Friday, July 19, 2024

Girl House (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Girl House (2014)

Žanr: Triler, Horror
Godina 2014
Redatelj:  Jon Knautz, Trevor Matthews
Glavne uloge:  Ali Cobrin, Adam DiMarco, Slaine
Trajanje filma : 01:39:00
Datum izlaska :   14 February 2015 (USA)Mlada djevojka nakon smrti oca i nakon novčanih problema njene majke, odlučuje se na čudan potez kako bi zaradila novac. Počinje se skidati za online mušterije kako bi nastavila plaćati svoje školovanje, no sa one strane kamere uvijek vreba neko. Ovog puta je to pomahnitali ubojica.

Odlična najava sa solidnom pričicom, bio je, naizgled, pravi recept za pravo ukusan kolač. Šteta što se sastojci nisu dobro uklopili i nije se sve dobro ispeklo.

Pošto dugo, dugo vremena nismo imali neki ‘slasher’ film, ovo nam je bila prava prilika da se vratimo u svijet zlatnog doba ovih filmova i da se podsjetimo kako su to zapravo dobri hororci koji se danas, nažalost, rijeđe snimaju iz razloga jer su zasjenjeni hororima drugačije tematike. Radnja ovog filma se vrti se oko djevojke koja je prinuđena novac zarađivati tako što će svoje tijelo prodavati ‘online’. Da, ovo je malo modernija verzija slashera. Uglavnom, u toj ‘djevojačkoj’ kući u kojoj se vrti radnja, pomahnitali ubojica koji svoje motive za svoje ubilačke pohode vuče još iz djetinjstva, doći će i napraviti masakr. Čekao sam pravi trenutak da se okupim sa svojom starom rajom i da pogledamo ovaj hororac koji je imao još i dobre kritike, no rezultat je da smo na kraju ostali poprilično razočarani filmom koji se samo zbog par scena može nazvati strašnim i samo ga te scene čine ”hororističnim”, inače je sve presipanje iz šuplje i praznog i jedan ogroman dio filma je samo prazan hod bez ičeg zanimljivog i intrigantnog. Uz ovakve filmove i ne ide to da se glumci rasipaju svoji talentom(mada, ruku na srce, slasheri su neke glumice vinuli u nebesa), ovom filmu bih kroz prste progledao na sve amaterske nastupe da je bio krvaviji, strašniji i napetiji, a ovako je samo imao par dobrih scena i, ne samo da je razočarao mene, koji maksimalno i većinom sve greške oprašta filmovima iz žanra horor, razočarao je i moju ekipu, koja nema visoke standarde kad se radi o ovakvim filmovima. S obzirom da recenziju pišem u kasne večernje sate dok sam i previše umoran, rječnik mi je i suviše siromašan i nisam možda dobio vašu maksimalnu pažnju niti sam se kako treba izrazio, ali shvatit ćete poentu u nastavku.

Ocjena na IMDb.com 5,3/10 dok mu je ocjena a na Tomatoesima zavidnih 61%. Trevor Matthews je reditelj filma kojem je ovo prvijenac. Nema podataka o zaradi samog filma.

Potencijalno je izgledao kao horor koji će obilježiti početak godine, no u realnosti je ovo zapravo samo film sa par ‘bu’ scena, tu i tamo akcije i kasapljenja, ali je toliko plitak i izgleda amaterski da mi je bilo krivo što je moj krajnji osjećaj bio razočaranost. Osjećao sam se izrađenim jer sam se ponadao.

Ocjena:3/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave