Dokumentarni Houston, imamo problem! - Houston, We Have a Problem...

Houston, imamo problem! – Houston, We Have a Problem 2016 Recenzija Filma

-

- Advertisement -
- Advertisement -

Houston, imamo problem! (2016)
Houston, We Have a Problem!

Žanr: Dokumentarni
Godina 2016
Redatelj: Ziga Virc
Glavne uloge: Nema informacija
Trajanje filma : 01:30:00
Datum izlaska :    28. Travanj 2016.Dokumentarac koji ispituje mit o dogovoru između SDA i Jugoslavije vrijednom nekoliko milijardi dolara koji je podrazumijevao kupovinu tajnog svemirskog programa.

Sinoć sam sasvim slučajno naišao na ovaj film, ne znajući čak ni da postoji, zbog čega se krivnja prebacuje na slab marketing inače filmova iz ex-Jugoslavije i slabu distribuciju, bila ona online ili bioskopska.

No stavimo to sve po strani; zašto sam ja uopšte pogledao film? Priča o jugoslovenskom svemirskom programu i suradnji između bivše Juge i SAD-a bila mi je pravo zanimljiva i intrigantna, a nekad znam biti i nostalgičan za bivšom državom, iako sam generacija ’95, ali eto zbog te priče o Titu, o ljepoti tadašnjeg vremena i režima, nekad poželim da sam živio u sedamdesetim i osamdesetima i zato pogledam ja ovaj film. Dakle, riječ je o dokumentarcu slovenskog reditelja koji prati priču ljudi koji su bili uključeni u svemirski program nekadašnje Jugoslavije, zatim imamo par intervjua s njima, arhivske snimke i Slavoja Žižaka, poznatog teoretičara koji će se takođe uključiti u otkrivanju istine o ovom zataškanom dijelu historije. Da, da, bez obzira što film iznosi emotivne priče, neke činjenice, prepise između predsjednika Tita i Kenedija i telefonske razgovore, ”Houston, We Have a Problem”, svejedno ostavlja na gledaocima da utvrde je li ovo sve istina ili mit, ali pošto je ljepota u vjerovanju; ja sam povjerovao u sve što su nam iznijeli i kroz sentimentalnost i težinu koju stavljaju na to, ja sam to proživio, a oni trenuci pred kraj, trenuci izdaje, smrti, sahrane, telefonski razgovora, rijetko će koga ostaviti ravnodušnim. Pa, prema tome, ne smatram zašto ne biste trebali pogledati film ako sam vas već donekle zainteresirao ovom pričom jer rijetko vas bombardiram dokumentarcima, ali kada pogledam neki vrijedan pažnje i vremena, ne libim se preporučiti vam ga. Ovo je jedan važan film koji se treba malo više propagirati i promovisati.

Ocjena na IMDb.com mu je 8,3/10, a na Tomatoesima dvije negativne kritike i jedna pozitivna. Ziga Virc je reditelj filma koji iza sebe ima još dokumentaraca, kao što su ”Vojne igre”, ”Polmesec nad planikami” i ”Mira Marko”.

Dokumentarac u pravom smislu te riječi koji će vas razdrmati, informisati i natjerati vas da mislite, ”Houston, We Have a Problem” po mom mišljenju je vrijedan vaše pažnje i mislim da mu trebate pružiti šansu.

Ocjena:8/10

- Advertisement -
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije

The Last Thing He Wanted (2020) Trailer Filma

Anne Hathaway glumi neustrašivu novinarku koja se našla upletena u vladinu zavjeru u prvi službeni trailer za...

Irresistible (2020) Trailer Filma

Pogledajte prvi službeni trailer za "Irresistible", novu političku satiru o iskusnom strategu demokrata iz kampanje (Carell) koji...

Horse Girl (2020) Trailer Filma

GLOW zvijezda Alison Brie teško je razlikovati što je stvarno i što je fantazija u novom službenom...

Spenser Confidential (2020) Trailer Filma

Pogledajte službeni trailer za "Spenser Confidential", Netflixovu novu akcijsku komediju redatelja Petera Berga, film "Mile 22", "Dan...

Zločesti dečki zauvijek – Bad Boys For Life (2020) Recenzija Filma

Zločesti dečki zauvijek (2020)Losi momci zauvek Bad Boys For Life Žanr: Akcija...

Charm City Kings (2020) Trailer Filma

Izvršni producenti Jada Pinkett Smith i Will Smith, "Charm City Kings" je nova drama u gradu koja...

Obavezno Pričitati

Indignation (2016) Recenzija

Indignation (2016)Žanr:  DramaGodina 2016Redatelj:   James...

Divljina – Wild (2014) Recenzija

Wild (2014)Žanr  Adventure, Biography, DramaGodina 2014Redatelj:...

You might also likeRELATED
Recommended to you