Monday, May 20, 2024

Fate: The Winx Saga Sezona 1 (2021) Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Za seriju koja se fokusirala na vile s različitom čarobnom snagom, ova mi je bila ugodna zbog brzog tempa i zanimljive čarolije vatre, vode, zemlje, svjetlosti, pa čak i uma. Sada mi se u ovoj seriji svidjela činjenica da se priča razvijala prilično brzim tempom. Još jedna stvar koja mi se sviđa u seriji bila je muzika.
- Advertisement -

Fate: The Winx Saga je promovirana prije nekoliko dana na Netflixu i odlučio sam je pogledati jer u sebi ima čarobni element. Uz to, ima samo 6 epizoda koje bih mogao lako završiti za 1 dan.

Kratka Radnja serije

U svijetu u kojem postoje vile i magična bića, 16-godišnja djevojčica Bloom (Abigail Cowen) počela je ići u specijalnu školu za vile u Alfei. Budući da je osoba koja je tek shvatila da je vila, Bloom je imala poteškoća s prilagodbom u svom novom životu. Srećom je boravila u apartmanu zajedno s prijateljskim studentima prve godine poput Aishe (Dragocjeni Mustapha), Terra (Eliot Salt), Musa (Elisha Applebaum) i studentice druge godine Stelle (Hannah van der Westhuysen). Bloom se također sprijateljila sa drugogodišnjim stručnjakom po imenu Sky (Danny Griffin) koji ima najboljeg prijatelja, kolegu stručnjaka Rivena (Freddie Thorpe). Osim tih učenika, postojala je i nova vila po imenu Beatrix (Sadie Soverall) koja je znala za povijest Alfea.

Ravnateljica Alfee bila je Farah Dowling (Eve Best – medicinska sestra Jackie TV serija itd.). Koja je slučajno dovela Blooma tamo. Zajedno s instruktorom mačevanja Saulom Silvom (Robert James-Collier – Downtown Abbey TV serija itd.) I učiteljem botanike Benom (Alec Macqueen), njih trojica bili su stupovi Alfee koji su svim silama pokušavali zaštititi školu i učenike od vanjske opasnosti posebno mitskih bića koja se nazivaju Burned Ones.

Kao vila koja dolazi iz uspavane vilinske loze, Bloom se doista borila s učenjem magije, a također je saznala svoje pravo porijeklo uz pomoć svojih prijatelja iz apartmana. U međuvremenu su se Burned Ones počeli pojavljivati ​​u blizini Alfea, ugrožavajući svima živote. Pa što se dogodilo s Bloomom i prijateljima? Pronađite odgovore u ovoj iznenađujuće zabavnoj seriji.

Fate: The Winx Saga Recenzija Serije

Gledanje ovakve serije za mene je bilo prilično poput kockanja. To da li bi mogla vrijediti ili bi mogla biti katastrofa. Ovaj put sam zapravo bio prilično zadovoljan i iznenađen kad sam vidio kako uživam u ovoj seriji. Iako sam imao zbunjujući početak, jer je započelo s Bloomovim dolaskom ravno u Alfeu bez ikakvog konteksta ili pozadinskih scena, polako sam mogao bolje razumjeti jer su neke scene prikazane kako bi nam dale objašnjenje, čak i ako jedan određeni dio zapravo nije razjašnjen.

Sama priča bila je prilično generička, s vilama koje su naučile kako koristiti svoju čaroliju, plus tu i tamo malo romantike između njih i stručnjaka. Oh, ako se pitate, stručnjaci su bili ljudi bez moći poput vila, ali oni su bili obučeni za vojnike. Tijekom ranog dijela osjećao sam da postoji malo sličnosti sa Shadowhunters: The Mortal Instruments serijom u kojoj je glavni lik bila mlada žena koja je tek saznala da ima magičnu moć i otišla u svijet za koji nikad nije znala da postoji, iako je tamo bilo više mlađih odraslih za razliku od tinejdžera ovdje.

Tempo Priče

Sada mi se u ovoj seriji svidjela činjenica da se priča razvijala prilično brzim tempom. Mislim da je samo 6 epizoda stvarno pomoglo jer trebaju prijeći izravno na važne stvari. U prvoj epizodi već nam je prikazano dosta, uključujući neizvjesnu scenu koja će utjecati na cijelu sezonu. Putovanje Blooma kako bi saznala njezinu povijest bilo je prilično intrigantno, plus ostali likovi također prilično zanimljivi. Iako sam osjećao da postoji malo neravnoteže između Blooma i njezinih prijatelja, što je bilo iznenađujuće s obzirom na to da su ostali navodno glavni likovi (ne samo Bloom). Btw, većina ovdje mladih glumica i glumaca bila mi je nepoznata, osim Abigal Cowen koji je glumio Dorcas u seriji Chilling Adventures of Sabrina. Što se tiče odraslih, Roberta James-Colliera poznavao sam samo iz njegova vremena u Downton Abbey. Ali općenito, oni su svoje uloge odigrali adekvatno i na njih nemam zamjerke.

Još jedna stvar koja mi se sviđa u seriji bila je muzika ispunjena lijepim pjesmama koje su se osjećale mladoliko, baš kao i tema serije. Specijalni efekti nisu bili spektakularni, ali dovoljni. Efekti make up-a spaljenih i zvučni efekti također su bili dobri. O seriji je također rečeno da je mračnija verzija prilično popularne animirane serije Winx Club (koju je stvorio Iginio Straffi) koja se emitirala na Nickelodeonu 8 sezona. Međutim, činilo se da su ovdje napravljene kreativne promjene poput različite karakterizacije Muse (navodno temeljene na azijskom podrijetlu) i Terra (nazvane Flora u animiranoj seriji i navodno temeljene na latino podrijetlu). Ne brinite se, jer ovu adaptaciju uživo nije bilo toliko teško pratiti i nije zahtijevala da gledamo verziju crtića da bismo je bolje razumjeli ili uvažili.

Zaključak:

Za seriju koja se fokusirala na vile s različitom čarobnom snagom, ova mi je bila ugodna zbog brzog tempa i zanimljive čarolije vatre, vode, zemlje, svjetlosti, pa čak i uma. Zaista sam volio završnicu sezone, jer ima mnogo iznenađujućih događaja i preokreta koji su obećavali fantastičnu drugu sezonu. Pa se nadamo da će uspjeti, jer bi u suprotnom ostao užasan završetak. Ako volite serije s atributima koje sam ranije spomenuo, onda biste definitivno mogli isprobati i možda ćete uživati ​​kao i ja. Ali ako vam tinejdžerska drama nije najdraža, onda vam ovo ne bi bilo po volji. Tvoj izbor. IMDB Ocjena Serije: 7.0/10

Fate: The Winx Saga Sezona 1 (2021)

Žanr: Akcija, Avantura, Drama | Recenzije Serija
Godina: 2021
Kreator: Iginio Straffi, Brian Young
Glavne uloge: Abigail Cowen, Danny Griffin, Hannah van der Westhuysen, Elisha Applebaum, Freddie Thorp, Precious Mustapha, Sadie Soverall, Eliot Salt, Theo Graham, Jacob Dudman, Robert James-Collier, Eve Best, Eva Birthistle, Josh Cowdery, Alex Macqueen
Zemlja: Italy | UK
Trajanje Epizode: 50 min
Datum izlaska: 22.01.2021 (svjetska premijera)

Trailer Serije Fate: The Winx Saga :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Za seriju koja se fokusirala na vile s različitom čarobnom snagom, ova mi je bila ugodna zbog brzog tempa i zanimljive čarolije vatre, vode, zemlje, svjetlosti, pa čak i uma. Sada mi se u ovoj seriji svidjela činjenica da se priča razvijala prilično brzim tempom. Još jedna stvar koja mi se sviđa u seriji bila je muzika. Fate: The Winx Saga Sezona 1 (2021) Recenzija Serije