Tuesday, June 4, 2024

Ljepotica i zvijer – Beauty and the Beast 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Ljepotica i zvijer - Beauty and the Beast 2017 Recenzija Filma
Ljepotica i zvijer – Beauty and the Beast 2017 

Ljepotica i zvijer (2017)
Beauty and the Beast

Žanr: Fantazija, Mjuzikl, Obiteljski
Godina: 2017
Redatelj: Bill Condon
Glavne uloge: Dan Stevens, Emma Watson, Luke Evans
Trajanje filma: 02:09:00
Datum izlaska:    23 February 2017
U kinima od :     17 March 2017 (USA)
                    B i H   16.03.2017.
                    Hrvatska 16.03.2017.  
                    Srbija    16.03.2017.  

Ljepotica Belle je zarobljena u začaranom dvorcu, čiji je se gospodar princ pretvara u jezivu i zastrašujuću životinju i njegovi sljedbenici su začarani u razne predmete( svijećnjak, satove, Almara, kuhalo za vodu, itd…). Iako je na početku zatvorenik, Belle postepeno postaje saveznik službenika i zvijeri. Njihov odnos polako raste i raste, rađa se ljubav, a ljubav je upravo ono sto je potrebno Zvijeri da bi uspio da skine kletvu i vrati sve stanovnike dvorca u njihov ljudski oblik.

Ljepotica i zvijer je jedan od najvažnijih discovery crtica i redatelj Bill Condor je odlučio napraviti ga s novim dodatcima koji ga cine. Condor je poznat po ne bas uspješna posljednja dva dijela Sumrak Sage, ali isto tako popularan je za Dreamgirls i još mnogo toga. Prilagodbe crtica na film je zahtjevan posao, ali u ovom slučaju to je uspješno urađeno. Condorova adaptacija odgovara na neka ranije neodgovorena pitanja, sto je zadovoljavajuće. Novi zakon ostaje vjeran originalu, ali i dovodi u igru i nešto novo, nešto zanimljivo.

O učinkovitosti cijele pripovijesti njeguju i istinski zvjezdani glumci. U glavnoj ulozi kao heroina Belle uvedena je Emma Watson, najpoznatija po ulozi Hermione Granger iz Harry Pottera, a ta dva znaka imaju nešto slično. Belle je malo drugačija Emma Watson, malo vise gracioznija, ali na ne može pomoći, i vidimo u njoj komad Hermoine. Začaranog kraljevica igra Dan Stevens, glumac najpoznatiji iz tv serije Downton Abbey. Dan je simpatičan i talentirani britanski glumac, koji je u ulozi Zvijeri ubacio neku vrstu šarma, cime se životinja zaljubljuje. Gaston, glavni negativac, kojeg glumi Luke Evans poznat po Drakule u Hobitu: Bitka pet vojski. Teško je zamisliti u ulozi nekog drugog osim samo Evansa. Dvije sporedne uloge glume Ewan McGregor i Sir lan McKellen kao par službenika Lumiere i Cogsworth. Onim imaju dobru hemiju zajedno i savršeno se nadopunjuju. (dodao bi da je ovo bio njihov prvi film zajedno). Nadalje, tu se pojavljuju Emma Thompson kao Mrs. Potts, Stanley Tucci kao pijanist Maestro Cadenza, Audra McDonald kao Madame Garderobe, Josh kao Gaston je vjerni prijatelj LEFO, Kevin Kline kao Maurice, Belle oca i Gugu Mbatha-Raw kao Lumiere i još mnogo drugih.

Važan element u prići je muzika i muzička pratnja. Veliki dio price sastoji se od pjesama. Ljepotica u zvijer je mjuzikl, kao i većina bajki iz Disneya. Međutim, ovo je nešto drugo, njegove pjesme su kultne i nekoliko generacija ih zna gotovo sve, cak i ako niste gledali film. Skladatelj je se usudio riskirati. Oni su pokušavali vratiti poznate pjesme, dodati im nove tekstove i elemente, pogodne za ovu verziju. Također su dodali solo instancu (“zauvijek”) za životinje / oduševili kneza, koji se pojavljuju u izvornoj verziji. Rizik ih prati, brojevi su još uvijek isti zadivljujući kao original. To je istinito i vjerojatno najpoznatija pjesma, “Budite nas gost”, koja je vise nego uspjela. Gledatelji će biti zadovoljni. Osim ove pjesme, postoje i druge poznate pjesme kao sto su “Belle”,”Gaston”,”Prica stara koliko i vrijeme”, “nešto tamo” i druge.

Sto se tiče Soundtracka, potrebno je istaknuti rad i glumce, a većina njih su pokazali da su vrlo dobro pjevači. Najvjerojatnije je iznenadio Dan Stevens, koji je za ovu ulogu, cak uzeo i satove pjevanja, sto se vise nego isplatilo. Ima lijep grub glas koji je odgovarao na životinjama. Također će vas oduševiti nakon tako dugo vremena ćuti pjevanje Ewan McGregor, ova prilika u mnogome priziva nostalgiju povezanu s Moulin Rouge.

Kao sto je već spomenuto, pretvoriti animiranu priču u fantastičan oblik je uvijek teško, pogotovo u slučaju kao sto je Ljepotica i zvijer, gdje su zahtjevi publike stvarno veliku. Bill Condon i njegove kolege su se bojali toga, međutim uspjeli su stvoriti zaista očaravajuću filmsku sliku. To je kombinacija lijepe price, zvjezdanih glumaca, legendarne pjesme i nošnje i krajolika koji su uzeti iz bajke. NPR. vjerojatno najpoznatija scena u kojoj Belle i Zvijer plesu u ogromnoj dvorani je kompletna kopija izvorne verzije. Glumci su podnijeti (da je to bajka) stvarno solidna i svaki od njih je pokazao svoje glasovne sposobnosti. Pjesme koje se pojavljuju u filmu nakon slušanja teško će vam izaći iz glave. Ukupni rezultat ostavlja dojam da su tvorci pokušali napraviti nešto spektakularno, a najvećim dijelom su uspjeli. Bitno je uživati u filmu, i ne tražiti toliko nepotrebne nedostatke, to je uostalom samo bajka, koja će vam u nekim trenutcima očarati.

Ocjena 7/10

 Beauty and the Beast (2017) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave