Sunday, June 16, 2024

Doom Patrol (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Doom Patrol Nakon što sam gledao cijelu sezonu, mogao sam shvatiti zašto je kritičari vole. Za seriju koja je u prvoj sezoni dobila 15 epizoda, razvoj priče prema mom mišljenju bio je malo spor.
- Advertisement -

Doom Patrol (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Akcija | Avantura | Komedija | Recenzija Serija
Godina: 2019
Kreatori: Jeremy Carver
Glavne uloge Glumci:  Diane Guerrero, April Bowlby, Alan Tudyk 
Zemlja: USA
Trajanje Epizode: 1h
Datum izlaska: 15.02.2019 (svjetska premijera)

Niles Caulder aka šef (Timothy Dalton – Dozvola za ubijanje, Hot Fuzz itd.) bio je znanstvenik koji ima naviku pomagati ljudima s određenim jedinstvenim atributima / sposobnostima. Živio je u velikoj kući koja se zvala Doom Manor zajedno s Jane (Diane Guerrero – Narančasta je nova crna TV serija itd.) sa ženom koja je imala 64 ličnosti, Ritom Farr (April Bowlby – Drop Dead Diva TV serija itd), bivšim poznatim filmom iz 50-ih, Larry Trainor (Matt Bomer – TV serija White Collar , Lijepi momci itd.) koji je radio kao test pilot zrakoplovstva SAD-a i bio je izložen sa malo energije iz svemira i Cliff Steele (Brendan Fraser – George of the Jungle, trilogija The Mummy itd.) bivši vozač Nascara koji je imao nesreću i spasio ga je načelnik.

Kad je Niles jednog dana napustio kuću, Jane i ostatak ekipe otišli su u grad gdje su nenamjerno uništili svoje karakteristike. Dok je skupina pokušala pobjeći i napustiti dvorec, vijesti o njima proširile su se oko njega i dugo vremena su se Nilesovi zvali Eric Morden / Mr. Nitko ga (Alan Tudyk – Rogue One: Priča o Ratovima zvijezda , Trumbo itd.) Nije došao i zarobio ga. Uz dodatak poznatog superheroja Cyborg / Victora Jonesa (Joivan Wade – Prva čistka itd.), grupa koja bi kasnije preuzela ime Doom Patrol dala bi sve od sebe kako bi spasila načelnika.

Pa što se dogodilo sa svima njima? Pronađite ih svi u ovom neobičnom i čudnom timu superheroja.

Doom Patrol Recenzija Serije

Ovo je bila jedna serija koja se ponekad osjećala previše čudno za moj ukus. Tim se prije svega sastojao od skupine nesretnika koji nisu bili poput tipičnih superjunaka, već više poput nesreća koje čekaju da se dogode. Nemam ništa protiv da ih gledam, ali u određenim prilikama bilo je prilično frustrirajuće vidjeti ih, a da ne spominjem samo likove Jane i Cyborg koji su imali moći koje bi mogle opravdati da su superheroji. Ostalo ih je, iako su imali neke sposobnosti (ako to želite tako nazvati), bilo nekontrolirano i činilo im se više kao odgovornost, nego imovina.

Međutim, unatoč tome što nisu imali značajne moći koje bi nas zabavile, bilo ih je zaista zabavno gledati zbog suhog humora, duhovitosti i interakcije. Bilo je prilično puno slučajeva kad bih se nasmijao ili se barem nasmiješio zbog njihovih smiješnih napomena (moj osobni omiljeni lik bio je Cliff). A drugi lik koji je bio zabavan bio je glavni negativac gospodin Mr. Nobody pogotovo jer ga je pripovijedanje radilo (što je samo po sebi bilo jedinstveno). Također je bilo lomljenja četvrtog zida kod njega zbog čega se humor isticao.

Za seriju koja je u prvoj sezoni dobila 15 epizoda, razvoj priče prema mom mišljenju bio je malo spor. Mnoge su epizode bile više “karakterizirane” kao ono što je gospodin Mr. Nobody rekao i puno su se fokusirali na povijest i pozadinu svakog lika s mnogim flashback scenama kako bi nam pomogli da ih razumijemo. Epizoda 3 bila mi je jedna od najdražih jer je pokazala što malo ljudi može učiniti. U međuvremenu je epizoda 5 bila vrlo jedinstvena i još jedan osobni favorit, jer sam mislio da je to pametno napravljeno. Dok su ostale imale više pozadinskih priča. Tek u 14. epizodi konačno smo došli do zanimljivog dijela, iako finale sezone nije bilo tako spektakularno koliko sam se nadao.

Doom Patrol Zaključak:

Nakon što sam gledao cijelu sezonu, mogao sam shvatiti zašto je kritičari vole. Bila je to za razliku od standardnih superherojskih serija s prikazanim puno supermoći, ali umjesto toga mnogo se fokusiralo na razvoj karaktera i glumačku ulogu bilo je ugodno vidjeti. Međutim, kako sam se nadao još radnji, pogotovo 15 epizoda, usporeni tempo mene je pomalo frustrirao, a da ne spominjem da je čudnost bila previše za mene. U određenim trenucima bilo mi je dosadno (mislim da mi je trebalo dva tjedna da je završim). Iako sve u svemu nije moj osobni favorit, ali publika koja je željela uživati ​​u različitim vrstama superheroja iz DC-a, uz neke pametne šale i neobične likove, smatrala bi da je to zaista zabavno. Hoćete li uživati ​​u tome ili ne uistinu ovisi o vašoj šalici čaja. Tvoj izbor. Imdb ocjena serije: 8/10

Trailer Serije:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Doom Patrol Nakon što sam gledao cijelu sezonu, mogao sam shvatiti zašto je kritičari vole. Za seriju koja je u prvoj sezoni dobila 15 epizoda, razvoj priče prema mom mišljenju bio je malo spor. Doom Patrol (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije