Tuesday, July 16, 2024

Escobar – Pakleni raj – Escobar: Paradise Lost 2014 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

 

Escobar – Pakleni raj (2014)
Escobar: Paradise Lost

 

Žanr: Romantika, Triler
Godina 2014
Redatelj: Andrea Di Stefano
Glavne uloge: Josh Hutcherson, Benicio Del Toro, Brady Corbet
Trajanje filma : 02:00:00
Datum izlaska : 16. Prosinac 2014.

 



U Kolumbiji, na odmoru sa bratom i njegovom suprugom, mladić Nick upoznaje ženu svojih snova, a onda njenog ujaka – Pabla Eskobara.

Mislim da nema osobe koja nije čula za Pabla Eskobara, pa makar ne znala o kome se radi. A radi se o zloglasnom narkobossu koji je jedno vrijeme vladao Kolumbijom i bio vođa glavnog kartela, a poznat je kao ”najveći odmetnik na svijetu”.

Ono što film savršeno radi, jeste da portetira glavnog lika, odnosno Eskobara, a za to je zaslužan, niko drugi no iskusni Benicio Del Toro, koji nam je majstorski prezentirao tog odmetnika pa nam dozvoljava da stvorimo sliku kakav je čovjek zapravo bio. ”Escobar: Paradise Lost” je priča o kanadskom turisti koji se u Kolumbiji zaljubljuje u mladu djevojku, koja nije ništa više nego u kćerku sestre od ovog opasnog lika. Sama priča je zanimljiva i činjenica da se radi o filmu koji je, kao podžanr, zapravo romansa, odnosno, još je pored svega, romantična priča između dva lika, dvije velike suprotnosti, onda je zapravo veliki mamac, ne samo za mušku, nego i za žensku publiku. I sve se tako čini zanimljivim i dobrim, a u stvarnosti film nije tako nešto specijalan, nego je, čak štaviše, samo prosječna i gledljiva priča, koja će biti fina utjeha za mnoge, bez obzira što je isuviše apsurdan i naivan filmčić koji na sve načine pokušava da nas reanimira, uzbudi i veže uz sebe. Ali glavni krivici za iole kvalitete koju film može pružiti su odlična suradnja Del Toroa i Hutchersona, koji je pokazao svoje glumačke sposobnosti, ne pretjerano, ali ipak dovoljno dobro. Mnogi su se bunili što u ovoj biografskoj priči o ovom odmetniku zapravo je težnja prebačena na licka po imenu Nick koji je uopšte nepoznat u čitavom životu Eskobara, ali fino raspoređena težina trilera i romanse, stvara uravnoteženost i nešto zbog čega ovaj film zapravo u vašim očima neće biti loš. Neće biti najbolji. Nego ono između, što smo zapravo od filma očekivali.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,6/10 a na Tomatoesima graničnih 60%. Reditelj filma je Andrea Di Stefano, koji je poznatiji kao glumac, s obzirom da mu je ovo rediteljski debi. Film je van Amerike zaradio oko 3 miliona dolara.

‘Escobar: Paradise Lost’ je fino, prijatno iznaneđenje u moru loših, neoriginalnih i tupavih filmova, pa pošto je prava rijetkost sresti ovakav film, sevap ga je i nagraditi dobrom kritikom.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave