Wednesday, May 22, 2024

Dečko iz susjedstva – The Boy Next Door 2014 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Dečko iz susjedstva (2015)
The Boy Next Door

Žanr: Triler
Godina 2015
Redatelj: Rob Cohen
Glavne uloge: Jennifer Lopez, Ryan Guzman, Kristin Chenoweth
Trajanje filma : 01:44:00
Datum izlaska : 22. Siječanj 2015.Profesorica Claire se nedavno razvela i sada živa sama sa sinom. U njihovo susjedstvo ubrzo dolazi misteriozni mladić i između njega i Claire počinje nešto da se dešava. Ali će sve ubrzo krenuti po zlu.

Kada vam neko nešto kaže, a vi u to povjerujete, mislim da u vama opet ostane mala doza sumnje i radoznalosti i vi lično se želite uvjeriti u nešto. I želite to sami iskusiti. Tako sam i ja sam želio da se uvjerim koliko je zapravo ovo loš film.

Mislim da jedina ekskluzivna i specijalna stvar oko ovog filma jeste što se u njemu pojavljuje Jennifer Lopez, poznata pjevačica a i glumica, i koja glumi lik razvedene majke koji se zaljubljjuje u misterioznog atraktivnog komšiju sa kojim upada u neobičnu romansu. Dakle, jedino bi to moglo biti zanimljivog kod ovog filma i jedino je to možda što je i privuklo publiku, a i sama Lopez zna izabrati tip filma koji bi je promovirao dodatno, jer jedino na to sve gledam iz te perspektive, inače nema drugog objašnjenja za njen nastup u ovoj mini katastrofi. Kažem mini, jer kratko traje, a kratko će mu trajati sva moguća slava, ako ju je imao. Dakle, radnja filma se vrti oko profesorice klasične književnosti Claire, u koju se zaljubljuje mladić prekoputa, koji ipak nije ono kakvim se čini. On je opsesivan i problematičan, a ona je jednostavno pogriješila. Sve ostalo mislim da se već shvatili. Ovako smiješno loše dijaloge i aljkave performanse već dugo vremena nismo gledali, i to bi se filmu i moglo oprostiti, da nije iscrpio sve moguće klišee i kopirao scene iz filmova slične tematike koji su već isuviše puta obrađivani i snimani. Ali kada pomislimo da će biti jedna pauza, dugogodišnja pauza, sa takvim filmovima, nas umjesto da iznenadi nešto neočekivano dobro, dobijemo zapravo tip filma koji nije ni toliko loš da je zapravo dobar i da bi se mogao gledati, nego je loš da zažalite za potrošenim vremenom. Inače je januar svake godine poznat kao mjesec koji isključivo izbacuje loše filmove, a ovaj je to i potvrdio. Kompletna neorganizovana katastrofa, dosta nestručno odrađen, bez imalo stila i ljepote, da se u sve to kako treba upakuje. Nećete proći ni par minuta filma a već se nagovještava sami kraj, ali ipak su barem pokušali sve zataškati finalnim scenama koji uključuju mnogo više od običnog nasilja i posljednje borbe. Uključuju neku, nimalo za oko, ugodne scene.

Ocjena na IMDb.com mu je slabih 4,3/10 a na Tomateosima malih 13%. Na budžet od 4 miliona dolara, film je zaradio više od 37 , širom svjetskih kina, što je i više nego dobro. Reditelj filma, Rob Cohen, koji nekad snimao i dobre filmove, poznat je po: ”XXX”, ”Alex Cross’u”, ”Svjetlost dana”, ”Zmajevom srcu” itd.

Čak i tvrdokornim fanovima ovakvih trilera uhođenja ovaj film neće sjesti i sasvim siguran sam da će ga zapravo iko, generalno, gotiviti. Mislim da nije samo utrošen novac ili bilo kakav potencijalni talenat, nego je i narušen ugled ovakvih trilera koji u svom žanru imaju i neke kultne i pamtljive naslove. ”Dječak iz susjedstva” je nešto što trebate zaobići, definitivno.

Ocjena:2/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave