Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeRecenzije SerijaGood Girls - Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Good Girls – Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Good Girls - Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 Većina sekundarnih likova nije iskorištena, nedostaje im, kontekstualizacija. Nadam se da će iduće sezone reći nešto više priča.
- Advertisement -

Good Girls (2018)
Dobre Djevojke

Žanr: Komedija | Krimi | Drama | Recenzija Serije
Godina: 2018
Kreator: Jenna Bans
Glavne uloge: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman, Matthew Lillard, Zach Gilford, Reno Wilson, David Hornsby, Manny Montana
Zemlja: SAD
Trajanje Epizode: 43 min
Datum izlaska: 26.02.2018 (svjetska premijera)

- Advertisement -

 

Good Girls Recenzija Serije

Good Girls (Dobre Djevojke) , serija koju je izvorno proizveo NBC , sve je više obožavatelja, posebno nakon što je u srpnju uključena u katalog Netflixa . Redatelj Jenna Bans radio je na serijama poput Desperate Housewives (2004-2012), Gray’s Anatomy (2005-) i Skandal (2012-2018).

U 10 zaraznih epizoda slijedimo živote triju srednjoškolskih žena – Beth, Annie i Ruby – koji su, u financijskim nevoljama, odlučile a opljačkaju supermarket. Uskoro u prvoj epizodi otkrivene su neke posljedice ovog djela i shvaćamo da je ulazak u svijet zločina došao da ostanu. Razvoj pripovijesti je ugodan, ističući nastojanje da ne napuštaju labave krajeve. Likovi su dobro razvijeni, smiješni i imaju čovječanstvo, vidljivi u svojim nesavršenstvima, što nas približava.

Osim nevjerojatne hemije Retta (Ruby Hill) -Parks and Recreation (2009-2015), Mae Whitman (Annie), Roditeljstvo (2010-2015) i Christina Hendricks (Beth), nominirana za šest Emmyja za njihovu uloga u Mad Men (2007-2015) – imamo čvrstu, reprezentativnu i uzbudljivu cjelovitost koja je puna zapleta.

Christina se ove sezone ističe svojim nevjerojatnim djelovanjem, pokazujući sebe kao hrabru ženu koja tijekom vremena otkriva svoju snagu. Ipak, moj omiljeni lik još uvijek je Ruby, za njezinu priču, ali i za smiješno i ozbiljno kada je to trebalo. Svi su protagonisti potpuni u tom smislu. Osjećamo potrebne emocije u pravim trenucima, tu je idealna ravnoteža između drame i komedije, popraćena bogatim dijalozima.

Snaga prijateljstva

Poruke koje prenosi su jedna od njegovih prednosti. One variraju od snage prijateljstva, koju pokazuju protagonisti koji uvijek pomažu jedni drugima, na važnost odnosa između majki i djece. Osim toga, serija pojačava feminizam – “Žene mogu biti sve”, pokazuje snagu žena i ne zaboravlja druge temeljne probleme kao što su seksualno uznemiravanje, nasilničko ponašanje , izdaja, rodni identitet i homoseksualnost.

Good Girls (Dobre djevojke) inoviraju. Razbija neke ideje koje su još uvijek ukorijenjene u našem društvu. Ne postoji samo jedna vrsta obitelji. Nema savršenih obitelji, a ne čovjeka koji nužno podržava porodicu. Pogledajte za sebe da razumijete zašto ove izjave.

Zvučni zapis posebno mi je drag. Osim velike raznolikosti ritmova, primjetno je da su oni pažljivo odabrani kako bi ojačali ambijent svake scene. To daje dojam da je proizvodni tim uistinu bio zabrinut za prijem priče, imajući na umu sve pojedinosti.

Većina sekundarnih likova nije iskorištena, nedostaje im, kontekstualizacija. Nadam se da će iduće sezone reći nešto više priča. Značajka flashbacka možda je bila zanimljiva. IMDB OCJENA: 7.9/10

 

Trailer Serije: 

 

- Advertisement -
Good Girls - Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 Većina sekundarnih likova nije iskorištena, nedostaje im, kontekstualizacija. Nadam se da će iduće sezone reći nešto više priča.Good Girls - Dobre Djevojke (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije