Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeFilmovi 2018Osvetnik - Poslednja Želja - Death Wish (2018) Recenzija Filma

Osvetnik – Poslednja Želja – Death Wish (2018) Recenzija Filma

- Advertisement -

Osvetnik 2018
Poslednja Želja 2018
Death Wish

Žanr: Triler, Misterija, Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Eli Roth
Producent: Joe Carnahan, Brian Garfield
Glavne uloge: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Jack Kesy. Kirby Bliss Blanton, Dean Norris, Kimberly Elise, Beau Knapp, Camila Morrone. Mike Epps, Len Cariou, Nathaly Thibault, Ronnie Gene Blevins, Melantha Blackthorne, Jackie Saland
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:47:00
Datum izlaska: 01.03.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 12.04.2018.
Hrvatska 12.04.2018.
Srbija 19.04.2018.

 

- Advertisement -

Veoma uspješan hirurg po imenu Paul Kersey (Bruce Willis – Die Hard , Sixth Sense i sl.) Imao je prekrasan život kao ER liječnik u bolnici u Čikagu. Imao je savršenu obitelj gdje je njegova supruga Lucy (Elisabeth Shue – Leaving Las Vegas, Hollow Man i sl.) također studirala kao liječnik i njihova jedina kći Jordan (Camila Morrone) koja je upravo završila srednju školu i otišla iz Čikaga radi njezinog obrazovanje na fakultetu. Paul je također bio vrlo blizak svom bratu Franku (Vincent D’Onofrio – Full Metal Jacket, Daredevil TV serije itd.) Koji su izgledali kao nezaposleni.

Sve se činilo da ide jako dobro za Paula dok se jednog dana njegov svijet nije srušio kad su mu žena i kći postali žrtve pljačke u vlastitoj kući. Incident je Paulu ostavio toliki gubitak da se počeo osjećati dezorijentirano. Posebice kad su policijski detektivi Raines (Dean Norries – Under the Dome TV series itd.) I njegov partner Jackson (Kimberly Elise – Manchurian Candidate itd.) nisu odlazili u istragu da pronađu krivca. Dok se nešto nije dogodilo, Paul je dobio osjećaj da uzme stvari u svoje ruke. Počeo je postati osvetnik i potražiti osobe odgovorne za zločin protiv svoje obitelji.

Pa, Paula bi mogao pronaći sve negativce i dobiti osvetu? Ili bi ga policija uhvatila prije nego što je to mogao učiniti?

Filmske Recenzije Osvetnik

Znao sam da je ovaj film bio remake filma iz 1974. godine kojeg je igrao Charles Bronson. Iskreno se nisam mogao sjetiti da sam ga vidio, ali se sjećam glavne priče o čovjeku koji je na vrlo brutalan, nasilni način osvetio osobe odgovorne za patnju svoje obitelji. Iz onoga što sam osjećao kad promatram ovaj film, prva mi je misao bila zločin koji je Paulovu obitelj pogodio, ali preobrazba dobrog bogatog liječnika da postane sadistički osvetnik osjeća se malo nerealno. Onda kada mu je ispričana vijest o patnji njegove obitelji, pomislio sam da Bruce Willis nije izgledao dovoljno tužan. Lično sam osjećao da bi to bilo puno bolje i više bi odjeknulo u publici da je stanje u kojem je bio bilo mnogo gore i osobno uništavajući ga. Vjerojatno bismo puno više razumjeli zašto bi mogao postati sadistički osvetnik.

Ovde mislim da je izvorni film bio logičniji. Ono što se dogodilo Paulovoj obitelji u tom filmu bilo je puno gore i učinilo bi nas “prihvatljivijim” njegovim postupcima (iako moralno neprihvatljivim). Moj lični osjećaj je da je ovaj film pokušao malo da se svodi na nasilje nad Paulovom porodicom i stavio još jednu priču o tome da li bi se postupci zlikovaca mogli prihvatiti. Ritam ovog filma osjećao je malo spor i tek se počeo dizati u sredini. Ali moram priznati, ubojstva zločinaca bili su doista brutalni i ne bi razočarali obožavatelje ove vrste žanra. Zbog toga je film imao R rating u SAD-u, a također je kategoriziran za iznad 18 godina na Balkanu.

Bruce Willis u dobroj formi

Kao akcijska zvijezda, mislim da je Bruce Willis još uvijek u dobroj formi. No, u posljednje vrijeme bio je glumac u raznim ulogama koje mu zapravo ne odgovaraju. I ovo nije bila iznimka. Osim onih scena ubijanja loših momaka (za koje sam uvjeren da će većina publike biti zadovoljna kad vidi, baš kao i moja djevojka i ja) da ih je doista sredio, njegova zastupljenost liječnika okrenuta osvetnikom nije bila doista uvjerljiva po mome mišljenju. Postojale su i scene koje su vjerojatno služile kao podsjetnici američkoj vladi da ne dozvoljava tako lahko oružje.

Mislim da je Eli Roth (redatelj nekoliko horor filmova kao što su Cabin Fever, Hostel i njegov nastavak i još nekoliko drugih) ozbiljno shvatio ovaj film kako bi prenio svoje poruke i učinio film relevantnijim za trenutnu situaciju. Ja lično mislim da bi, ukoliko bi Bruce Willis-u mogao pokazati više emocija i dao više takvih akcija, to bi bilo više zadovoljavajuće. Btw, zvučni efekti ovog filma bili su odlični, osobito tijekom snimanja vatrenog oružja, što je stvarno povećalo intenzitet.

Sada, ako ste u potrazi za akcijskim filmom koji nije bio važan ili dramatični dio nije bio odlučujući čimbenik (sve dok se nalaze priče o osveti), onda bi vas to moglo zadovoljiti i ako ste u mogućnosti trpjeti nekoliko brutalnih ubojstava, onda bi to trebalo biti dobar izbor. Ali, ako niste ljubitelj takvog žanra i volite vidjeti ne tako snažan film, onda možda to ne bi bilo prikladno za vas.

PS: Ovaj film i izvorni film iz 1974. zasnovani su na romanu istog naslova koji je 1972. godine napisao Brian Garfield.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: 6.6/10

Titlovan Trailer Filma: 

 

- Advertisement -