Friday, February 26, 2021

Cold in July (2014) Recenzija Filma

Cold in July (2014)

Žanr: Crime, Thriller
Godina 2014
Redatelj: Jim Mickle
Glavne uloge:  Michael C. Hall, Sam Shepard, Don Johnson
Trajanje filma : 01:49:00
Datum izlaska : 31 December 2014 (France)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKada jedan obični stanovnik Istočnog Teksasa, ubije provlanika u svojoj kući, postaje meta osvetoljubivog oca ubijenog, no stvari nisu onakve kavim se čine.

Da bih imao što više pregleda i kako bi stranica bila što zapaženija, trudim se svakodnevno osvježavati novim postovima što podrazumijeva gledanje filmova i to često. Danas sam se odlučio za ovaj, relativno nepoznat film.

U biti me privukao sam trejler i dosta dobre ocjene i kritike i konačno sam htio jedan film da mogu u konačnici s guštom reći da mi se svidio i da će se i vama svidjeti. Inače film ima takvu pozadinu i priču oko koje se ne treba puno dvoumiti ako želite pogledati ostvarenje i odmah ću na početku izravno reći da nije ništa specijalno u pitanu, niti nešto epskih razmjera, ali jedan vrlo solidan pristojan krimi/triler koji će vas zaintrigirati odmah u početku i svim silama će pokušavati da vas zadrži prikovane uz sebe do kraja. Kada mislite da već znate priču, malo razmislite, jer u zapletu, film kreće u potpuno drugom smjeru. U smjeru drame, emocije i scena gdje likovi donose važne odluke. Kad već spominjem likove, ekipa je na nivou, na čelu sa ‘Dexter’-ovcem C.Hallom., ali i njegovim neizostavnim starijim kolegama koji su svakako majstori u svom zanatu. Malo izgleda sve neočkivano dobro, ustvari, mnogo bolje od onog što sam prevrtao po glavi i mislim da film zaslužuje mnogo više pažnje jer je odlično ukomponovao i priču sa zapletima i misteriju, dosta dramatičnosti a i fino iznio sve zo do kraja te se tu nije pravio puno drugačiji, igrajući se i pokušavajući nešto neviđeno, nego nam je servirao nešto zbog čega u konačnici svi bi rekli: fino, ili eventualno nešto sadržajnije i subjektivnije: odlično, svaka čast! Ne želim biti previše optimističan, ali film tu i tamo ima nešto radi čega bi neko možda i zvjenuo, jer nije u potpunosti dinamičan i uzbudljiv, pa mu samu sredinu, odnosno početak raspleta, zamjerim.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7,4/10 a na Rotten Tomatoesima finih 86%. Film je režirao Jim Mickle, poznat po filmovima ‘Stake Land’ i ‘Iskonski nagon’, i oba hvalim, ovom prilikom. Film je zaradio jedva pola miliona dolara u Americi na nepoznat, ali vjerovatno takođe nizak budžet.

Ništa specijalno, nikakvo remek-djelo i ništa što ćete dugo dugo pamtiti, ali fin i solidan, to svakako, triler koji nudi i specijalne i pamtljive performanse i svakako film kojeg ćete pogledati bez da ste se pokajali što ste upravo uz njega protraćili skoro dva sata, ali ako mu se prepustite i pažljivo pratite.

Ocjena:7/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU