Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeCrimeDeliver Us From Evil - Izbavi nas od zla 2014 Recenzija Filma

Deliver Us From Evil – Izbavi nas od zla 2014 Recenzija Filma

- Advertisement -

Izbavi nas od zla (2014)
Deliver Us From Evil

Žanr: Horor, Krimi, Triler
Godina 2014
Redatelj: Scott Derrickson
Glavne uloge: Eric Bana, Édgar Ramírez, Olivia Munn
Trajanje filma : 01:58:00
Datum izlaska : 2. Srpanj 2014.Njujorški policajac Ralph Sarchie istražuje seriju povezanih zločina u gradu. Uz pomoć mladog svećenika, pokušava sebe približiti Bogu i riješiti slučajeve povezane sa opsjednutošću.

U najavi je izgledao predobro i ”one of kind” s obzirom da dugo nismo vidjeli miks krimića i horora, i ovakva tipa filmova uvijek je dobrodošla na moju listu filmova za gledanje, još me uvijek zaintrigira tema egzorcizma i demona, ali iz filma u film, sve se više izliže ova tema, pa nigdje ne možete naići ni na zrno originalnosti, niti neke baš strašne i napete atmosfere, koja bi vas okupirala kroz sami film i držala vas dugo nakon gledanja istog.

‘Deliver Us from Evil’, razrađuje jednu, posve razrađenu priču, o ocu, koji je posvećen poslu i maskimalno će ustrajati u tome, čak po cjeni da mu se obitelj raspadne. Eric Bana, koji igra glavnu rolu, se nije nešto zadao u svoju ulogu, pa odmah na početku moram istaknuti, da je glumački dio posla, itekako slabo urađen, osim naravno utjelovljenja đavola, kojeg je odlično odigrao Sean Harris. Majstorski odrađen posao. U par navrata, film će vas prepasti, tipičnim scenama iznenađenja, popraćenim visokim zvučnim tonovima, i mislit ćete da je to to, ali film uglavnom, što se tiče tog prepadanja i stavljanje publike u neugodan položaj, radi dobar posao, barem sam to sam primjetio jer sam ga gledao u kinu. Ali valjda sam otupio na ovakve i slične filmove, pa mi nije više 10 godina da se ko nekad plašim scena iz ”Stravičnih legendi”, pa su mi sve one strašne scene zapravo prolazile kroz misli nešto poput tipa ”pih, ovo nije loše odrađeno” ili ”meeeh”, ili ”vau koliko su ovdje posla morali uložiti da snime ovu scenu”, što na kraju dovodi do zaključka da sam se više bazirao na samu priču, a na početku recenzije pomenuo sam da ovakvih priča, kao u ‘Izbavi nas od zla’, imamo svugdje oko nas. Možda već očajavate i mislite da ću film do samog kraja srozati, ali film je solidan, itekako ga možete pogledati sa društvancem jer uspjeva držati pažnju, mada uz sve sagledano, ovo nije ni blizu onog što sam očekivao.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,5/10 a na Tomatoesima malih 30%. Film je u svjetskim kinima zaradio skoro 38 miliona dolara na budžet od 30 miliona, što je poprilično loša zarada, ali uzmemo li u obzirom vrijeme objavljivanja i to da se publika možda zasitila ovakvih filmova, ”Deliver Us from Evil” je dobro prošao. Reditelj filma je Scott Derrickson, koji je radio film ”Sinister” pa nam kao reditelj priprema drugi dio, a već ima iskustva s hororcima jer je sam režirao i ‘Egzorcizam Emily Rose’ ali i ne toliko kvalitetni sci-fi triler ‘Dan kad se zemlja zaustavila’.

Film je navodno baziran na istinitom događaju, odnosno na knjizi koju je napisao njujorški policajac Sarchie jer je prethodno preživio ono što ćete imati prilike gledati na filmu. Vjerujem da je u on u svom životu i u karijeri policajaca, tu i tamo imao nekih čudnih slučajeva, bio u podrumu nekom pa čuo par šumova i na kraju je sve to rezultiralo jednim prolaznim, gledljivim i donekle strašnim hororcem ‘Izbavi nas od zla’.

Ocjena:6/10

- Advertisement -