Saturday, June 15, 2024

Freaks of Nature (2015) Recenzije

Share

- Advertisement -

 

 

 

 

 Freaks of Nature (2015) 

Žanr : Komedija, Horor, Sc fi
Godina 2015
Redatelj :  Robbie Pickering
Glavne uloge :  Nicholas Braun, Mackenzie Davis, Josh Fadem
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska :   30 October 2015 (USA)

U gradu Dillfordu, u slozi su živjeli vampiri, ljudi i zombiji sve dok se nisu pojavili vanzemaljci koji su narušili njihov mir i zaprijetili njihovom opstanku.

Ovog puta ću biti kratak i direktan, bez okolišanja i dvosmislenosti i to iz jednog jedinog razloga; jučer ujutro sam stigao u šest sa puta i spavao sam jedva četiri sata, čitav dan sam na nogama i umor me savladava ali ne mogu zaspati, pa rekoh da napišem recenziju o filmu kojeg sam danas pogledao.

Riječ je o crnoj komediji, odnosno horor/komediji, koja je prošla relativno neopaženo iako je okupila dobru ekipu i imala za obrađivanje jednu zanimljiviju temu, no ono što se činilo interesantnim, zombiji, vampiri i vanzemaljci, svi u jednom filmu s komičnim tonom, na kraju je ispalo neočekivano loše. Ma ne loše, grozno, da ću vas zamoliti da mu čak ni ne dajete šansu. Jedina pozitivna stvar kod ovog filma koji se na silu trudi biti smiješan jesu samo Bob Odenkirk i Joan Cusack, a zbog svega ostalog se prevrće očima. Naizgled mi je film bio kao prošlogodišnja horor komedija ‘Scouts Guide to Zombie Apocalpyse’ koja me pozitivno iznenadila i koju sam vam preporučio, no ovaj film je propalitet od početka do kraja i jednostavno tjera na to da ga prekinete i pokušate zaboraviti da ste ga ikad gledali. Nekad su reditelji filmove pripremali po nekoliko godina, glumci su se zatvarali u hotelske sobe da se užive u uloge, a danas imamo nešto što se snimi na brzaka i to upravo ovako izgleda. Jeftino, nikako smiješno, s puno iritantnih likova i potpuno nepotreban film.

Ocjena na IMDb.com mu je 5,8/10 a na Tomatoesima za sada samo tri negativne kritike. Robbie Pickering je reditelj filma koji iza sebe ima film ‘Natural Selection’. Film je zaradio mizerniih 70 hiljada dolara samo u Americi.

Ništa, ama baš ništa nećete propustiti ako zaobiđete ovo ostvarenje i čak štaviše, garantujem vam uštedu vremena i možda i novca, jer ovo je katastrofa koja udara pečat na bilo koga ko se našao u ostvarivanju ovog posla. Oc

jena:2/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave