Tuesday, July 2, 2024

Dječak – The Boy 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Dječak (2016)
The Boy

Žanr Horor
Godina 2016
Redatelj: William Brent Bell
Glavne uloge: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell
Trajanje filma : 01:37:00
Datum izlaska : 22. Siječanj 2016.Američka babysitterka je šokirana kada shvati da mora čuvati lutku umjesto dječaka u jednoj engleskoj obitelji, no ubrzo po dolasku shvaća da je lutka možda zaista živa.

Ovo je jedan film koji sam stvarno dugo čekao. Propustio sam priliku da ga gledam u kinu pa sam skoro svaki dan provjeravao kada će izaći dobra snimka. Film se pojavio sinoć i nisam propustio drugu priliku.

Zbog čega zaintrigiranost? Pa sam trejler koji odaje, ne toliko originalnu ideju me odmah pridobio, a činjenica da ga je publika dočekala relativno dobro, bilo mi je dovoljno. To je sve prodalo film, pored glavne ženske uloge poznate nam iz serije ‘Walking Dead’. Radnja se odvija u kući jedne britanske obitelji koji pozivaju dadilju američkih korijena kako bi čuvala njihovog dječaka, ali dječak nije živo biće. Dječak je – lutka. Kroz glavu iskusnog filmaša odmah prođu neuspjeli naslovi tipa ‘Anabelle”, reboota ‘Conjuringa’, zatim nešto relativno dobro kao što je ‘Dead Silence’ i tako ti hororčići o zaposjednutim lutkama. No budite opomenuti – ova lutka će vas navesti na krivi trag, ali pošto nikad ne spojlam radnje filmova, ne otkrivam krucijalne dijelove filma, ko je ubica, ko će s kim ostati i kako će se sve završiti, idemo otkriti kako to film navodi na krivi trag i koliko je dobar u tome. Već ste zasjeli i gledate film i čekate da dadilja počne uviđati kako je lutka zaista živa, pa onda očekujete neke strašne i jezive momente, tipično za paranormalne filmove, jump scares-e i rasplitanje radnje prema sretnom završetku gdje nam sam kraj kaže da još uvijek nije kraj. Znate već tu formulu po kojoj igraju ovi filmovi. Eh, ovaj film na jedan dosadno zanimljiv način dovodi do usijanja; imate osjećaj da se radi o nekoj, nimalo harmoničnoj drami da bi sve otišlo u potpuno drugačijem smjeru. To rasplitanje radnje je izuzetno sporo, statično, nimalo ambiciozno i inovativno i u trenutku kada mi se već počelo spavati, ali ozbiljno, onda upoznate pravo lice lutke. Ne mogu a da ne naglasim kako je nepredvidljivi i teatralni obrat bio stvarno odličan, ali zašto nismo bili malo elegantniji. Zašto smo morali izgledati kao da smo iračanin koji je čitav dan radio na otvorenom suncu pa nije stigao kutarisati se ljubavnog tepiha? Znam da vam ovo djeluje itekako zbunjujuće, ali čim pogledate film, mislim da ćete shvatiti o čemu govorim. To je ubilo i ono malo bolje ljubavi i mojih ambicija prema ‘The Boy’-u. Lauren Cohan je neuvjerljiva u svojoj ulozi, ali kako mi je uvijek bila lijepa i atraktivna glumica – progledat ću joj kroz prste.

Ocjena na IMDb.com mu je poniskih 6,2/10 a na Tomatoesima simboličnih 29%. Na 10 miliona dolara, film je zaradio preko 35 samo u Americi. Reditelj filma je William Brent Bell koji iza sebe ima horor sa vukodlakom ”Wer’, zatim film sa najgorim krajem u povjesti filmova, kako neki kažu, ‘The Devil Inside’ te jedan simpatičan horor iz mog djetinjstva, ‘Stay Alive’.

Zaključak je da je očito da su ovim filmom na revolucionaran ali odnekud poznat način htjeli vratiti malo boja horor žanru, no u kući sa klimavim temeljima ne treba tražiti sklonište iako su možda lijepe izvana.

Ocjena:5/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave