Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeMysteryDjevojka u magli - La ragazza nella nebbia (2017) Recenzija Filma

Djevojka u magli – La ragazza nella nebbia (2017) Recenzija Filma

- Advertisement -

Djevojka u magli (2017)
La ragazza nella nebbia

Žanr: Triler, Misterija
Godina: 2018
Redatelj: Donato Carrisi
Producent: Donato Carrisi
Glavne uloge: Toni Servillo, Alessio Boni, Lorenzo Richelmy, Galatea Ranzi, Michela Cescon, Lucrezia Guidone. Daniela Piazza, Jacopo Olmo Antinori, Marina Occhionero. Sabrina Martina, Antonio Gerardi, Greta Scacchi, Jean Reno, Ekaterina Buscemi, Massimo Rigo
Zemlja: Francuska, Njemačka, Italija
Trajanje filma: 02:08:00
Datum izlaska: 28.10.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 03.05.2018.
Hrvatska 03.05.2018.
Srbija –

- Advertisement -

 

“Prvo pravilo velikog romanopisca je kopiranje”, kaže profesor Loris Martini ( Alessio Boni ) svojim studentima u određenom trenutku “Djevojka u magli“. Redatelj Donato Carrisi (poznati policijski pisac) slijedi pismo vladavine jednog od glavnih likova svog prvog igranog filma, a on se nađe kroz zamršenost noira, čudesa i policije. Postoji nedostatak moralno dvosmislenih likova, slabost atmosfere, zločina, sumnje o nevinosti mogućeg kriminalca, sjene nijansi koje prenose osjećaj za uhićenje, korištenje flashbackova, snažne suprotnosti između svjetla i sjene djelom Federica Masiera u kinematografiji), otajstvo, među ostalim elementima povezanim sa spomenutim žanrovima i podžanrovima. Usput, Donato Carrisi nas vodi u unutrašnjost Avechota, malog izmišljenog grada koji se nalazi u unutrašnjosti Alpa, prostora gdje se gotovo svi međusobno poznaju, iako očito nitko ne zna razloge koji su doveli do nestanka Anna Lou , šesnaestogodišnja adolescentica.

Upravo je u okviru istrage ovog nestanka inspektor Vogel (Toni Servillo) je pozvan u grad Avechot uoči Božića, u pratnji agenta Borgira ( Lorenzo Richelmy ), njegovog pomoćnika. Na početku filma nalazimo kako je Vogel donekle dezorijentiran, nakon vidljive prometne nesreće. Tko je pozvan da se posavjetuje s njim je dr. Flores (Jean Reno), psihijatar na rubu umirovljenja koji ima hobi da lovi ribe iste vrste. “La ragazza nella nebbia” počinje praktično u medijskim resama (još uvijek imamo neku vrstu prologa), a dijalog između liječnika i inspektora izlazi kao polazište Vogelu da objasni događaje koji su ga doveli do ureda i da ima krv na odjeći.

Djevojka u magli Filmske Recenzije

Bljesak otkriva opasnosti koje okružuju istragu koju vodi Vogel, pri čemu se Toni Servillo pojavio kao najveća vrijednost ovog djela. Glumac impresionira karizmom, gustoćom, sigurnošću i dvosmislenošću svom inspektoru Vogelu, u svom povratku likovima koji moraju razotkriti zamršenu misteriju, pomalo na slici komesara Sanzija u ” La ragazza della laguna “. Usporedbe između Vogela i Sanzija započinju njegovim tumačem i praktički završe u svojim funkcijama, budući da prvi ima vrlo određenu poziciju da pokušava riješiti svoje slučajeve: pokretanje medijskog cirkusa oko događaja i potencijalnih krivaca.

Vogelov stav se bavi nemoralnošću, iako mu omogućuje da dobije sredstva koja želi za istragu. Do određene mjere, ovaj stav protagonista podsjeća na neke političke prakse koje uključuju upotrebu medija za otključavanje slučajeva koji su u zastoju, a Donato Carrisi još uvijek koristi za rješavanje nejasne uloge medija u takvim slučajevima. To može oboje doprinijeti okrivljavanju nevinih i pomoći da se istraži slučaj, kojeg uglavnom zastupa Stella Honer ( Galatea Ranzi ), ambiciozni i neskladni novinar.

Galatea Ranzi izražava s ogromnim olakšanjem ove osobine osobnosti njenog karaktera, što je podcrtano njezinom garderobom i njenom šminkom. Imajte na umu crveni kaput koji ona koristi kada je prikazana, boja slična onoj njezina ruža za usne ili ljubičasta haljina koju koristi tijekom izravne prezentacije, nešto što se odnosi na nemirni aspekt ovog novinara. Vogel namjerava koristiti Stellove usluge, a potonji traži primanje povlaštenih informacija, kako u održavanju dinamike koja je podložna nepovjerenju i podijeliti sposobnost provođenja moralnih sumnji.

Toni Servillo traži pravdu po svaku cijenu

Lik koji igra Toni Servillo traži pravdu po svaku cijenu i čini se da se malo oslanja na postupke koji upravljaju njegovim profesionalnim kodeksom i zakonom. Počinje analizom teritorija i razgovorima s roditeljima Anna Lou, vrlo vjerskog para, sve dok ne počne tražiti osumnjičene, s njihovim radnjama da se snalaze u svakodnevnom životu ovog malog grada. Do četrdeset minuta u dužini, “La ragazza nella nebbia” uspijeva da se uključi u ovu istragu. Planovi i kretnja kamera doprinose zbunjujućoj i tajanstvenoj atmosferi, kao što je rasvjetno djelo, dok likovi lako pronalaze oči, a protagonist prikazuje vlastiti kodeks ponašanja.

Međutim, prvi veliki slog Donata Carrisija događa se kada predstavlja Loris, nešto što nam predstavlja dva problema: nagli način uvođenja karaktera; flashbackovi se trebaju računati iz Vogelove točke gledišta. Prvi je primjer relativno problematičan zbog privremenog prekida ritma radnje i izgleda kao da je rođen iz pogrešne procjene i lošeg vremena. Drugi pokazuje nepažnju, jer je protagonistu potpuno nemoguće imati tako dobro poznavanje epizoda koje nije vidio.

Glumačka ekipa doprinosi kredibilitet mnogim situacijama

Glumačka ekipa je nadležna i doprinosi kredibilitet mnogim situacijama, su već pomenuti Toni Servillo, Alessio Boni i Galatea Ranzi, ili Jean Reno, Lorenzo Richelmy i Daniela Piazza . Jean Reno impresionira srdačnošću i suosjećanje sa svojim likom, iako je prisutnost glumca ovog kalibra kao lik očito sekundaran dovoljan razlog za nepovjerenje psihijatru. Lorenzo Richelmy zauzvrat ima posao obilježen sramežljivošću, gdje će moći naglasiti pouzdanu i promišljenu stranu svog karaktera, dok Daniela Piazza prenosi bol da je nestala Anna Lou, tinejdžerovoj majci. Imajte na umu dodirni trenutak kada je se našla potpuno krhka pored svijeća koje su ostavili ispred svoje kuće.

Zvučni zapis radi u službi parcele

Radi se o izvodu u kojem zvučni zapis radi u službi parcele, s njegovim melankoličnim ritmima koji pojačavaju tugu koja prolazi kroz Mariju. Treba reći da se soundtrack ne koristi uvijek u pravoj mjeri. Razmislite o trenutku kada smo postavljeni prije povećanja kontingenta i resursa Vogela, uz muziku koja se oslanja na svečanost koja se razlikuje od onoga što se prezentira.

Još jedan element koji se budi u vezi s pažnjom jest rad koji je učinjen u ukrašavanju unutrašnjih prizora kako bi se ojačale neke osobine ličnosti likova. Imajte na umu sobu Anna Lou, spremnu pokazati ljubav koju njeguje prema mačci i njihova religioznost, ili soba roditelja adolescenata, podjela koja omogućuje naglašavanje krutosti ovog izuzetno pobožnog para. Donato Carrisi pokušava nadoknaditi to ponavljanjem prikaza grada), ali vanjski scenariji malo se koriste u službi parcele, nešto nerazumljivo, pogotovo ako uzmemo u obzir navodno opresivne i hladne karakteristike gradskog prostora u kojemu se većina zemljišta razvija.

Također se rijetko razvijaju mogući sukobi između Vogelovih metoda i lokalne policije, što je suprotno sposobnosti argumenta u znanju da stvara određeni osjećaj anksioznosti oko mogućeg trenutka u kojem su prvi i Loris licem u lice. Stoga se suočavamo s nepravilnim radom koji nadoknađuje ono što ne uvijek ima sadržaj ili dosljednost s drugom interpretacijom Tonija Servila na dobroj razini, atmosfera naglašena misterijem, dvosmislene figure koje zaokupljaju oči i vrlo zanimljiv pristup ulozi medija u osjetljivim situacijama.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:  La ragazza nella nebbia
(2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -