Friday, May 24, 2024

Glass (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Glass (2019) Filmski naslov Glass se odnosio na lik Samuela L. Jacksona koji je prvi put predstavljen u Unbreakableu i vjerujem da se M. Night Shyamalan ovaj put želio usredotočiti na njega. Još jedan čimbenik za koji sam mislio da je ovdje divan bio je muzički rezultat.
- Advertisement -

Glass (2019)

Žanr: Drama | Misterija | Sci-Fi
Godina: 2019
Redatelj: M. Night Shyamalan
Producent: M. Night Shyamalan
Glavne uloge: Bruce Willis, Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Luke Kirby, Charlayne Woodard, Rob Yang, Jane Park Smith, Kyli Zion. Adam David Thompson, Shayna Ryan, Marisa Brown, Diana Silvers
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:09:00
Datum izlaska: 16.01.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 17.01.2019.
Hrvatska 17.01.2019.
Srbija 17.02.2019.

Postavljen 19 godina nakon događaja u Unbreakable-u , David Dunn (Bruce Willis – 12 Monkeys, Death Wish remake itd.) I dalje je nastavio svoje djelovanje u pratnji i podršci njegovog sada odraslog sina Josepha (Spencer Treat Clark – The Last House on the Left, Mystic River itd.). S druge strane, Dennis sa svojim višestrukim osobnostima (James McAvoy – Sherlock Gnomes , Atomic Blonde itd.) I dalje je terorizirao grad otimajući mlade djevojke. Život Davida i Dennisa ubrzo će se preplitati i postati mnogo kompliciraniji kada se također susreću s Elijahom Priceom poznatim kao Mr. Glass (Samuel L. Jackson – The Hitman’s Bodyguard , razni Marvel filmovi itd.) U psihijatrijskoj bolnici pod nadzorom dr. Staplea. (Sarah Paulson – Oceanova 8 , Post itd.).

U međuvremenu, preživjela žrtva iz Denisove posljednje otmice, Casey (Anya Taylor-Joy – Marrowbone, Thoroughbreds itd.) nije bila u stanju potpuno se osloboditi svog iskustva i još uvijek je imala misli o Dennisu za kojeg je vjerovala da je samo bolestan. Svi ovi ljudi, uključujući Elijahovu majku, gospođu Price (Charlayne Woodard) kasnije će se uplesti u nešto izvanredno.

Kako je sve ispalo? Pronađite ih sve u ovom zanimljivom i inteligentno učinjenom psihološkom trileru s preokretom.

Glass Filmske Recenzije

Kao što je već spomenuto, nakon gledanja Unbreakablea , moja zahvalnost cijeloj ovoj priči potpuno se povećala. Tako sam gledao ovaj film s velikim očekivanjem. Moj bože, ovaj film je zaista bio nevjerojatan. Od samog početka kada su ponovno pokazali Davidove mogućnosti i kad se konačno susreo s Dennisom, bilo je vrlo dobro! I sve je postalo još fantastičnije kada su se oboje upoznali s gospodinom Glassom.

Dva prethodna filma bila su psihološki triler, što bi značilo mnogo uzbuđenja s psihološkog stajališta. No, treći je film zapravo dodao elemente akcija koje su ga učinile više napetim i intenzivnim. Glavna atrakcija ovog filma bila je sposobnost Jamesa McAvoya da prikaže toliko različitih osobnosti. U svom prethodnom postu u Splitu naveo sam da su 23 osobe bile previše, ali ovdje mislim da su gotovo sve pokazane, što moram reći, tako uvjerljiv je bio McAvoy. Njegove sposobnosti pokazivanja višestrukih likova s ​​različitim izrazima, naglaskom i gestom tijela bile su potpuno zapanjujuće.

Muzika i Efekti

Filmski naslov Glass se odnosio na lik Samuela L. Jacksona koji je prvi put predstavljen u Unbreakableu i vjerujem da se M. Night Shyamalan ovaj put želio usredotočiti na njega. Meni osobno to je bio sjajan potez jer je gospodin Glass bio doista nevjerojatan kao majstorski um, iako je bio ograničen na svoju stolicu. Btw, Shyamalan je učinio sjajnu stvar ovdje kada je uspio povezati stvari iz prethodnih filmova u ovaj treći film, čineći mene i moju djevojku strahopoštovanjem od toga koliko je genij morao razmišljati o načinima kako to učiniti. Bio je to zaokret koji nismo vidjeli i to me još više zadivilo. I pazite na njegovu kratku komediju u ovom filmu. (Shyamalan je bio poznat po izradi raznih filmova iz kutije, od kojih su neki do sada bili nevjerojatni i popularni, kao što suThe Sixth Sense, Signs, The Village i nekoliko drugih).

Još jedan čimbenik za koji sam mislio da je ovdje divan bio je muzički rezultat. U posljednje vrijeme primjećujem da bi muzika bila izvrstan dodatak filmu. Ovaj je film bio savršen primjer. Ponekad je postojao osjećaj jezivosti zbog pozadinske muzike i intenziteta u određenim scenama. I zvučni efekti bili su iznenađujuće optimizirani u ovom filmu, što nam je dalo i daljnje uvažavanje. Za film koji traje duže od 2 sata, iznenađujuće mi se nije činio predug. Za razliku od svoja 2 prethodnika, ovaj put nije bilo potrebe za uvođenjem, i to je bio samo izgradnja do konačnog finala. Sjajan završetak uzbudljive trilogije po mom mišljenju. Sumnjam da bi Shyamalan napravio četvrti dio filma, ali bi mogao dovesti do filmova ili serija u istom univerzumu. Tko zna? Oh, u ovom filmu nije bilo srednje ili post-kreditne scene.

Zaključak:

Sve ukupno gledano, ja i moja djevojka zabavljali smo se uz ovaj film. Ovo je film za koji svakako morate vidjeti prvi i drugi kako biste ga razumjeli. I ako ste vidjeli Unbreakable prije mnogo godina (bio je to film od 2000. godine), preporučujem vam da ga još jednom pogledate kako biste osvježili svoje pamćenje i shvatili koliko je Shyamalan vizionar. Nemojte vjerovati što kritičari kažu o ovom filmu jer mislim da su ga analizirali. Ovo je ugodan film ako ste ljubitelji Shyamalanovih djela i psihološkog trilera. Očito ako više volite film tipa akcije, to vam ne bi bilo po volji. Tvoj izbor. IMDB Ocjena Filma: 8.0/10

Titlovan Trailer Filma Glass:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Glass (2019) Filmski naslov Glass se odnosio na lik Samuela L. Jacksona koji je prvi put predstavljen u Unbreakableu i vjerujem da se M. Night Shyamalan ovaj put želio usredotočiti na njega. Još jedan čimbenik za koji sam mislio da je ovdje divan bio je muzički rezultat. Glass (2019) Recenzija Filma