala vrlo zanimljiva. Završetak je bio jedan od najvažnijih trenutaka u životu tijekom filma. Mislim da je to bilo krajnji trenutak Toy Story 3 ili početkom dijela Gore ili završetka pronalaženja Dory . Znalo sam da je moja djevojka bila tako emotivna iz onih trenutaka koje je još uvijek mogla osjetiti čak satima nakon završetka filma. (Btw, ovdje nije bilo pozadinske kreditne scene).

Coco priča o ispunjenju sna

Osim prekrasne priče o obitelji i poštovanja meksičke tradicije, kao i svi drugi Disney-Pixar filmovi, animacija je učinjena lijepo. Šareni prizori Zemlje mrtvih vjerojatno bi bili dovoljno privlačni za djecu. Međutim, ja mislim da bi film bio malo previše težak za mladu publiku. Mislim da je prikladnije za tinejdžere i starije. Ovdje karakterizacija glasa bila je vrlo dobra, osobito mladi Anthony Gonzales koji je izrazio Miguela. Bio je takav simpatičan lik (i može pjevati previše!). Također sam volio lik Hector i kratku vrlo tužnu scenu koja uključuje Hectorov prijatelj Chicharrón (izražava Edward James Olmos – Blade Runner , Battlestar Galactica TV serije i sl.).

Unatoč tome što je priča o mladom muzičaru, film nije bio muzički poput Ljepotice i Zvijeri i samo je nekoliko pjesama pjevalo u njemu. Moja djevojka i ja smo ga vidjeli u 3D filmu, i bilo je lijepo vidjeti ovaj fulm  u 3D. Film je dirigirao Adrian Molina i Lee Unkrich koji je također vodio Toy Story 3 i surađivao s Monsters, Inc i Finding Nemom . Jedna stvar koju treba uzeti na znanje da je prije početka filma postojao kratki film pod nazivom Olaf’s Frozen Adventure koji je trajao oko 20 minuta. Ovo je lijep film o Božiću i pozivam vas da ne kasnite kako biste mogli gledati one likove iz tog uspješnog filma 2013 Frozen i opet vidjeti Olafa, Anna, Elsa i Kristoff.

Filmu treba dati priliku

Dakle, oni od vas koji su sumnjičavi gledati ovaj film zbog nepoznate meksičke tradicije ili čudnosti Zemlje mrtvih. Trebali bi pokušati i sami vidjeti ovaj film i doživjeti lijepu priču. Ali možda morate imati otvoren um zbog svoje nekonvencionalne priče. I budite sigurni da nećete kasniti, tako da možete uhvatiti taj smiješni kratki Olaf film.

Sretno promatranje!

Ocjena Filma: 4/5

IMDB OCJENA FILMA:  Coco (2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma: 

 

Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts