Wednesday, January 19, 2022
HomeRecenzije SerijaGood Girls - Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Good Girls – Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

-

Good Girls (2018)
Dobre Djevojke

Žanr: Komedija | Krimi | Drama | Recenzija Serije
Godina: 2018
Kreator: Jenna Bans
Glavne uloge: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman, Matthew Lillard, Zach Gilford, Reno Wilson, David Hornsby, Manny Montana
Zemlja: SAD
Trajanje Epizode: 43 min
Datum izlaska: 26.02.2018 (svjetska premijera)

 

Good Girls Recenzija Serije

Good Girls (Dobre Djevojke) , serija koju je izvorno proizveo NBC , sve je više obožavatelja, posebno nakon što je u srpnju uključena u katalog Netflixa . Redatelj Jenna Bans radio je na serijama poput Desperate Housewives (2004-2012), Gray’s Anatomy (2005-) i Skandal (2012-2018).

U 10 zaraznih epizoda slijedimo živote triju srednjoškolskih žena – Beth, Annie i Ruby – koji su, u financijskim nevoljama, odlučile a opljačkaju supermarket. Uskoro u prvoj epizodi otkrivene su neke posljedice ovog djela i shvaćamo da je ulazak u svijet zločina došao da ostanu. Razvoj pripovijesti je ugodan, ističući nastojanje da ne napuštaju labave krajeve. Likovi su dobro razvijeni, smiješni i imaju čovječanstvo, vidljivi u svojim nesavršenstvima, što nas približava.

Osim nevjerojatne hemije Retta (Ruby Hill) -Parks and Recreation (2009-2015), Mae Whitman (Annie), Roditeljstvo (2010-2015) i Christina Hendricks (Beth), nominirana za šest Emmyja za njihovu uloga u Mad Men (2007-2015) – imamo čvrstu, reprezentativnu i uzbudljivu cjelovitost koja je puna zapleta.

Christina se ove sezone ističe svojim nevjerojatnim djelovanjem, pokazujući sebe kao hrabru ženu koja tijekom vremena otkriva svoju snagu. Ipak, moj omiljeni lik još uvijek je Ruby, za njezinu priču, ali i za smiješno i ozbiljno kada je to trebalo. Svi su protagonisti potpuni u tom smislu. Osjećamo potrebne emocije u pravim trenucima, tu je idealna ravnoteža između drame i komedije, popraćena bogatim dijalozima.

Snaga prijateljstva

Poruke koje prenosi su jedna od njegovih prednosti. One variraju od snage prijateljstva, koju pokazuju protagonisti koji uvijek pomažu jedni drugima, na važnost odnosa između majki i djece. Osim toga, serija pojačava feminizam – “Žene mogu biti sve”, pokazuje snagu žena i ne zaboravlja druge temeljne probleme kao što su seksualno uznemiravanje, nasilničko ponašanje , izdaja, rodni identitet i homoseksualnost.

Good Girls (Dobre djevojke) inoviraju. Razbija neke ideje koje su još uvijek ukorijenjene u našem društvu. Ne postoji samo jedna vrsta obitelji. Nema savršenih obitelji, a ne čovjeka koji nužno podržava porodicu. Pogledajte za sebe da razumijete zašto ove izjave.

Zvučni zapis posebno mi je drag. Osim velike raznolikosti ritmova, primjetno je da su oni pažljivo odabrani kako bi ojačali ambijent svake scene. To daje dojam da je proizvodni tim uistinu bio zabrinut za prijem priče, imajući na umu sve pojedinosti.

Većina sekundarnih likova nije iskorištena, nedostaje im, kontekstualizacija. Nadam se da će iduće sezone reći nešto više priča. Značajka flashbacka možda je bila zanimljiva. IMDB OCJENA: 7.9/10

 

Trailer Serije: 

 

Rezime - Sažetak

Good Girls - Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 Većina sekundarnih likova nije iskorištena, nedostaje im, kontekstualizacija. Nadam se da će iduće sezone reći nešto više priča.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts