Thursday, June 24, 2021

Groblje kućnih ljubimaca – Pet Sematary (2019) Recenzija

Groblje kućnih ljubimaca (2019)
Pet Sematary

Žanr: Horor | Triler
Godina: 2019
Redatelj: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Producent: Stephen King, David Kajganich, Jeff Buhler
Glavne uloge: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Naomi Frenette
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:41:00
Datum izlaska: 03.04.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 04.04.2019.
Hrvatska 04.04.2019.
Srbija 04.04.2019.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Louis Creed (Jason Clarke – Chappaquiddick itd.) zajedno sa svojom suprugom Rachel (Amy seimetz ) I mladaom kćerkom Ellie (Jeté Laurence) i najmlađom Gage preselili su se u mali grad kako bi pobjegli od užurbanog grada u Bostonu. Kupili su novu kuću s velikim zemljištem koja je uključivala groblje za kućne ljubimce nazvane Pet Sematary. Upoznali su se i sa svojim novim susjedom, starim imenom Judom (John Lithgow – Pitch Perfect 3 itd.) koji je živio sam.

Kad je obiteljska mačka Creedsa nazvana Church bila mrtva, Jud je rekao Louisu da ga zakopa na odvojenom mjestu gdje ga je nekako magično vratio u život. To bi bio početak mnogih tajanstvenih i zastrašujućih pojava u Creedovom novom mjestu i zemlji.

Pa kako bi se priča zaključila? Pronađite ih sve u ovom groznom i zastrašujućem filmu horora.

Groblje kućnih ljubimaca Filmske Recenzije

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pa ovo je bio jedan pravi jeziv film. I na moje iznenađenje, za adaptirani film Stephena Kinga, imao je prilično brojne scene pucanja koje su bile neobične jer su uglavnom njihovi filmovi bili psihološki horor triler. Ovaj put zastrašujuća sekvenca počela je od ranog dijela, a ne od vrlo sporog plamenika u kojem su stvarni zanimljivi trenutci započeli tek u drugom dijelu filma. Također sam smatrao da je film imao mnogo hladnih trenutaka u kojima bismo osjećali potpuni osjećaj grozote od početka do kraja.

Najviše volim ovdje zvučne efekte koji su bili sjajni. Muzička je pozadina bila nevjerojatna i bilo je mnogo scena u kojima je postojala samo tišina, a pratili su nas zvuci cvrčaka u šumi. Duga tišina također nam je donijela osjećaj tjeskobe čekajući da se dogodi nešto zastrašujuće. I gotovo svaki put su uspjeli učiniti nas prestravljenim. Zvučni sustav u studiju u kojem smo gledali film bio je sjajan čak i kada je Dolby Surround 7.1 pružio šokantan osjećaj za vrijeme scena. Vjerojatno, ako bismo to vidjeli s Dolby Atmosom, možda je to bilo nevjerojatnije iskustvo.

Ekipa

Groblje kućnih ljubimaca je imao veoma malu ekipu sa svakim ko je dao uvjerljive predstave, ali onaj koji je stvarno zapanjio bio je definitivno mladi Jeté Laurence kao Ellie koji je bio izvanredan. Ovdje nije bilo mnogo posebnih efekata, ali učinci make up-a bili su sjajni. Oh, također sam volio John Lithgow’s nastup u filmu što nije bilo iznenađenje jer je bio toliko iskusan u igranju različitih likova u prethodnim filmovima / serijama.

Za one koji imaju ograničene informacije o ovom filmu, to je bio remake filma iz 1989. koji sam vidio tako davno, ali se ne mogu sjetiti cijele priče i samo pogleda na prizore, posebno na scene na groblju. Koliko mi je poznato, ovaj nije u potpunosti slijedio točne priče iz romana i bilo je izmjena priče. To je možda bio razlog što je film imao mješoviti kritički osvrt. Jer glavni ljubitelji Stephena Kinga ne bi mogli uživati ​​u takvim promjenama priče. Međutim, za mene i moju djevojku i koji još nisu pročitali knjigu, mogli smo uživati ​​u filmu jer nam je to dalo mnogo užasavajućih trenutaka. Čak je i moja djevojka provirila kroz njezine prste tijekom nekih od najstrašnijih scena za nas, osobito onih koje su uključivale taj lift za hranu.

Zaključak:

Sve ukupno, stvarno smo uživali u ovom zastrašujućem filmu. Bilo je poprilično užasavajućih trenutaka koji su nas uspješno prestrašili. Tijekom cijelog filma bilo je dosta gadosti, a za mene je vrhunac bio prilično nevjerojatan, premda malo predvidljiv. Prekrasna izvedba glumaca također je učinila film zanimljivijim. Za tvrdokorne ljubitelje Stephena Kinga, ovo možda neće biti zadovoljavajuće. Ali ako moram usporediti izvorni i ovaj remake, ovaj će mi definitivno ostati duže u glavi. Oni koji tragaju za nadnaravnim horor filmom ne bi ga pronašli ovdje. Ali ako tražite film o hororu koji bi vas uplašio ne zbog duhova, to bi vam se možda više svidjelo. Tvoj izbor. IMDB Ocjena Filma: 7/10

Titlovan Trailer Filma Groblje kućnih ljubimaca :

PRVI DOJAM

Groblje kućnih ljubimaca - Pet Sematary Sve ukupno, stvarno smo uživali u ovom zastrašujućem filmu. Najviše volim ovdje zvučne efekte koji su bili sjajni. Muzička je pozadina bila nevjerojatna. Ovdje nije bilo mnogo posebnih efekata, ali učinci make up-a bili su sjajni.

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU