Sunday, March 7, 2021

Hush (2016) Recenzija Filma

Hush (2016)

Žanr Horor, Thriller
Godina 2016
Redatelj:  Mike Flanagan
Glavne uloge:  Kate Siegel, John Gallagher Jr., Michael Trucco
Trajanje filma : 01:21:00
Datum izlaska : 8 April 2016 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANijema žena završava svoj roman u mirnoj kolibi u sred šume, ali njen mir prekida psihotični ubojica koji ima samo jedno u cilju…

Nastavljamo intezivno u mjesecu aprilu. Nakon jednog horora sinoć, po strani sam stavio još neke filmove koji me čekaju i odgledao ovaj, čija me najava zaista zaintrigirala. A koga i ne bi?

Imamo vrlo poznatu postavu radnje, ali ovoga puta, glavna protagonistkinja u igri mačke i miša je gluha. Odmara u svojoj kući na sred šume i usput završava roman, s obzirom da je književnica. Međutim, ubrzo se pojavljuje stranac koji narušava mir i ima u cilju da je ubije, pošto se već otarasio njene najbolje prijateljice. Moram priznati, imao sam osjećaj da mi se neće dopasti i da će mi do zapleta dosaditi a da ću se poslije toga dosađivati uz poznate obrate i dočekati očekivan kraj. ”Hush” ima originalnu ideju, ali nije toliko originalan, s obzirom da ga nisu zaobišle neke dobro poznate scene iz ovakvih filmova, ali i pored toga, u konačnici smo dobili jedan zaista efektivan horor, napet i uzbudljiv i onaj horor gdje birate strane, uživite se, navijate i bivate prestrašeni. Sviđa mi se to kako film pazi na detalje, da ne pokvari cjelokupan utisak jeftinim i amaterskim greškama i to što ulijeva nadu i vjeru u ovaj žanr koji je bio na umoru. Fino je bilo vidjeti i to da glavni negativac, ono glavno zlo u hororu više nije nešto nadnaravno i paranormalno, nego da ovog puta imamo pomahnitalog ubojicu, baš kao iz starih dobrih slashera tamo negdje iz 80-ih i 90-ih. Glavni lik, Maddie, gluhe spisatljice, tumači Katie Siegel, relativno nepoznata glumica koja je ovaj posao odradila jako solidno. Mislim da će i vama dobro doći jedno ovakvo osvježenje i to u onoj noći kad sa društvom lutate po internetu tražeći pravu stvar.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 7,1/10 a na Tomatoesima perfektnih 100%, s tim da će se ove ocjene vjerovatno još mijenjati. Mike Flanagan je reditelj filma i možda vam njegovo ime zvuči poznato jer stoji iza naslova poput ”Oculus”, ”Befora I Wake”, ”Absentia”, ”Still Life” i sl.

Jeste da ”Hush” ima dosta praznog hoda i nije me u potpunosti osvojio i odveo u svijet filma na jedan poseban način, ali je prijatno iznenađenje i film kojeg ću svakako preporučiti. Uživajte!

Ocjena:8/10

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

Raya i Posljednji zmaj (2021) Recenzija Filma

Disney's Raya i Posljednji zmaj pomalo se spotakne da krene, ali uspijeva prikazivanje iskrenog...

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU