Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeRecenzije SerijaHow I Met Your Father (Sezona 1) Recenzija 2022

How I Met Your Father (Sezona 1) Recenzija 2022

Osobno meni, predstavljanje likova nije bilo previše glatko i pomalo neuredno, plus nisu baš dali zanimljive vibracije. Od svih epizoda ovdje, najdraža bi mi bila finale (zbog razloga koje biste razumjeli nakon što ga pogledate), dok je najmanje favorit bio pilot. Spomenuo sam da mislim da neki od likova nisu zanimljivi i mislim da su oni najslabiji dio ovdje. Stoga možete isprobati ovo ako se osjećate nostalgično, ali možda se trebate suzdržati od usporedbe kako ne biste bili razočarani.
- Advertisement -

Ime Serije: How I Met Your Father Sezona 1 2022
Autori Serije: Isaac Aptaker, Elizabeth Berger
Glavne Uloge Glumci: Hilary Duff, Christopher Lowell, Kim Cattrall, Josh Peck, Suraj Sharma, Francia Raisa, Ashley Reyes, Tien Tran, Tom Ainsley, Dakota Gorman, David Terry, Daniel Augustin, Alex Borlo, Anakaren Chablé
Ukupno Epizoda: Deset – Recenzija za cijelu sezonu 1

Već neko vrijeme čujem za ovaj sitcom koji je bio spin-off (ili nastavak?) vrlo popularne i omiljene serije Kako sam upoznao vašu majku i prikazivan je na Hulu streaming platformi počevši od siječnja 2022. Kada je serija konačno objavljena kroz Disney+, htio sam je isprobati da vidim hoće li mi se ovo svidjeti kao originalna serija i sinoć sam konačno završio cijelu sezonu.
Kratka priča

- Advertisement -

Radnja Serije Ukratko

Sophie (Hillary Duff – TV serija Lizzie McGuire, Priča o Pepeljugi itd.) bila je fotografkinja koja je živjela u New Yorku i beznadna romantična osoba koja je ljubav svog života pokušavala pronaći putem aplikacija. Živjela je sa svojom najboljom prijateljicom Valentinom (Francia Raisa – TV serija za odrasle, Bring It On: Sve ili ništa itd.) koja je imala vezu s Britancem Charliejem (Tom Ainsley).

Tijekom jednog od svojih spojeva, Sophie je upoznala i sprijateljila se s Jessejem (Chris Lowell – TV serija za privatnu praksu, Promising Young Woman itd.) koji je bio glazbenik i također je vozio Uber. Jesse je živio u stanu zajedno sa svojim najboljim prijateljem Sidom (Suraj Sharma – Happy Death Day 2 U, God Friended Me TV serija itd.). Jesse je također imao posvojenu mlađu sestru po imenu Ellen (Tien Tran) koja je došla u New York kako bi se ponovno povezala s njim.

Priču o tome kako je Sophie upoznala svog muža ispričala je njezina buduća sebe (Kim Cattrall – TV serija Seks i grad, Policijska akademija itd.) sinu.

How I Met Your Father Serija Recenzija

Znate kako je prvi dojam uvijek važan kada počnete gledati novu seriju? Sada to zapravo nisam shvatio kada sam gledao početak pilot epizode. Osobno meni, predstavljanje likova nije bilo previše glatko i pomalo neuredno, plus nisu baš dali zanimljive vibracije. Za razliku od kad sam prvi put gledao Kako sam upoznao vašu majku (HIMYM) zbog čega smo se odmah zaljubili u likove (očito sam napravio usporedbu jer je ipak bazirano na toj seriji).

U svakom slučaju, odlučio sam nastaviti gledati unatoč tome što pilot epizoda nije bila nimalo impresivna. Sljedeće epizode su bile nešto bolje kako smo ih više upoznavali, iako mi, nažalost, do kraja prve sezone neki od likova još uvijek nisu zanimljivi. Smiješno, smatrao sam da ovaj sitcom ima jači osjećaj TV serije Prijatelji od originalne serije na kojoj se temelji. Iako da budemo iskreni, prva sezona HIMYM-a nepovoljno je uspoređivana i s Prijateljima.

Tijekom prve sezone ove serije, mislim da su scenaristi pokušavali dati izbalansirano vrijeme na ekranu za likove, a dajući nam i nagovještaje oca Sophienog budućeg sina. Ono što bi se ovdje moglo cijeniti je nastojanje da budemo u tijeku s trenutnim svijetom, poput koncepta pronalaženja spojeva putem aplikacija ili moći društvenih medija i drugih stvari. No, osim toga, uvijek sam imao osjećaj da bi završetak serije mogao biti sličan originalu, što nije ostavljalo mjesta iznenađenjima. I na kraju se jednostavno osjeća kao remake zamjene spolova bez ikakve vlastite posebnosti.

Za sitcom, ovaj za mene nije bio baš uspješan u tome da me nasmije naglas. Mislim da su šale bile više promašaji nego pogodak. Dobra stvar je što je bilo nekoliko posebnih gostujućih zvijezda koje čine seriju zanimljivijom plus neke reference na original (koje biste odmah uočili ako ih se još sjećate). Od svih epizoda ovdje, najdraža bi mi bila finale (zbog razloga koje biste razumjeli nakon što ga pogledate), dok je najmanje favorit bio pilot.

Gore sam spomenuo da sam mislio da neki od likova nisu zanimljivi i mislim da su oni najslabiji dio ovdje. Činilo mi se da su stvoreni da daju prikaze ljudi iz različitih sredina. Sada uopće nemam ništa protiv glumačke ekipe jer sam vjerovao da su dali sve od sebe, ali to je samo način na koji su napisani i činilo se da su stvoreni što je moguće drugačiji od originalnih likova. Od svih likova ovdje, mislim da mi je najdraži bio Sid koji bi mogao biti smiješan i zreo u isto vrijeme.

Općenito, ovaj sitcom How I Met Your Father za mene je još uvijek u redu u nekoliko aspekata jer sam se još uvijek nekoliko puta mogao nasmijati, a dio saznanja oca je još uvijek bio intrigantan (jer možda griješim u pretpostavci tko bi to bio), plus je bilo zanimljivo zabaviti se reference s originalnom serijom. Međutim, ako želite stvarno ugodan i zabavan sitcom, pogotovo ako usporedite s Kako sam upoznao vašu majku kao ja, onda je ovo definitivno blijeda usporedba. Pročitao sam da je serija obnovljena za drugu sezonu. Vidjet ćemo hoće li biti bolji i bolje prihvaćena od strane kritike i publike. Stoga možete isprobati ovo ako se osjećate nostalgično, ali možda se trebate suzdržati od usporedbe kako ne biste bili razočarani. Imdb ocjena je 5.4/10

How I Met Your Father Trailer Serije

- Advertisement -
Osobno meni, predstavljanje likova nije bilo previše glatko i pomalo neuredno, plus nisu baš dali zanimljive vibracije. Od svih epizoda ovdje, najdraža bi mi bila finale (zbog razloga koje biste razumjeli nakon što ga pogledate), dok je najmanje favorit bio pilot. Spomenuo sam da mislim da neki od likova nisu zanimljivi i mislim da su oni najslabiji dio ovdje. Stoga možete isprobati ovo ako se osjećate nostalgično, ali možda se trebate suzdržati od usporedbe kako ne biste bili razočarani.How I Met Your Father (Sezona 1) Recenzija 2022