Sunday, September 26, 2021
HomeCrimeI Spit on Your Grave: Vengeance is Mine (2015) Recenzija

I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine (2015) Recenzija

 

 

 

 

I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine (2015) 

Žanr: Horor, Triler, Crime
Godina 2015
Redatelj: R.D. Braunstein
Glavne uloge:     Sarah Butler, Jennifer Landon, Doug McKeon
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska :   29 November 2015 (USA)

Jennifer Hills još uvijek muče slike iz prošlosti. Odlazi na grupnu terapiju kako bi pronašla utjehu i tamo će se sprijateljiti sa neobičnom djevojkom koju ubrzo ubijaju i ona sada kreće u osvetu… za svoju prijateljicu.

Koliko neke franšize dugo traju i koliko se samo nastavaka u Holivudu snimi, govori između ostalog i moj blog. Naime, počnem sa prvim dijelom nekog filma i doživim nekoliko nastavaka i tako pišući osvrte na njih čudu se čudim kako ideja manjka a potraga za novcem na osnovu stare slave je uvijek tu. Doduše, koliko će ovdje novca moći naći – pitanje je? No pored ove franšize, jer prvi dio ovog filma sam davno gledao nekad ’10 i pisao recenziju za to, ima još jedna npr. koje se mogu sjetiti a u pitanju je ‘Paranormal Activity’. Od prvog, do sada uskoro i šestog dijela. Svaka čast, jesu se naredali. No vratimo se mi na ovo smeće od filma. Ups, jesam li se previše odao?

Ma koga briga kada samo treba istaknuti kakva nam je glupost plasirana u vidu osvetničkog hororca koji apsolutno ništa pozitivno nema. Sam uvod je bio katastrofa ali sam se nadao da će se film popraviti no ipak nije i dalo se pretpostaviti kako će se završiti. A ja sam još luđi što sam ga do kraja gledao. Naime, radnja sada prati djevojku iz prvog dijela, a ne iz drugog, onog modela koji je završio bogu-iza-nogu negdje u Rumuniji, Bugarskoj gdje već, i sada ta djevojka iz prvog, Dženifer, pati od svega što joj se dešavalo, ima traume pa posjećuje privatnog psihijatra i sastaje na onim anonimnim sastancima podrške, ovog puta, za silovane. Tu nađe frendicu, s njom baš ono ‘klikne’, ali kako to biva obično u očiglednim filmovima, nastupi nepravda jer joj frendicu ubiju i ona sada preuzima stvari u svoje ruke. Osim što traži ubojicu, sveti se svima koji su ikada imali veze sa silovanjem ili pedofilijom. Ima tu krvi na sve strane, razrezanih polnih organa i uništenih rektuma ( da dobro ste pročitali) ali to ne čini horor nego samo gledatelju pruža osjećaj gadosti, kako prema određenoj sceni, tako i prema filmu. Glume se ne želim puno doticati jer riječ ”amaterska” je previše profesionalna za ono što imamo priliku vidjeti u ovom filmu. Meni je ovo bilo, sve u svemu, jedno negativno iskustvo, potvrda da će proći još puno vremena prije nego li dobijemo neki kvalitetan horor i opomena da svaku franšizu koju sam započeo gledati a koja je započela relativno dobro, nužno ne moram ni nastaviti. Prva dva dijela, s tim da je težnja ovdje na prvom, bili su inekako gledljivi i solidni, onako filmići za protraćit vrijeme, dok je treći nastavak mentalni zaostatak kako onih iza kamere, tako i onih ispred, koji su ubili svaki aspekt riječi horor, uništili maštu, upropastili nekad potencijalno razradljivu ideju i zadali glavobolju bilo kome ko se usudio pogledati ga dok je imao visoka očekivanja.

Ocjena na IMDb.com mu je visokih 5,2/10 a na Tomatoesima za sada ništa, mada pretpostavljam da će biti rejting nekih 1-2%. Reditelj ove katastrofe je R.D. Braunstein koji iza sebe ima jedan također katastrofalan horor ‘100 Degrees Below Zero’. Ništa o zaradi, to nećemo ni pominjati.

Ništa ovako glupo dug, dugo vremena nisam pogledao, još od onog hororca iz 2012te ‘Smiley’ koji me privukao solidnom maskom a koji je dokazao da se ne vodi računa o mentalnim bolesnicima koji se lako izvuku iz ludnica i snime neki film te nam ga plasiraju. Kao da je ekipa ovog filma natjerana da snimi treći dio, pa tu nema nikakve radnje, nezainteresovanost je sveprisutna a kvaliteti i dobrim trenucima neko je posvetio pjesmu Dare Bubamare: Ciao Amore!

Ocjena:2/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.
Pogledaj dalje!

Poslijednje Dodano