Sunday, May 26, 2024

Do posljednjeg daha – Dah života – Breathe (I) 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

 

Do posljednjeg daha 2017
Dah života 2017
Breathe (I) 2017

Žanr: Biografski, Drama, Romansa
Godina: 2017
Redatelj: Andy Serkis
Producent: William Nicholson
Glavne Uloge: Andrew Garfield, Claire Foy, Diana Rigg, Dean-Charles Chapman, Tom Hollander. Miranda Raison, Hugh Bonneville, Ed Speleers, Emily Bevan. Roger Ashton-Griffiths, Kiera Bell, James Wilby, Ben Lloyd-Hughes, Camilla Rutherford, Honey Holmes
Zemlja: Engleska
Trajanje filma: 01:58:00
Datum izlaska: 11.09.2017 (svjetska premijera)
U kinima od : 27 October 2017 (UK)
B i H 11.01.2018.
Hrvatska 11.01.2018.
Srbija 11.01.2018.

Na temelju života Robina Cavendisha (Andrew Garfield – The Amazing Spider-Man 2 2014) i njegove supruge Diane (Claire Foy), film BREATHE je srdačna priča o tome kako život jedne osobe može utjecati na generacije koje dolaze. Prvi put redatelj Andy Serkis (bez ikakvog stranca za film, naravno) nam donosi pravi životni prijedlog mladića koji prevladava nevjerojatne šanse nakon što ga je polio. Ova šarmantna priča otkriva patnju teško ugroženog čovjeka i kako se životi mogu mijenjati na bolje uz malo napora da se razmišljaju izvan okvira.

Film ne propušta vrijeme povezivanja dvaju vodećih likova u romantičnom vrtlogu. Jednom kada su Robin i Diana vjenčani, putuju u Keniju kako bi Robin mogao upravljati svojim poslovanjem. Nažalost, živahni 28-godišnji poduzetnik je pogođen od polio. Liječnici obavještavaju njegovu trudnu ženu da je njezin suprug sada paraliziran od vrata prema dole i da je na stroj za disanje i da ima samo nekoliko mjeseci života. Ne može se kretati i osjećati beznadno, Robin pada u duboku depresiju i moli za oslobađanje od njegove nesreće.

Diana, je nepokolebljiva i ona je na misiji da pruži neku vrstu život za oca njenog djeteta, gura Robina da ima nadu da se može kretati naprijed. Uz pomoć svojih najmilijih osoba ona uspijeva izvući Robin iz zatvora u bolnicu, pa do očajanja neugodnog režirajućeg liječnika koji Robinu nudi nadu za preživljavanje izvan zidova bolnice. Ponovno u Engleskoj, parov prijatelj Teddy (Hugh Bonneville) iznajmljuje kolica na točkovima s respiratorom koji je pričvršćen, tako da će Robin imati malo mobilnosti. Kao što se naš junak bori da bi pobijedio i živio bogat život, on također postaje vodeći zagovornik onima koji pate od ekstremnih invaliditeta te je instrumentalan utjecati na one u medicinskom području kako bi razvio tehnologiju za osiguranje kvalitete života onima koji su pogođeni bolestima ,

Snažne uloge glumaca u Do posljednjeg daha

Snažne performanse dvaju vodećih glumaca su lijepile koje čuvaju BREATHE živim. Garfield, koji u mnogim scenama ima samo lice da prenese svoje emocije, donosi ozbiljnu i duboku kvalitetu uloge. Glumac još jednom dokazuje da može dovesti u život svaku ulogu i dopuštajući publici doista povezivanje s dijelom kojeg igra. Foy je stajao kao odan ženi koja neće odustati od supruga. Najbolji dijelovi filma kada su Garfield i Foy na ekranu zajedno. Robin i Diana ljubavna priča, oživljena hemijom između dva glumca, vrlo je nezaboravna i zagrijava srca dugi niz godina.

Premještanje naprijed-nazad između tamnih i lakih vremena, ritam BREATHE ponekad se osjeća trom i ne teče glatko. Postoje i trenuci kada se film pokušava pretjerano pretvoriti u tearjerker i čini se prilično klišejom. S predivnim krajolikom koji se proteže od engleskog krajolika, Europe, Afrike, ova produkcija još uvijek uspijeva lijepo prikazati kako ljubav i odlučnost mogu nadvladati najgore odglume. Sve u svemu, ovaj lijepi film s jednostavnim pripovijedanjem je divan doživljaj koji će ostaviti one koji gledaju s osjećajem nade za budućnost.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: IMDb

Titlovan Trailer Filma:

 

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave