Wednesday, June 19, 2024

Hunter Hunter (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Ratovana suptilnošću vezanom uz cjelokupnu razmjenu poruka i tematiku, Lindenova režija djeluje zajedno s scenarijem. Iako prva polovica Hunter Huntera snima dovoljno dobar horor film, zadnja polovica pretvara ga u nešto zaista posebno. Hunter Hunter bi uostalom mogao biti velik broj filmova, a ovdje postoji poseban interes, koji proizlazi isključivo iz neznanja što se može očekivati.
- Advertisement -

Hunter Hunter (2020) Recenzija Filma

Žanr: Horor | Triler
Godina: 2020
Redatelj: Shawn Linden
Producent: Shawn Linden
Glavne uloge: Camille Sullivan, Devon Sawa, Nick Stahl, Summer H. Howell
Zemlja: Canada | USA
Trajanje filma: 93 min
Datum izlaska: 18.12.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : /

Elegantni triler redatelja Shawna Lindena, Hunter Hunter, izvire čvrsto poput zamke za medvjede i ostavlja publiku bez daha dok se krediti kotrljaju. Pod IFC Midnight, film je indie pothvat koji se uspio uvući točno na kraj 2020. godine i osjeća se kao neobično prikladan način da se izvede tako burna godina.

Veteran horor filma Devon Sawa, koji je publici dobro poznat po svom radu u filmu Final Destination i horor-komediji Idle Hands, ovdje preuzima puno drugačiju ulogu, ostavljajući iza sebe stilizirani tinejdžerski horor iz 90-ih za zrelijeg, sezonskog i čak i tihog lica. Film funkcionira poput upozoravajuće parabole koja se naslanja na nekoliko različitih horor podžanrova, dodajući slojeve tajne sve dok zaključak filma ne sprinta do konačne sekvence koja zaustavlja srce. Ova će scena nesumnjivo biti najobilježenija, jer uživa u faktoru šoka i uronjena je u podzemlje nekih od najkrvavijih horor naslova. Hunter Hunterove atmosferske, šumske košmare prolaze poput gromade niz obronke i prikazuju divlju bitku između čovjeka i zvijeri.

Hunter Hunter Filmske Recenzije

Sawi se pridružuju Camille Sullivan (Da Vincijeva istraga), Nick Stahl (Terminator 3, Grad grijeha) i Summer H. Howell (Prokletstvo Chuckyja, Kult Chuckyja), koji zaokružuju malu glavnu glumačku postavu. Gabriel Daniels, Lauren Cochrane, Jade Michael, Erik Athavale, Blake Taylor i Karl Thordarson imaju sporedne uloge. Film govori o obitelji krznaša, koju predvodi patrijarh Joseph (Sawa), koji žive povučeno, zabačeno i primitivno u neukroćenoj divljini. Josipova kći, Renee (Howell), zanat uči od svog oca i jedino je dijete. Naizgled je zadovoljna svojim životom u divljini i zainteresirana je za slijeđenje očevih stopa. Međutim, Josephova supruga Anne (Sullivan) počinje osjećati da život koji oni vode nije samo neprimjeren rastućoj mladoj ženi – koju često zamjenjuju za dječaka – već potencijalno čak i opasan. Ova opasnost postaje sve prisutnija kada obitelji zaprijeti obližnji vuk.

Možda je najveća snaga filma u njegovom pametnom korištenju spretnosti ruke. To ne samo da dopušta da film, koji je i napisao i režirao Linden, zadrži svoju publiku u dubokoj neizvjesnosti, već kraj završnice čini još šokantnijim. Mnogi se filmovi mogu pohvaliti spektakularnim zavrtanjima, zadirkivati prešućene rasprave i moliti publiku da ne pokvari kraj, ali film zaslužuje pravo na sve ove pompe. Kroz rano izlaganje, koje se ponekad predugo odugovlači u postavljanju zamršenosti obiteljske dinamike i načina života, trenutak je neizvjesnosti.

Hunter Hunter bi uostalom mogao biti velik broj filmova, a ovdje postoji poseban interes, koji proizlazi isključivo iz neznanja što se može očekivati. Nekim se žanrovski sposobnim osobama povremeno čini kao da su klasični filmovi o vukodlacima, premda se radnja uglavnom odvija tijekom dana. Tek kada prijetnja vuka postane sve hitnija, Joseph odluči početi odsjedati kasnije, bliže sumraku, pa čak i preko noći – obećava da će održati kontakt sa svojom obitelji putem voki-tokija.

Međutim, čak i ova postavka izgleda kao mamac. U osnovi je Linden lovac koji pažljivo postavlja zamke svojoj publici, a Sawina utilitaristička stručnost odmah je uvjerljiva. Povjerenje publike položeno je u njegove sposobne ruke dok izlazi u lov na vuka i spasi obitelj, ali s obzirom na napetost sa suprugom, potencijalno se pokušava spasiti i više od toga. Njegova karijera, a možda čak i način života dovedeni su u pitanje ako Anne i Renee odluče da više ne mogu biti osamljeni u šumi, gdje opasnost vreba u bilo kojem trenutku. Film povremeno odleti i na nevjerojatan teritorij. Prijetnja vukom nedvojbeno je značajna, ali priprema za lov na njega, čuvanje sigurnosti i osiguravanje dobrog boravka u domaćinstvu izgleda pomalo ekstremno za obitelj obučenih, teško naoružanih lovaca i zamki koji dovoljno dobro poznaju šumu da bi mogli preživjeti tamo vjerojatno desetljeće ili više.

Iako prva polovica Hunter Huntera snima dovoljno dobar horor film, zadnja polovica pretvara ga u nešto zaista posebno. U nekom trenutku, što je gotovo nemoguće predvidjeti s obzirom na korake pri kraju, Hunter Hunter postaje potpuno drugačiji film. Postoji mračan pijesak i sveprožimajući osjećaj dugotrajne nesigurnosti koja se nadovezuje na vrhunac u kojem se iznenada prostire prostirka odozdo, a sva pretvaranja blijede. U tom trenutku Hunter Hunter otkriva svoju istinsku poruku, koja je nimalo zapanjujuća. Iako bi neki mogli smatrati lijenim pričanjem priča kad se toliko dugo gradi da bi se zaključilo samo da bi se to odjednom razotkrilo, ima nešto slasno zadovoljavajuće u tome kako Linden izvršava ovaj prijelaz u potpuno gorivo za noćne more što se isplati.

Zaključak:

Hunter Hunter je dovoljno uronjen da se izgubi u njemu i polako se uvlači – baš poput skrivene zamke. Ratovana suptilnošću vezanom uz cjelokupnu razmjenu poruka i tematiku, Lindenova režija djeluje zajedno s scenarijem, gradeći radnju u sporim, napetim sekvencama koje se osjećaju gotovo predugo. Međutim, čak se i ovo nadograđuje na srž teme: filmu treba savršeno vrijeme za nagovaranje plijena, postavljanje snimke, dvostruku provjeru kako bi se osiguralo da je savršena, a zatim požari. Sve se vraća na metaforu lovac i lovac, grabežljivac i plijen, a to uključuje i publiku filma. IMDB Ocjena Filma: 6.4/10

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Ratovana suptilnošću vezanom uz cjelokupnu razmjenu poruka i tematiku, Lindenova režija djeluje zajedno s scenarijem. Iako prva polovica Hunter Huntera snima dovoljno dobar horor film, zadnja polovica pretvara ga u nešto zaista posebno. Hunter Hunter bi uostalom mogao biti velik broj filmova, a ovdje postoji poseban interes, koji proizlazi isključivo iz neznanja što se može očekivati. Hunter Hunter (2020) Recenzija Filma