Sunday, March 7, 2021

Girl House (2014) Recenzija Filma

Girl House (2014)

Žanr: Triler, Horror
Godina 2014
Redatelj:  Jon Knautz, Trevor Matthews
Glavne uloge:  Ali Cobrin, Adam DiMarco, Slaine
Trajanje filma : 01:39:00
Datum izlaska :   14 February 2015 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMlada djevojka nakon smrti oca i nakon novčanih problema njene majke, odlučuje se na čudan potez kako bi zaradila novac. Počinje se skidati za online mušterije kako bi nastavila plaćati svoje školovanje, no sa one strane kamere uvijek vreba neko. Ovog puta je to pomahnitali ubojica.

Odlična najava sa solidnom pričicom, bio je, naizgled, pravi recept za pravo ukusan kolač. Šteta što se sastojci nisu dobro uklopili i nije se sve dobro ispeklo.

Pošto dugo, dugo vremena nismo imali neki ‘slasher’ film, ovo nam je bila prava prilika da se vratimo u svijet zlatnog doba ovih filmova i da se podsjetimo kako su to zapravo dobri hororci koji se danas, nažalost, rijeđe snimaju iz razloga jer su zasjenjeni hororima drugačije tematike. Radnja ovog filma se vrti se oko djevojke koja je prinuđena novac zarađivati tako što će svoje tijelo prodavati ‘online’. Da, ovo je malo modernija verzija slashera. Uglavnom, u toj ‘djevojačkoj’ kući u kojoj se vrti radnja, pomahnitali ubojica koji svoje motive za svoje ubilačke pohode vuče još iz djetinjstva, doći će i napraviti masakr. Čekao sam pravi trenutak da se okupim sa svojom starom rajom i da pogledamo ovaj hororac koji je imao još i dobre kritike, no rezultat je da smo na kraju ostali poprilično razočarani filmom koji se samo zbog par scena može nazvati strašnim i samo ga te scene čine ”hororističnim”, inače je sve presipanje iz šuplje i praznog i jedan ogroman dio filma je samo prazan hod bez ičeg zanimljivog i intrigantnog. Uz ovakve filmove i ne ide to da se glumci rasipaju svoji talentom(mada, ruku na srce, slasheri su neke glumice vinuli u nebesa), ovom filmu bih kroz prste progledao na sve amaterske nastupe da je bio krvaviji, strašniji i napetiji, a ovako je samo imao par dobrih scena i, ne samo da je razočarao mene, koji maksimalno i većinom sve greške oprašta filmovima iz žanra horor, razočarao je i moju ekipu, koja nema visoke standarde kad se radi o ovakvim filmovima. S obzirom da recenziju pišem u kasne večernje sate dok sam i previše umoran, rječnik mi je i suviše siromašan i nisam možda dobio vašu maksimalnu pažnju niti sam se kako treba izrazio, ali shvatit ćete poentu u nastavku.

Ocjena na IMDb.com 5,3/10 dok mu je ocjena a na Tomatoesima zavidnih 61%. Trevor Matthews je reditelj filma kojem je ovo prvijenac. Nema podataka o zaradi samog filma.

Potencijalno je izgledao kao horor koji će obilježiti početak godine, no u realnosti je ovo zapravo samo film sa par ‘bu’ scena, tu i tamo akcije i kasapljenja, ali je toliko plitak i izgleda amaterski da mi je bilo krivo što je moj krajnji osjećaj bio razočaranost. Osjećao sam se izrađenim jer sam se ponadao.

Ocjena:3/10

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

Raya i Posljednji zmaj (2021) Recenzija Filma

Disney's Raya i Posljednji zmaj pomalo se spotakne da krene, ali uspijeva prikazivanje iskrenog...

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU