Friday, July 19, 2024

Grizzly (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Grizzly (2014)

Žanr: Triler, Horror, Akcioni
Godina 2014
Redatelj:  Casey La Scala
Glavne uloge:      James Marsden, Piper Perabo, Billy Bob Thorton, Thomas Jane, Scott Glenn
Trajanje filma : 01:28:00
Datum izlaska :    24 September 2014 (Philippines)Dva udaljena brata ponovo se, nakon mnogo godina, ujedinjuju kako bi oživjeli uspomene iz djetinjstva, odlazeći na poznatu ‘Grizli’ stazu, gdje živi tihi i moćni ubica – ogromni medvjed.

Kao što raja pohita u kina da pogleda neki dugoočekivani film, tako sam i ja požurio da pogledam ovaj jer nema nikakvih ocjena pa sam želio da vidim kako ću ga ja doživiti bez uticaja drugih mišljenja.

Odlučio sam se, naravno, prvo da pogledam trejler i da vidim o čemu se u filmu zapravo radi. Ništa specijalno naravno i ništa zbog čega bih očekivao mnogo od filma, ali kada vidite zvjezde koje glume u filmu, poput Billya Boba ili James Marsdena, onda pomislite da se radio o nekom niskobudžetnom filmčiću koji svejedno biti neočekivano dobar, ali skepticizam je, svejedno, opet tu. I tako krenem sa filmom i već prvim minutama osjećam da će odnos između mene i ‘Grizzly’a biti narušen nekvalitetom, amaterizom i dozom razočaranja, prouzrakovanom time. Nije čak ni tip lošeg filma, koji je, bez obzira što je loš, gledljiv i strašan u nekim dijelovima, nego je poprilično patetičan i, ajde što nije strašan, i što otpada činjenica da prisustvujete hororu, nego činjenica da je film košta 10 miliona dolara a da izgleda ovako blesavo i amaterski urađeno, pomalo je i smiješna, zar ne ? Čudilo me da su holivudska imena poput ovih koja sam naveo glume u nečemu nimalo tipičnih za njih, ali hej, svi smo ljudi, a ljudski je griješiti, tako da je ‘Grizzly’ ništa više osim greške, i onih koji stoje iza kamere i za one ispred. Ono što mi je još čitavo vrijeme smetalo, jeste to što su glavnog protagonistu, koji se svakako može brojati kao protagonista filma, tj. veliki ogromni medvjed ubica, prikazali kao tihog, pametnog i neprimjetnog ubicu sa strategijom, koja priliči možda životinjama poput krokodila ili geparda, ali nikako nije tipično za ovu veliku neman. Tako da, taj portret je poprilično smiješan, a i prikaz ostalih likova i odnosa, poput ona između dva brata, već je obrađena i ispričana priča, tako da se o tome nema šta više ni razglabati.

Ocjene na IMDb.com za sada nema, a nema ni na Tomatoesima, što je bio dovoljan razloga da ga pogledam pored svih prioriteta koje imam. Koštao je oko 10 miliona dolara a sumnjam da će dostići zaradu i pola od polovine polovine koja je polovina od 2 miliona dolara. Dakle, crnom mu se piše. David Hackl je reditelj filma poznat po petom djelu filma ‘Saw’.

”Grizzly” je neuvjerljiv, spor, nimalo strašan i jeftin filmčić koji je ideju i šansu da ‘Ralje’ premjesti na zemlju, smrvio, upropastio i prokockao.

Ocjena:1/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave