Sunday, July 21, 2024

Čudesna panorama – Wonder Wheel (2017) Recenzija

Share

- Advertisement -

 

Čudesna panorama
Wonder Wheel (2017)

Žanr: Drama
Godina: 2017
Redatelj: Woody Allen
Producent: Woody Allen
Glavne Uloge: Kate Winslet, Juno Temple, Justin Timberlake. Debi Mazar, Jim Belushi, Max Casella, Geneva Carr, Tony Sirico, Brittini Schreiber. Steve Schirripa, Matthew Maher, Marko Caka, Jacob Berger, Jack Gore, Bobby Slayton
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:41:00
Datum izlaska: 01.12.2017 (svjetska premijera)
U kinima od : 1 December 2017 (USA)
B i H 14.12.2017.
Hrvatska 14.12.2017.
Srbija 14.12.2017.

 

WONDER WHEEL je postavljen na užurbanom šetalištu otoka Coney iz 1950-ih. Woody Allen, koji usmjerava film, upoznaje nas s lijepim dječaštem Mikeyom (Justin Timberlake) koji opisuje tragičnu priču Ginny (Kate Winsleta) koja provodi svoje dane sa svojim oporavljenim mužem alkoholičarem, Humpty (Jim Belushijem), njezinim 11-godišnjim sinom piromanom Richie (Jack Gore) i njezinom prekrasnom kćerkom Carolina (Juno Temple). Ginny je zarobljena u svijetu u kojem se ne osjeća dobro. Ona mašta da je pobjegne u život pun ljubavi, avanture i slobode.

Konobarica u lokalnom restoranu, Ginny previše pije kad dobije jake glavobolje, iskaljuje se na onim koji su joj najbliži. Provodi svoje dane sanjajući o svojoj izgubljenoj glumačkoj karijeri i njezinom prvom mužu koji je bio ljubav njezina života. Jednim danom pješice uz plažu susreće Mikeyja. Veteran Drugog svjetskog rata koji radi kao spasioc dok provodi magistarski studij, Mikey je pisac u razvoju koji uzima svaki dio njegovog života kao čin u predstavi. Odmah privučeni jedno drugim, Mikey i Ginny započeli su aferu koju nesretna supruga vidi kao izlazak iz nesretne situacije s njezinim glasnim i otpornim mužem i lošim ponašanjem sina kojeg ne može kontrolirati.

Ravnoteža u Ginnyjevu svijetu poremećena je kada Carolina, njezina prekrasna kćer, moli za utočište jer bježi od supruga gangstera. Carolina vjeruje da je nitko neće doći potražiti je na istočnoj obali jer je poznato da se ona odaljila od svog oca u posljednjih pet godina. Isprva je Humpty bio jako ljut jer je prije nekoliko godina njegova kći, za koju je osjetio da ima toliko potencijala da se obrazuje i napreduje, bacila zlatnu priliku koju joj je osigurao, kako bi se mogla udati za kriminalca. Nedugo nakon što Carolina stigne i vidi da njezin otac ima srce za opraštanje i odluči joj dopustiti da ostane sa svojom novom obitelji dok joj pomaže da prođe kroz fakultet. Ginny, osjećajući se vrlo neodlučnim gostom, nema drugog izbora nego tolerirati prisutnost Caroline u njezinu domu.

Ginny i dalje živi u njezinoj mašti o bijegu i njezinim životom s Mikeyjem. Flert ide lijepo dok jedan dan Mikey ne primijeti obavijest o Carolini. Ginny se mnogo razočara kad se Carolina počinje povjeriti svojoj maćehi o njezinim osjećajima prema Mikeyu. Vidimo njezin nedostatak zanimanja za muža s kojom nema ništa zajedničko i frustraciju ne znajući zašto njezin sin postavlja požare po cijelom gradu. Kako bi to bilo najbolje, svjedoči o pozornosti koju prekrasna Karolina dobiva od svih, osobito Humptya, koji osjeća da mu kći zaslužuje bolji život, ali ni u jednom trenutku nikada ne bi potaknuo svoju glumicu da učini nešto drugo osim da bude konobarica. Ginnyin bijes, ljubomora i frustracija sve to je vodi na putu uništenja.

WONDER WHEEL Potraga za slobodom

WONDER WHEEL je film koji služi kao platforma za Kate Winslet kako bi je izbacila iz parka. Podsjetnik da je jedna od najcjenjenijih glumica našeg vremena. Dobitnica Oscara, neurotične žene koja je romantična u srcu, ali čiji je bijes doveo do ruba ludila, jednostavno je super. Justin Timberlake je šarmantan i simpatičan kao atraktivan dječak na plaži koji izravno govori u kameru. Prilično je ograničen u toj ulozi. Jim Belushi glumi očajničkog muža pokušavajući razumjeti njegovu ženu dok se približava svojim dobrim danima da se samo druži s dečkima. Juno Temple ispušta eteričnu kvalitetu, ali dobrodušnu, iako igra pogrešnu mladu ženu. Svaki od potpornih članova dodaje dodir humora, dajući tamnom filmu samo malo boje.

WONDER WHEEL više se osjeća kao produkcija na sceni nego u filmu. Priča se okreće i publika će gorljivo čekati na vrhunac ili veliko otkriće, ali na kraju priča dolazi do brbljanja i ne vodi apsolutno nigdje. Krajnji rezultat je osjećaj nezadovoljstva jer nema pravoga zatvaranja za pripovijest. Koja je svrha promatranje sve te drame ako nema rezolucije? Jaki glumac nije sasvim dovoljan da spasi ovu produkciju, ali sa sezonskom nagradom koja se nalazila iza ugla, ljubitelji Kate Winsleta trebali bi vidjeti film kako se ne bi iznenadili. Vjerojatno da će dobiti nekoliko nominacija za izuzetne performanse kao bijesna ljubomorna starija glumica koja se podsjeća na dane svoje slave.

 

Ocjena Filma: 3/5

IMDB OCJENA FILMA:  Wonder Wheel
(2017) on IMDb

TITLOVAN TRAILER FILMA:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave